Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Probleme cu burtica - fetita de 4 ani

Recommended Posts

Buna ziua!

Nepotica mea are probleme cu burtica de mai bine de o saptamana. Am rugat-o pe mama ei sa-mi scrie toata povestea in speranta ca ne puteti oferi niste sfaturi, sugestii daca ar trebui sa mai faca si alte investigatii, sa consulte si alti doctori (eventual poate ne sugerati vreun doctor bun pe probleme gastro).

''Acum 2 saptamani ,marti ,am luat copilul de la gradinita si mi-a zis ca o doare burtica.Am pus durerea pe seama ca ea nu prea mananca,e f mofturoasa.Cand am ajuns acasa mai in sila mai in mila i-am dat sa manace niste supa de pui pe care a vomat-o peste cateva ore,vaitandu-se in continuare de dureri de burta.Toata noaptea a fost agitata si a gemut,a doua zi dimineata (nu putea sa stea in picioare de durere) am fost cu ea la doctor unde i s-au facut niste analize de sange si o ecografie.Analizele au iesit destul de prost,aratau conform spuselor doctoritei ca ar avea o infectie in organism.Mi s-a zis sa-i dau Nurofen,Biotics,Debridat si Sanzyme sa vedem daca cedeaza durerea.Durerea a cedat usor-usor,a doua zi am sunat doctora care mi-a zis ca e probabil vorba de o enterocolita virala si sa-i dau timp de 5 zile Sumetrolim cate 7ml/12 ore insa nu mi s-a zis nimic de niciun regim sau de faptul ca nu ar trebui sa o duc in colectivitate o perioada.Asa ca lunea trecuta simtindu-se bine am dus-o la gradinita.Toate au fost bune si frumoase pana joi cand m-am dus sa o iau si din nou se vaita de burtica (se vedea ca durerile nu mai sunt atat de mari ca saptamana anterioara) .A vomat de 3 ori in jet in seara aceea si adoua zi dimineata a facut diaree.I-am dat in continuare Debridat si Biotics am crezut ca e vorba de o indigestie dat fiind ca a fost oarecum obligata la gradi sa manance.Vineri a fost ok,sambata dimineata am zis sa mergem la un alt control sa vedem totusi ce se intampla.Mi s-a zis ca este intr-adevar enterocolita si ca nu trebuia sa o duc saptamana aceea la gradi,ar fi trebuit sa stea acasa cu regim.Mi s-a zis sa-i fac analize de urina si treaba mare si pana sunt gata sa-i dau Gripe Water 5ml/3ori /zi ; Debridat 4ml/3ori/zi ; Espumisan 1ml/3ori/zi si Enterolactis 1 data pe zi.Cu toate astea fetita mea se vaita inca de dureri de burtica si sambata seara a vomat iar de 2 ori,nu mare lucru pt ca refuza sa manance,manaca ff putin.''

Va multumesc pentru rabdare si astept sfaturile dumneavoastra.

Roxana, mami de [bonjovi]Mateiid="red"> (29.11.2007) si de [zana]Mariaid="red"> (08.09.2009)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Sint in mesajul tau niste probabil si poate care ma fac sa nu inteleg exact povestea. A fost/ este sau nu enterocolita virala? Sau e bacterie? Din analizele de singe trebuie sa se vada ce este si apoi sa se continue tratamentul, in f de rezultat.

Mie personal mi se par o gramada de chestii care le ia fetita gripe water stiu ca se de la bebei daca au colici (gaze) iar celelalte trei produse nu le cunosc.

Trebuie mers pe regimul BRAT - banana, rice, applesauce, toast pina se stabilizeaza, hidratata - f important daca vomita si are diaree. E nasol cu enterocolita, ca da dureri de burtica si e tare neplacut insa se poate da Nurofen sau supozitoare (astea-s bune daca vomita). Fetita mea de cite ori face enterocolita plinge de durere...mare lucru nu se poate face in directia asta, aici dr zic sa-i lasi sa vomite si sa le mearga burtica (adica nu se dau medicamente in ac sens) daca enterocolita este virala, sa se "curete sistemul". Atentie insa la deshidratare!

Nu stiu cit am fost de coerenta ca fii-mea nu ma lasa in pace...are ceva probleme cu niste simburi de portocala pusi la incoltit care se pare ca-s atacati de furnici [:I]

Pe scurt:

- de vazut daca e virala sau bacteriana, in f de asta tratament

- regim BRAT si hidratare

- medicamente de calmat durerea

si multa putere si rabdare!

Sanatate!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

A facut febra de i s-a bagat sumetrolim( antibiotic)?

Da este o enteroviroza, anul asta au facut-o multi copii, noi am facut-o si adultii din casa. Tratamentul este OK, eu as mai fi adaugat niste hidrasec ( adica asta dau eu copilului hodrasec, enterol si biotics). Regim alimentar cel putin 5 zile, orez fiert, biscuiti uscati ( din aia la kg), sticsuri, ceai de menta, paine prajita. NICIODATA nu fortezi copilul sa manance, important este sa bea lichide, sa nu se deshidrateza, ceai de menta sa ia cate o gurita macar la 5 minute.

Nu e ceva grav, insa cu regim, tratament si rabdare trece!

[pup]

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010id="blue">

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Din fericire, fetita bea f f multe lichide dar nu mananca mai deloc.

E normal sa mai aiba dureri dupa atatea zile?

Mamica ei asteapta acum ca fetita sa faca kk ca sa-i duca la analiza: coprocultura.

Inbox, eu stiu ca sumetrolim-ul nu este antibiotic, este sulfamida.

Roxana, mami de [bonjovi]Mateiid="red"> (29.11.2007) si de [zana]Mariaid="red"> (08.09.2009)

Mda...a avut si fii-mea asa ceva saptamana trecuta.

A inceput cu durere moderata de burtica, si un episod de voma. Apoi totul ok pana seara, cand a mai bagat inca 3 ture de voma, si a refuzat orice mancare toata ziua. In momentul ala am inceput cu regim saruri de rehidratare si biotics baby. 2 zile a fost ok, cu exceptia lipsei poftei de mancare...aproape nimic nu a mancat. A treia zi pe seara a mai bagat o voma, m-am speriat, am mers la urgente (Medlife) cu ea, ni s-a spus ca e viroza...aceleasi recomandari...adica strict pe simptome.

2 zile ok...a treia zi, seara, diaree. Mers la pediatrul ei (de data asta am avut acces la el, nefiind we), acelasi verdict...viroza, regim plus Protectis tablete. si in fctie de simptome...Smecta pt diaree etc.

Ambele dati am primit recomandare de repaus la domiciliu o sapt.

In final...o saptamana incheiata cu lipsa totala a poftei de mancare si mici dureri de burtica. Atat.

Am tinut regim strict, am luat Protectis pt burtica si cam atat...dupa aceasta saptamana si-a revenit complet.

*******************************************************id="pink">

[8**]raluca[8**]id="pink"> mami fericita de [il]alexia[il]id="pink"> (07.09.2006)id="purple">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...