Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Buna fetelor!Am o mare problema.Prietenul(si sper viitorul sot) are o fetitza de 10 ani care nu ma place deloc si din pacate petrece foarte mult timp cu noi .Am incercat toate metodele sa ma apropii de ea dar cred ca este foarte geloasa pe mine...Ce este mai rau e ca e foarte bine facuta pentru varsta ei(mai bine facuta decat mine) si foarte obraznica cu o gramada de probleme la scoala si ma gandesc cu groaza ca trebuie sa am grija de educatia ei.Tatal ei spune ca sunt momente trecatoare dar nu prea cred
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Fetita intra la pubertate, probabil ca te vede rivala care i-a luat tatal de linga mama sa si ca atare e greu sa te faci iubita. Poti, in schimb, sa te comporti ca un adult responsabil care ii vorbeste frumos dar care ii stabileste niste limite peste care nu are voie sa treaca. Nu ai de ce sa suporti obraznicii, stai de vorba cu ea serios si explica-i care e situatia, ca nu esti dusmanul ei, dar nici nu ai de gind sa faci sluj sau sa-i cumperi dragostea/respectul. SI tatal trebuie sa impuna niste limite, sa nu te lase sa te descurci singura. Daca ea vine de acasa cu niste pareri nu prea bune despre tine, chiar nu ai ce face decit sa te porti decent si sa nu intervii in legatura dintre ea si tata.

fete agresive? de unde pluralul? adica amandoua sunteti agresive? la varsta adoscelentei e greu sa iti intelegi copiii tai, nu mai zic de cei ai viitorului sot. geloasa cred ca esti tu , daca poti gandi ca e "foarte bine facuta pentru varsta ei si e mai bine decat tine." cred ca ar trebui sa iti schimbi prietenul cu unul fara copii. p.s. cum adica din pacate petrece foarte mult timp cu voi? alina

Alina, nu o lua la shuturi... Lory a scris "din pacate" fiindca... hai sa fim sinceri, cui ii place sa stea in preajma unui copil obraznic care se comporta urat, dar trebuie sa-l suporti de dragul prietenului? E intr-adevar o perioada nasoala, trecatoare. Va dura cativa ani, probabil o influenteaza si ma-sa. Tu fa exact cum ti-a zis Natasa: fii adulta responsabila, draguta cu ea, dar ferma in situatiile nasoale. Nu-i permite orice, nu incerca s-o cumperi cu cadouri scumpe. Fii draguta, cumsecade si atat. Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) [url="http://www.dropshots.com/kincses3#"]poze noi[/url] [url="http://www.dropshots.com/kincses4#"]poze si mai noi[/url] [url="http://www.dropshots.com/kincses5#"]poze cele mai noi[/url] Povestea nasterii: [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121877"] Lili [/url] si [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121907"] Robert [/url]

lory, dar ce importanta are ca e "mai bine facuta decat tine"? Te gandesti ca te-ar putea lua la bataie (mai ales ca scrii si ca e agresiva)? Eu te inteleg ca situatia este foarte neplacuta, dar cred ca, incet-incet, o sa te accepte si-o sa-ti arate mai mult respect. Acum e la o varsta dificila si poate ca e si prima relatie a tatalui dupa divort. Un sfat as avea... vezi care-i sunt pasiunile, preocuparile, arata-te si tu interesata de ele, incearca sa faceti ceva doar voi doua daca tot aveti mult timp, ca intre fete, iesiti la plimbare, mergeti la cumparaturi, discutati, glumiti, e imposibil sa nu gasesti ceva bun la ea si sa nu te poti apropia de ea, ca n-o fi de piatra. Poate o ajuti si la lectii, ii explici ce nu intelege (sa nu spui ca e proasta, ca am eu un sentiment, asa, ca nu se poate concentra la scoala pentru ca o intereseaza prea mult problemele adultilor din familie)... Si sa nu faci toate asttea de nevoie sau din obligatie, ca simte. Ii iubesti tatal, speri sa va casatoriti iar ea, fata lui, e foarte importanta pentru el. Iubeste-o si pe ea, arata-i si mai mult ca-ti pasa, trateaz-o ca pe copilul tau. Daca ai avea si tu un copil ti-ar fi mai usor (presupun ca n-ai). Copiii simt cand sunt iubiti cu adevarat. Cred ca asta e calea. Nu, nu zic ca n-ai incercat sa te apropii, doar ca mai trebuie incercat. E doar un copil de 10 ani.

da de ce sa ai tu grija de educatia ei.A fost incredintata tatalui? Ea nu are mama? Eu cred ca educatia trebuie sa o faca tatal ei si mama ei, tu doar sa nu darami ce cladesc ei.Daca in schimb i-a fost incredintata tatalui si ramane cu voi in casa, atunci da, tu trebuie sa urmaresti evolutia copilului , petrecand cel mai mult timp cu ea, dar mana forte ar trebui sa o aiba tatal, adica suntem in situatia asta, clar pentru toata lumea, posibilitate ca el sa se impace cu mama fetei nu e, deci fiecare isi stie rolul si locul in noua casa, deci si copilul daca e la voi trebuie sa se supuna noii ordini.Daca e doar in visita cat are tatal perioada de visita , atunci la fel lucrurile trebuiesc clarificate de catre tatal ei, nu de tine, cum ca el cu mama ei nu mai au treaba decat ca parinti ai ei, si ca tu esti noua lui viitoare sotie, asa ca fata sa stie clar . Faptul ca inca nu esti sotia lui, o face pe fata probabil sa spere la o impacare cu mama ei , iar tu esti vazuta ca cea care sta in calea acestei reuniri, deci de aici comportamentul agresiv sau cum il descrii tu. Daca tatal nu ar fi tata doar cu numele si s-ar implica cu adevarat, i-ar explica cum sta traba intre voi si ca orice incercare a ei nu ar duce decat ca ei sa se vada mai rar , si nu cred ca asta se urmareste.Dar de aici pana a vedea tu in copilul de 10 ani (am si eu un baiat de 10 ani si daca alta l-ar descrie asa cum ai facut tu cu fata asta cred ca ar avea o problema mare cu mine )dusmanul inversunat e cale lunga. Deci parerea mea, pune-l pe tata sa faca lumina in capul fetei ca el ramane tatal ei indiferent cu cine e insurat, ca o va avea langa el indiferent daca tu sau alta ar avea ceva impotriva, dar si ea trebuie sa accepte ca tu esti noua lui relatie, si poate se vor calma spiritele. Hai mai multa intelegere ca se poate, mai ales ca sunt si sfintele sarbatori acum.[flo] Sarbatori fericite si Hristos a inviat ![olala] roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Eu am inteles prin "mai bine facuta" ceva de genul solida, musculoasa, si fiind obraznica - sa nu se teama de agresiune fizica din partea fetei, candva. Din pacate, copiii, ca de obicei, sufera. De cele mai multe ori neintelesi de parintii vitregi...
Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)
[url="www.dropshots.com/asteryaro"](1)[/url],[url="www.dropshots.com/asteryaro1"](2)[/url],[url="www.dropshots.com/asteryaro2"](3)[/url],[url="www.dropshots.com/asteryaro3"](4)[/url],[url="www.dropshots.com/asteryaro4"](5)[/url],[url="www.dropshots.com/asteryaro5"](6)[/url] [url="http://en.tackfilm.se/?id=1261422750796RA23"] MY HERO [/url]

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro ; Din pacate, copiii, ca de obicei, sufera. De cele mai multe ori neintelesi de parintii vitregi...
Neintelesi de nimeni. Mai ales de parintii lor care nu pricep ca divorteaza unul de altul, dar nu pot divorta de copilul lor. Nu-i pot pune toata ranchinua contra celuilat. Nu-i pot impune o alta persoana in viata lor cu forta. Separarea o data produsa nu ramane decat de trait decent cu ea. La 10 ani e un copil. Poate sa fie un mare de stat dar de priceput e mica. Trebuie sa-i explice tatutzul care-i statutul tau Lory-glory, ca el te-a ales si el ii e tata. Are dreptul si copilul la o explicatie civilizata si un taiat de sperante de familie reunita. Iar apoi eu nu m-as grabi sa zic ca-i prost crescuta. Un copil ranit e ca un animal ranit care nu pricepe cum sa lupte cu ce-l copleseste. Aratati-i impreuna ca o intelegeti si da-i un mod civilizat de a-si varsa necazul. Exprima tu cu voce tare, ajut-o sa verbalizeze politicos. Eu o fac cu baietelul meu care la necaz tropaia de ziceai ca am o turma de elefanti in casa... Eu ii spuneam "te cred ca esti nemultumit ca intram in casa .. cred ca si bicicletei i-a venit greu sa intre in garaj"... E mai complicat la voi dar daca nu-i place nimic din ce faci: de la gatit, la idei de timp liber, aranjat in casa ... si pufneste intreab-o daca asa-i ca ea stie un mod mai bun de a o face. [:D] . Intreab-o daca mama ei facea mai bine. Problemele la scoala pot fi o consecinta a unei situatii tensionate. Fii onesta si arata-i ce nu ti-a mers tie subliniind ca ai avut tot ajutorul si ca tu nu vii dintr-o familie de parinti divortati. Cand vezi ca ea te considera cauza tuturor relelor, nu-i spune nu. Spune-i ca da esti o cauza (asta-i adevarul in ochii ei) dar ca poate nu esti singura. O sa zici ca de ce te pui tu in situatia asta... pai pentru ca vrei sa faci parte din familia ei. Barbatul acela care-ti place are o familie. Copila e nefericita si lumea ei e profund zdruncinata si are nevoie de ajutor. Tu esti fericita, ai gasit omul cu care vrei sa-ti petreci viata si ar trebui sa poti avea energie sa dai din preaplinul tau. Realmente gandeste-te ca ar putea fi copilul tau. Ca are deja un tata superficial care-i impune dupa bunul lui plac o persoana in viata ei. Nu depinde decat de tine sa ai rabdare si sa te pui in papucii ei. ---------------------- [url="http://ospitalitateagaiei.blogspot.com/"]OspitalitateaGaiei[/url]

Citat:
citat din mesajul lui lory_glory
Buna fetelor!Am o mare problema.Prietenul(si sper viitorul sot) are o fetitza de 10 ani care nu ma place deloc si din pacate petrece foarte mult timp cu noi .Am incercat toate metodele sa ma apropii de ea dar cred ca este foarte geloasa pe mine...Ce este mai rau e ca e foarte bine facuta pentru varsta ei(mai bine facuta decat mine) si foarte obraznica cu o gramada de probleme la scoala si ma gandesc cu groaza ca trebuie sa am grija de educatia ei.Tatal ei spune ca sunt momente trecatoare dar nu prea cred
cred ca mai degraba ar trebui sa ai grija de tine, nu de educatia ei. asta nu e un mod decent si omenos de a vorbi despre un copil de 10 ani. stai deoparte daca nu ai disponibilitatea sufleteasca sa-i fii aproape in drama prin care trece - parinti divortati. e o vorba, daca nu poti sa faci un bine, cel putin nu face rau! tu nu ai decat vorbe rele de spus despre fetita asta, deci cu tine trebuie sa lucrezi sa-ti reconsideri gelozia: este fetita iubitului tau, iar asta nu se va schimba niciodata. iubitul tau se poate indragosti maine de alta femeie, asa ca nu fii geloasa pe fetita. accepta faptul ca TU esti prezumtiv trecatoare prin viata lui si ca fetita sa e pe viata. dupa cum vorbesti, pare ca te astepti sa se evapore maine in neant, caci, nu-i asa, "din pacate petrece prea mult timp cu noi". nu petrece cu tine ca ii esti draga, ci cu tatal ei, retine asta. cu tatal ei. tu te intampli prin preajma. si daca nu-ti reconsideri sentimentele si atitudinea, ar fi bine pentru fetita sa nu petreci nici tu prea mult timp in preajma ei. stiu ca ai venit dupa sfaturi, stiu ca nu te astepti la judecati si critici, dar din punctul meu de vedere asta e cel mai bun sfat posibil, asta pe care ti l-am dat: nu poti sa iubesti fetita? stai deoparte. nu te baga intre ea si tatal ei. [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]

Atitudinea ei fata de tine este strans legata de libertatea si limitele pe care tatal ei i le impune fata de tine. Iubitul tau ce si cat i-a explicat despre tine si despre relatia voastra? Tatal ei este primul care impune limitele. Apoi, ea este inca un copil, care nu stie cum sa reactioneze in aceasta situatie grea dpdv emotional pentru ea, trebuie sa o ajuti sa-i fata fata, s-o intelegi si nu s-o vorbesti de rau. Si fetita mea vitrega e mai bine facuta decat mine, dar asta nu are nici o legatura cu respectul reciproc. Ei de exemplu ii place sa gateasca si sta pe langa mine la bucatarie si ma ajuta pentru ca vrea sa invete, ii place. Apoi, sunt si alte lucruri pe care le facem impreuna: am invatat-o sa joace Rummy si ii place tare mult sa stam toti in jurul mesei de rummy pana la 12 noaptea.. si altele si altele. Este drept, sotul meu ii invata sa ma respecte si nu le permite sa fie obraznici. Si nu sunt in consecinta iar pe langa asta, si eu stiu cum sa ma port cu ei pentru ca si eu am copii. Faptul ca tu nu ai un copil al tau nu te ajuta, e adevarat, sa intelegi mai bine copiii si sa empatizezi cu ea. _________________________ [url="http://www.immunocal.ro"]Despre glutation si Immunocal[/url]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...