Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Luna decembrie si cadourile pentru copii - 2

Recommended Posts

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Sara_Maria
Buna fetelor,Sunt fericita mamica a unei fetite de 1 1/2 anisori si am inceput serios sa ma gandesc la Mosii ce vor urma. Sunt in pana de idei, mai ales ca magazinele noastre sunt pline de papusi mai mult sau mai putin "inteligente", seturi de bucatarii, mese de calcat si mopuri pentru fetite. Hellooooo, producatori!!! Nu pregatim fetitele numai pentru a deveni gospodine. Noi femeile mai si gandim!!!! Cum lego exista pentru baietei mititei (incepand cu 2 ani), nu putem produce ceva inteligent si pentru fetite? In afara de jocurile unisex, ceva inteligent dedicat fetitelor de orice varsta, NU exista!!!!Aveti voi idei, dragi mamici? Nu cunosc eu magazinele potrivite? Va urez o zi buna!Mamica Sarei
align="right" id="quote2">_______________________________________________id="red">Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">[pegeam]Si tu poti fi Mos Nicolaeid="purple">[aho]
Distribuie pe alte site-uri

Sara_Maria, chill man! [afro]

Exista foarte multe jucarii unisex si chiar si cele gender oriented nu sunt chiar de lepadat. Eu sunt convinsa ca un set de oale n-o va face pe fi-mea sa fie gospodina. In schimb invata de exemplu ca mancarea (si alte lucruri, prin extensie) se fac in etape succesive.

Apoi, exista Lego pt copii mai mic, seria duplo, care e unisex. Pentru varste mai mari este seria Belle Ville, tot de fetite si cuburile de constructie Hello Kitty perfect compatibile cu piesele lego Duplo (pe probate, am io din amnadoua acasa)

Pentru varsta fetitei tale, cele mai iubite jucarii sunt cele de miscare (de sarit - gonflabile cu manere), puzzle simplu - 3-5 piese, carti cu si despre animale, jucariile educative din lemn, seturile de bucatarie [:D] sau fructe si legume (eventual din cele care se pot "taia" - un un sistem cu scai intre felii/jumatati, incastre de imbracat fete/baieti.

Recitesc mesajul tau si zau daca ma prind ce iti doresti. Jucarii de fetite mici? Jucarii unisex?

Ca o observatie personala: mai mult de 60% dintre jucariile pe care i le-am luat eu la varste mici, cele care mie mi-au placut (pentru ca puiul era oricum prea mic sa zica ce-i place) au fost neiubite. Asa ca anul asta, desi eu personal nu le-as fi dorit [:D] ii voi lua un mop si o matura, poate asa mai raresc atacurile la cele adevarate cu care trebaluieste zilnic prin vastele apartamente [:-)))]

Monica si [pis] Nancyid="red">, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Eu nu numai ca i-am luat tot ce se putea in materie de gospodarie, dar chiar i-am facut si o casuta de lemn in curte, dotata ca o casa adevarata: bucatarie de la Ikea, masuta si scaunele, aspirator, mop cu galeata, matura, patut pt bebe, scaunel de masa pt bebe, vesela de tot felul. e super incantata, am lasat-o sa faca tot ce vrea ea acolo. am scapat de stresul cu galeata si mopul meu [:D]

Nu vad nimic gresit in asta...nu o vad ca pe o conditionare. La fel de bine se joaca si in biroul ei, chiar il imita pe sot cum sta la laptop. Scrie pe foi, ia asa o fata ganditoare. Se preface chiar ca vb la tel, exact ca tati. Copii mici au tendinta sa faca ce vad in jur.

==========

Corinaid="blue">

Mami de[zana] Arianna Mariaid="pink"> (18.11.2008)id="size1"> si [copil] Patrick Stefan id="blue">(16.10.2010) id="size1">

POZE

Draga Boticelina,

NU imi doresc jucarii unisex!

Imi doresc sa vad prin magazine o oferta mai vasta de jucarii (din care sa putem alege), DEDICATE fetitelor si care sa le stimuleze inteligenta, imaginatia, indemanarea, sa le largeasca orizontul si sa le stimuleze dorinta de a explora si de a aprofunda ce le place.

In mopuri si altele nu gasesti asa ceva. Nu le exclud, insa mi se pare ca au invadat magazinele in detrimentul celorlalte.

Nu ma refer acum strict la gama dedicata varstei fetitei mele. In nici 1 an va trece la cu totul alte etape si atunci oferta probabil va fi aceeasi.

Asa cum exista Lego cu sectie de pompieri, (foarte evoluat, multe piese, necesita atentie, indemanare, rabdare, implicare si foarte stimulativ, de altfel) asa poate fi Lego (la fel de complex) cu tema: magazin de haine sau cosmetice (ceva dedicat fetitelor).

Zi buna!

Citat:
citat din mesajul lui Sara_Maria
Draga Boticelina,NU imi doresc jucarii unisex!Imi doresc sa vad prin magazine o oferta mai vasta de jucarii (din care sa putem alege), DEDICATE fetitelor si care sa le stimuleze inteligenta, imaginatia, indemanarea, sa le largeasca orizontul si sa le stimuleze dorinta de a explora si de a aprofunda ce le place. In mopuri si altele nu gasesti asa ceva. Nu le exclud, insa mi se pare ca au invadat magazinele in detrimentul celorlalte. Nu ma refer acum strict la gama dedicata varstei fetitei mele. In nici 1 an va trece la cu totul alte etape si atunci oferta probabil va fi aceeasi. Asa cum exista Lego cu sectie de pompieri, (foarte evoluat, multe piese, necesita atentie, indemanare, rabdare, implicare si foarte stimulativ, de altfel) asa poate fi Lego (la fel de complex) cu tema: magazin de haine sau cosmetice (ceva dedicat fetitelor).Zi buna!
align="right" id="quote2">draga Sara_Maria [flo] nu te superi daca voi face o gluma mai putin gustata...e doar o gluma .Adica tu nu vrei sa o vezi pe fata ta dand cu mopul ci luand cardul si mergand la shoping de haine si cosmetice [:D].E mai placut sa fie cu posetuta pe umar si cu ruj pe buze decat suflecata si trebaluind in bucatarie .[:D]Acum redevin serioasa cum imi sta bine si incerc sa-ti spun, chiar daca nu am fete (am doi baieti ), dar tot ma uit prin magazinele de jucarii la sectiunea fete, ca inca cochetam cu ideea ca poate iese si o fata , si am si o nepotica de 5 anisori careia ii cumpar cadouri.Am gasit si seturi de margele, perle si alte accesorii pentru fetite de la 3 ani in sus care nu numai ca le fac indemanatice si creative, mai si raman cu rodul celor facute de ele si le pot purta ca accesorii .Sau pausi pe care sa le imbrace dupa cum doresc ele, sa le fardeze sau chiar tunda...Alte jocuri sunt cele educative de genul forme geometrice colorate diferit puse in formele corespunzatoare (asta pentru cei mai mici, cum e praslea meu care asa a invatat culorile si formele), sau tot pentru fetite sunt cele cu animale si o pausica care are grija si duce catelusii la plimbare cu lesa, le da mancare...etc.Mai sunt multe, nu imi mai vin acum in minte, da mie imi placeau mai mult cele de fetite, decat masinutele care mi-au invadat apartamentul de la cei doi conducatori auto ai mei...[:D]Acum am vazut ca fetita ta are numai un an jumate, e inca mica de margele si altele (dar sunt idei pentru viitor ), dar seturile de animalute domestice si salbatice, insecte sau de ce nu dinozauri [:D]pot fi apreciate.La varsta asta cred ca i-ar place sa bage in forme , sa deseneze cu culori sau sa smotoceasca o papusa [flo]roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)[i]

Sara_Maria dar exista. Chiar si la lego. Este seria Belle Ville, unde tre sa mestereasca castele, grajduri, caluti, ponei. In seria Hello Kitty, trebuie sa construiasca casuta lui Kitty pe 2 nivele si mai sunt dar nu le am ca sa stiu cum se asambleaza si cat sunt de complicate.

Eu am avut in copilarie caramidute si seturi Mecano (de baieti/unisex, cui ii pasa) cu care construiam in draci, aveam multe seturi, faceam orasele intregi unde-mi desfasuram armata de papusi. Si apoi nu vad de ce n-ar face Lego "de baieti", copilul meu cunoaste deja la 3 ani jumatate din personajele din Star Wars. Asa cum eu stiam legile roboticii ale lui Asimov la 5 ani [:-)))] (deh, frate mai mare cititor de SF), asa si eu mi-am culturalizat copilul cu Chewbacca, R2D2, Obi-Wan-Kenobi, Yoda & the Gang.

Cred ca jucariile sunt foarte gender oriented doar intre 4 si 8 ani, cand fetitele sunt maxim pasionate de papusi iar baietii de trenuri, action figures si masini. Pe langa aceste 2 mari categorii de jucarii pentru 4-8 ani vei gasi si muuulte altele (jocuri de familie, seturi de tesut, de cercetare a naturii, pictura, modelaj, puzzle etc.), totul e sa le intuiesti potentialul tinand cont de inclinatiile copilului tau.

As putea eu sa cumpar 3 bebelusi cu accesorii/mobila (ceea ce am si facut), degeaba, copilul meu se extaziaza in fata unui set de carioci si a unuia de modelat plastilina. Eu ma uit cu drag la animalutele interactive, fi-mea se inconjoara de carti de povesti si enciclopedii.

Asa ca eu personal nu mai caut jucarii de fetite si cert nu ma mai iau dupa ce mi-ar placea mie sa aiba. O intreb, o observ si actionez in ce directie ii fuge ei interesul.

PS: prima ei jucarie a fost un iepure roooz de firma, o poala de bani am dat pe el, il iubeste dar nu la fel de mult ca pe maimuta de carpa luata dintr-un second cu 2 lei [:D]

draga Boticelina,

Ai mare dreptate in privinta preferintelor copiilor nostri. Si eu am cumparat multe jucarii scumpe si ea se joaca cu ambalajele [:D] lor, lasandu-mi mie placerea de a ma juca cu ele [:D].

Multumesc de indicatii, ma voi uita si voi cauta jucariile de care povesteai si poate voi mai descoperi si altele.

Zi buna! [olala]

Citat:

Acum am vazut ca fetita ta are numai un an jumate, e inca mica de margele si altele (dar sunt idei pentru viitor ), dar seturile de animalute domestice si salbatice, insecte sau de ce nu dinozauri pot fi apreciate.
La varsta asta cred ca i-ar place sa bage in forme , sa deseneze cu culori ...
align="right" id="quote2">

Da, da's de fetite? Poate doar 2-3 dinozauri roz/rainbow

Scuze de aciditate, dar eu nu vad de ce ar trebui sa ne intereseze sexul caruia ii sunt adresate jucariile. Nu vad de ce baietilor nu li se cumpara carucioare de papusi desi isi doresc si de ce fetitele nu sunt incurajate sa faca Lego Ninjago daca ar vrea [bang]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...