Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

indigestie sau enterocolita?

Recommended Posts

Buna ziua si Hristos a Inviat! Am un baietel de 1,6 luni si de cateva zile are scaune proaste A inceput in prima zi cu un scaun mai moale ca de obicei, a doua zi la fel, nu m-am alarmat pt ca am crezut ca e de la masea (mai are doua ce n-au iesit inca) Apoi a avut 4 scaune destul de moi, mai spre apos si cu un miros mai "intepat" si am zarit chiar mancare nedigerata in unu din ele....si a facut si un pic de febra (37,5) dar i-a trecut cu PANADOL si de atunci n-a mai facut deloc. In seara aia mi-a si vomitat laptele ce i l-am dat la culcare si in ziua urmatoare l-am trecut pe HUMANA HN (mi-l daduse pediatra cand am fost la mare in vara sa am in caz de asa ceva...) I-am dat HYDRASEC, BIOTICS BABY, l-am trecut pe HUMANA HN (lapte fara lactoza), ceai de menta la greu (cate 600 ml/zi) si mancare de regim: supa de morcovi cu orez, cereale cu orez (dar astea aveau si lapte inclus...nu mi-am dat seama imediat), banane, biscuiti sarati... Dupa toate astea si-a mai revenit si a inceput sa faca kk mai normal, doar ca avea inca mirosul ala "ciudat", cam 2 scaune/zi, mai moi, dar nu apoase.. asa...semisolide... Ieri a facut un singur scaun si m-am gandit sa-l trec din nou pe lapte normal (APTAMIL Junior) pt ca HUMANA HN ala il bea foarte greu si in ziua urmatoare, adica azi, iarasi a incepu cu un scaun "diareic" ca sa zic asa... si la ora 12:00 facuse de doua ori, in cantitate mica, dar destul de "apos" Ce sa fac? Doctorul inca nu l-am sunat, m-am gandit sa nu-l deranjez de sarbatori, dar vad ca nu-i trece, sunt deja 5 zile decand e asa....am pus problema pe seama maselelor, dar se pare ca e altceva.. Sa-i dau iarasi HUMANA HN, mancare la regim si sarurui rehidratante (HIDRASEC, SMECTA, BIOTICS BABY)? Voi ati patit asa? Noi nu am mai avut niciodata probleme cu diareea, doar doua-trei zile cand i-au iesit ceva masele, canini, dar s-a rezolvat cu BIOTICS si atat, nici laptele nu i l-am scos atunci, si a mancat normal, fara regim si a trecut repede Dar acum vad ca nu cedeaza de 5 zile...si sunt ingrijorata Daca in doua zile nu-i trece ma duc cu el la doctor, dar pana atunci, va rog, spuneti-mi ce as putea sa-i fac? Enterocolita asa se manifesta? La enterocolita stiu ca vomita intr-una, fac febra mare (peste 39) si au peste 6 scaune apoase/ zi....sau poate nu sunt foarte informata... Sau e ceva indigestie ? (desi nu stiu de la ce ar putea fi..) Multumesc mult!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Adevaratt a inviat! Cred ca pana ajungi la medic lucrul cel mai bun pe care poti sa il faci este sa ii dai in continuare regim si laptele Humana HN. Baietelul meu a avut vreo 3 enterocolite pana acum, manifestate cu varsaturi care nu se mai opreau, dureri mari de burtica si diaree. A fost nevoie de internare si perfuzie pentru hidratare. Am invatat asadar foarte bine regimul necesar pentru astfel de probleme. La el, fiindca era destul de grav, regula numarul unu era ca dupa varsaturi, sa faca pauza digestiva 2 ore, nimic de baut sau de mancat, si niciodata lichide calde care produceau noi varsaturi(la voi nu e cazul, dar am scris-o poate se mai loveste cineva de astfel de probleme), apoi regimul incepea foarte strict, in prima zi cu stixuri, paine prajita, covrigei, a doua zi se putea introduce orez fiert cu radacionoase, a treia zi se introduce banana,mar copt, branza de vaci, apoi carne fripta sau fiarta, si apoi daca isi revine complet, se incepe introducerea celorlalte alimente, supa de zarzavat, iaurt, ou, etc, avand grija ca laptele si cartoful sa fie ultimele alimente reintroduse. Se poate bea ceai de menta, neindulcit sau f putin indulcit cu zahar fiert odata cu ceaiul. Cam asta mi-a ramas mie din experienta cu enterocolitele si spitalul. Multa sanatate!
[url="http://savitry.deviantart.com/gallery/"]my deviantArt Gallery[/url]

regimul e f important - respecta-l asa cum a zis si Lucia si probabil va fi ok. laptele nu-i face bine, doar orez, morcov fiert, piine prajita. ceai de menta neindulcit. noua doctorita ne indica sa tinem regim inca doua zile dupa ce se nromaliza situatia, iar mincarea sa o introducem treptat, ca la diversificare - cam intr-o sapt ajungi la program normal de masa. [url="http://www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag"]@[/url]

Denisa, eu cred ca nu e o enterocolita de aia urata, mai degraba o indigestie. Tine regimul dat de Lucia si va fi bine. Noi am avut 2 episoade f urate de enterocolita cand avea fetita 1 an si 2 luni, la 2 saptamani distanta. Ea nu a vomitat absolut niciodata ( deci se poate si fara voma) dar, in schimb a avut temperatura f mare ( 40,3 facea noaptea, am crezut ca o luam razna [q]) iar inainte de a ajunge la spital am avut intr-o sg zi 15 kk apa apa, nu mai pridideam de schimbat pampersii. vad ca bb al tau nu face febra ( 37,5 nici nu e considerata febra), nu vomita, nu are prea multe scaune moi...deci cred ca veti scapa cu regim. daca va face febra mare si se inrautatesc scaunele ( se inmultesc si devin apoase) sunati dr sau mergeti la o camera de garda. Desi, in principiu, iti va da sa-i dai tot ce ii dai tu deja. Important e sa bea lichide, sa nu se deshidrateze, ca altfel nici in spital nu va face decat cam ce faci si tu acasa. dar in caz de deshidratare sunt necesare perfuziile in spital. Speram sa nu fie cazul, multa sanatate, sa ne tii la curent![flo] Mami de [url="http://b3.lilypie.com/H3aap3/.png"]fetita[/url] [8**] si de [url="http://b1.lilypie.com/lFF2p2/.png"]baietel[/url] [copil][baietel] Noi, 2 minuni: [url="http://www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1"]es1.jpg[/url] [url="http://www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2"]es2.jpg[/url] Everything is hard before becoming easy...

Multumesc mult pentru raspunsuri Aseara a mancat supa crema de morcovi cu orez fiert si la culcare 150 ml HUMANA HN si azi dimineata a facut kk normal[:)] Sper sa o tina tot asa De durere de burtica nu s-a plans, apatic nu e, e vesel, se joaca, se comporta normal Cred ca din cauza ca i-am reintrodus laptele normal a facut iarasi diaree, ca acum e bine...o sa continui toata saptamana cu laptele asta HN si ceaiuri de menta, chimin (el nu bea ceaiul indulcit niciodata, ca nu-i place, nici nu tare i-am dat lichide dulci..deci nu tare le cunoaste gustul) Doctorul nu l-am mai sunat din moment ce si-e revenit cat de cat, ma tin de regim saptamana asta, sper sa scapam cu bine si fara internare[bang] Oare asa putea sa-i dau ceva mamaliguta cu branzica si smanatana sau chiar numai orez fiert, morcovi si supa de legume cu piept de pui? Mi-e frica sa nu o luam de la capat Hidrasec si BIOTICS o sa-i mai dau cateva zile... Multumesc din nou de raspunsuri [pup] si sanatatae la toti bebeii

fara mamaliga mai ales, cateva zile macar tine regim, dar nu numai orez cu morcovi. Poti sa-i dai mar copt, banaan, branza de vaci, carnita fiarta, mai ai variante. Mami de [url="http://b3.lilypie.com/H3aap3/.png"]fetita[/url] [8**] si de [url="http://b1.lilypie.com/lFF2p2/.png"]baietel[/url] [copil][baietel] Noi, 2 minuni: [url="http://www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1"]es1.jpg[/url] [url="http://www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2"]es2.jpg[/url] Everything is hard before becoming easy...

OK, merci fetele! Eram si eu in dubii cu mamaliga, de aia am si intrebat. Imi spusese cineva sa-i dau asa ceva, dar nu eram eu convinsa ca e OK, dar vad ca nu e bine sa-i dau! Tinem regim, normal, sa scapam de tot si apoi o sa-i reintroduc alimentele treptat (ca la diversificare) sa fiu eu sigura ca e in regula Ma copt...nu tare-i place si nu l-as forta cu nimic, sa nu se strice si mai rau la stomacel... Branza..nu stiu cu ce sa i-o amestec, ca asa goala..nu o vrea (si normal, nu?) si cu biscuitit nu-i place, cu orez, nu vrea, banana- musca de doua ori si gata..ce mai.. e si mofturici pe deasupra... O sa mai caut variante..dar sunt tare putine...din pacate Mergem asa, sa speram ca va fii bine Carne de vita fiarta am inteles ca e OK Oricum maine ma duc cu el la un control, sa-l vada totusi pediatra mea...sa ne dea poate ceva pt recuperare, ca starea critica a trecut

Am fost in final si la pediatru si ne-a dat tratament cu SAPROSAN, ENTEROLACTIS, HIDRASEC si o alta formula de lapte si anume NOVALAC antidiaree ca HUMANA HN ala nu tare-i placea si bea f putin, asta e OK, il bea- 500 ml/zi, chiar mai mult daca-i dau. In rest, regim alimentar inca 2-3 zile, laptele 10 zile, apoi numai putem sa trecem inapoi pe laptele nostru (APTAMIL Junior) La regim avem voie orez, morcovi, supe de legume (de toate in afara de cele ce fermenteaza: varza, brocolli, fasole, etc), carne slaba, branza, banana, mar (crud sau copt), biscuiti, covrigei si cam atat... In 2-3 zile incepem din nou cu alimentatia normala...laptele fiind ultimul introdus Multumim si sanatate la toti bebeii

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...