Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Myom (fibrom ) uterin

Recommended Posts

Denumirea folosita de doctorul meu ginecolog, a fost de myom, dar fiind neamt, nu imi dau seama daca si in ro se foloseste aceeasi denumire, asa ca am cautat si mi-a dat ca ar fi fibrom uterin.Sper ca e aceeasi mancare de peste si nu lucruri separate. Vreau sa va intreb inafara de a urmari daca creste sau nu, ce pot sa fac concret altceva pentru a scapa de el.L-am desoperit prima data acum 2 ani, la inceputul sarcinii cu cel de al doilea copil, cand am intampinat in luna a doua de sarcina o hemoragie puternica, de am crezut ca s-a terminat cu sarcina, dar am avut noroc cu carul, pentru ca bebe era pozitionat in partea de sus a uterului si fibromul in cea de jos, spre dreapta, si hemoragia a curs pe sub bebe, nu l-a afectat.Daca ar fi fost invers nu vreau sa ma gandesc la ce ar fi fost.Si am luat atunci doar magneziu si stat in pat nimic altceva, si a durat hemoragia asta cam doua luni, bine nu ca la ciclu , ci asa pete da rosii de sange .Am fost monitorizata regulat de doctor, mult mai des datorita acestui aspect decat as fi beneficiat daca era totul normal.Acum dupa ce am nascut, am mers cam la 6 luni la control ginecologic si nu mi-a spus nimic anormal, ci ca e ok, dar in primul an de la nastere nu am aavut ciclu deloc, alaptam, si abia dupa un an jumate mi-a venit.Dau aceste detalii pentru ca am inteles ca e important. Acum nu demult am fost la doctor tocmai ca ma durea in partea dreapta jos, spre operatie, si nu stiam ce e, iar la control ecograic, mi-a zis ca acest myom, fibrom, ce o fi, e asa ca o formatiune, alungita se vede pe eco, spre dreapta, in partea de jos a uterului, nu s-a dezvoltat da e mai marita, si ca numai cu antibebe pils pot sa-l diminuez.Dar eu nu vreau sa iau , ceva in inconstientul [:D]meu imi spune ca as mai vrea un copil, si de aceea nu as incepe, mai ales ca mi-a fost si rau de la ele, de aia le-am intrerupt, plus libidoi 0, de parca eram de 100 de ani. Alte solutii nu sunt, nu putem convietui in relatii de prietenie macar [:D]? Iar in caz de o posibila alta sarcina as avea cred aceeasi problema cu hemoragia, care ar pune viata lui bebe in pericol.Ce sa fac oare sa fie bine...grea intrebare. Doctorul mi-a spus ca daca nu vreau pastilele, urmeaza ca daca raman insarcinata sa ma prezint de urgenta la el, sa monitorizeze treaba, dar nu stiu ce ar putea face daca bebe e mai jos decat e acest nesuferit de fibrom. Sper ca nu am aberat pe aici, si daca cineva s-a confruntat cu acest aspect si a facut ceva concret sa-mi spuna si mie .Multumesc. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

andacos multumesc pentru raspuns.Vad ca locuiesti si tu in germanica, deci vorbim in aceiasi termeni, la tine cum s-a exprimat medicul ca ai avea, ca eu nu am inteles prea bine decat ca a folosit termenul de myom referindu-se la ce vedea pe ecran, si ca nu s-a mai modificat de acum 2 ani , adica nu a crescut, dar e acolo. Tu tot myom ai avut? Intreb ca sa nu fie vorba de o neintelegere de termeni, nu le am cu notiunile astea si sa vorbim de altceva.Mi-a spus ca sa ma gandesc ca daca vreau anticonceptionale, pentru ca sa-l reducem.Altceva nu mi-a spus, dar probabil daca refuz voi intreba ce alte variante imi ofera. Dar eu de regula ma interesez mai intai, ca e destul de dificil pentru mine sa inteleg exact ce-mi spune daca nu cunosc deloc inainte cat de cat. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Roxy,eu m-am tratat in Romania,e poveste mai veche de dinaintea stabilirii mele in Germania! Nu stiu sa-tzi spun daca myom este fibromul "romanesc",eu n-am auzit de numele asta(de zyste sau chiar fibrom stiu)mai bine cere mai multe explicatzii doctorului sau intreaba direct daca e una si aceasi cu zyste sau fibrom! Poate sunt totusi fete care lucreaza in domeniu (in Germania)si te-ar putea ajuta! Ce nu-mi e mie clar este de ce nu tzi-a recomandat nimic daca e descoperit de 2 ani,altceva in afara de anticonceptzionale? Ah...astea-s intrebari retorice,ca doar nu-s de specialitate! Sanatate itzi doresc! Dana

anda, de ce nu mi-a recomandat nimic de 2 ani pentru el, habar nu am nici eu [:D].Posibil dupa nastere luand anticnceptionale, 1 an, a considerat ca ajunge atat sau chiar a dat inapoi, iar apoi eu nu am mai luat pentru ca mi-e rau de la ele, am informat medicul ca nu mai iau si nici sterilet nu vreau sa pun cum ma intrebase si a ramas asa.Cum nu am mai avut nici o problema care sa ma faca sa merg la doctor, abia acum am avut ciclu mai neregulat , de obicei imi vine ceas in aceeasi zi, acum intarziind 10 zile, ceea ce m-a facut sa ma intreb daca nu sunt insarcinata iar, dar testele 2 de sarcina indicau negativ.Asta a fost de fapt motivul care m-a facut sa-mi misc fizicu pana la el , si in urma ecografiei a gasit sa-mi spuna ca o cauza ar putea fi acest myom, dar nu e ceva de speriat ca e tot atat cat era si in sarcina.Probleme ar fi la o noua sarcina sa nu-mi dea iar hemoragie si sa puna sarcina in pericol.Cred ca trebuie sa merg iar la el sa-l intreb ce pot face altceva decat antoconceptionale...dar e cam greu cu germana asta [bang] roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Eu din cate stiu nu exista tratament pentru fibrom si poti trai cu ele bine mersi toata viata atata timp cat nu sunt prea mari si nu cauzeaza hemoragii si dureri puternice la menstruatie. Sunt persoane predispuse la asa ceva ... Eu am avut unul de 8 cm pe care l-am operat. Apoi au aparut altele ... am dus doua sarcini cu 3 fibroame in peretele exterior al uterului de 2 cm fiecare. Nu mi s-a recomandat nici un tratament, anual le verific si daca nu cresc traiem impreuna ferciti [:D], daca o sa creasca cred ca ne va desparti bisturiul. Fibroamele descresc si se stafidesc la menopauza cand activitatea hormonala scade ...

roxy, am avut si eu un astfel de fibrom, diagnosticat acum ceva ani in RO. nu stiu termeni medicali, tinerea de minte ma omoara[:I]cand am fost diagnosticata mi-a spus doctora ca si uterul este fibromatos. era mic avea cam 2cm. doctora din RO mi-a recomandat anticonceptionale, eu le-am refuzat pe motiv ca nu aveam chef de analize si investigatii pentru a se vedea ce mi se potriveste. mi-a mai recomandat sa las lucrurile sa evolueze si sa mai vin la control dupa 6 luni sa vedem daca creste. mentionez, ca din cand in cand aveam niste dureri crunte, cumplite, cam la 3, 4 luni. intre timp am plecat din RO, nu am mai fost la control, aici am mers dupa vre-o trei luni la controlul anual. dar, intre timp trecuse aproape un an si in timpul asta am luat aloe vera gel plus alte suplimente, perioada de 4 luni am luat, zilnic. la control aici am mers cu analizele si echo din RO, iar medicul sa tot uitat si mi-a spus ca nu mai este nici un fibrom acolo!!!!! chiar si uterul nu mai are textura asa fibromatoasa. sincer, nu stiu ce ma ajutat, poate aloea pe care am luat-o sau optimismul. am mers si anul asta si totul e ok. medicul mi-a spus ca fibromul poate reapare, dar atata timp cat nu creste si nu am sangerari abundente si dureri sa nu ma ingrijorez. din ce am citit si intrebat nu poti face nimik sa dispara fibroamele, doar ce recomanda medicul.
[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140720&whichpage=26"] ALEX, operatie pe cord! [/url]
[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802"]BAZAR UNIC!!![/url] ********************* [url="http://paul-mihaita.blogspot.com"]VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[/url][bonjovi]
M-am nascut pentru succes!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...