catargiu76 Publicat Aprilie 8, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2010 Buna ,sunt nou intrata pe forum ,desi am deja o fetita de 5 ani. Am si eu o intrebare : in cazul in care am un pfa din feb 2009,dar pe care l-am inregistrat abia in aprilie 2010 la Min Finantelor si am platit tot acum impoz si sunt insarcinata in 1 luna voi beneficia de ind de crestere copil? Stiu ca treb dovada venit pe 12 luni ant nasterii copilului,dar daca am platit retroactiv va fi OK???? Astept va rog un raspuns cat mai repede posibil!! Multumesc anticipat!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Publicat Aprilie 8, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2010 Nu este suficient. Trebuie 12 luni nu mai putin fata de data nasterii. Vei avea 12 luni? Nu prea imi pare din ceea ce scrii. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / Video Pagina legislativa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catargiu76 Postat Aprilie 9, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 9, 2010 Buna, voi naste in noiemb 2010 iar eu am platit impozitul pe venit retroactiv la Min Fin pe tot anul 2009(feb-dec 2009). Problema mea este ca m-am inregistrat la M. Fin abia luna aceasta si nu in feb 2009.Totusi am platit retroactiv acest imp pe tot 2009. Deci????????!!!!!!!????? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Aprilie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 9, 2010 Marius, in acest caz, conteaza inscrierea la finante si platirea impozitului, sau contractul de asigurare cu CAS-ul? Bazar umanitar DC id="red"> Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Publicat Aprilie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 9, 2010 Ce anume ai platit retroactiv daca din ceea ce scrii nu aveai ce sa platesti? Undeva ceva nu se leaga in ceea ce spui. Dar daca ai platit anul 2009 si daca aio platit pfa -ul e Ok. Pt Laura conteaza data de la care a devenit impozabila si a achitat impozitul deci data de la Finante. In fapt va obtine o certificare fiscala de acolo tocmai pt dosar. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / Video Pagina legislativa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Aprilie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 9, 2010 marius, acu te intreb pt mine . Eu am un PFA din iulie 2009, cu impozitul pe venit platit de atunci, la zi. Cu Casa de asigurari de sanatate nu am facut nici un contract (adica nu am platit nimic la CAS). Pot beneficia de concediu medical sau de crestere a copilului in aceste conditii? Sau trebuie neaparat sa imi fac contract cu CAS-ul? Daca nu imi fac contract cu CAS-ul, e ilegalitate? sunt obligata de lege sa platesc contributia la sanatate? Bazar umanitar DC id="red"> Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catargiu76 Postat Aprilie 9, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 9, 2010 Buna, cred ca nu m-am exprimat eu destul de bine ; Am deschis un PFA in luna feb 2009 -dar nu l-am inregistrat la Min Fin decat acum in luna aprilie 2010(moment in care am platit si imp). Din 2009-pana in 2010 am avut incasari pe acest PFA colaboratorii mei trimitandu-mi si o adv de retinere la sursa a celor 10%. Pana la urma conteaza data la care te-ai inregistrat la finante sau faptul ca am avut venituri pe 2009 pt care am platit restul de imp 6% abia acum in 2010 prin inregistrare la MF??? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Publicat Aprilie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 9, 2010 Adica ai emis facturi fara sa fi inregistrata la MF? Asta rezulta din ceea ce scrii. PFA poate sa emita documente fiscale imediat ce este inregistrata fiscal. Tot din acea clipa se considera ca exista si venituri fiscale impozabile. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / Video Pagina legislativa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catargiu76 Postat Aprilie 12, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 12, 2010 Da .Deci??? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catargiu76 Postat Aprilie 12, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 12, 2010 Pe decizia de impunere anuala pt 2009 la data inceperii activitatii este 10.02.2009.Este OK?? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.