Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pastrama de casa


Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

pastrama eu fac din miel. adica : dau sare putin mai multa la carnita, o las la rece (frigider sau beci ca acum e frig) cam 2 zile, apoi tot cam 2 zile o scot la vant. si de obicei, o portionez si merge la congelator. cand o prepar o taicam 1 cm/1 cm si daca mai trebuie mai pun sare ,ca d;aia e si pastrama(insa nu sa fie ocna). o servim intotdeauna cu mamaliga [pofta] banuiesc ca se poate si din porc. am facut o data si din vitel crud. a iesit fff frageda si buna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Precizez ca din porc e mai greu sa faci pastrama. Vad si eu pe la supermarket pastrama de porc, de pui sau curcan. De fapt niste halci de carne tinute in saramura si cu ceva cimbru. Dar n-au legatura cu pastrama. Totusi, daca purcelul exista, e bine venit. Pastrama poti face din piept (mai grasuta) sau pulpa. Tai carnea in felii foarte subtiri si o crestezi in carouri. O sarezi cu sare grunjoasa, mai abitir decat faci la o friptura, pui musai cimbru, optional piper macinat si paprika. Chiar si cativa catei de usturoi tocati fin... Marfa o pui intr-un vailing si o lasi la rece. O sa lase zeama de la sare, iar tu de doua ori pe zi bagi mana si invarti carnea, sa se "unga" pe toate fetele. Daca-i dai sare destula, 2-3 zile poate sta asa. Apoi o scoti si o lasi la aer. Adica insirata pe un bat, bucata cu bucata, legata cu sforicele. Se scurge si se zvanta...ai grija, pe balcon vin deja pescarusii.[:)]. Apoi mananci din ea (facuta la tigaie e cea mai buna), iar restul pui la congelat. Daca vrei sa o pastrezi mai mult timp necongelata, o tai mai groasa, ca pe degetul mare, o tii 3-4 zile la sare si ii dai 3-4 fumuri. Apoi merge la gratar. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rufus... m-ai dat gata! vreau si eu! numai ca eu n-am nici purcel... nici altele... doar vise [:D] mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor [url="http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20"]Vara 2011 oa1[/url] & [url="http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20"]oa2[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, da-o-ncolo de treaba...mai pui si poze...pai unii din noi suntem la servici si ne curg balele pe birou...[pofta] [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...