Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

AJUTOR: alergie la faina, lapte caseina si albus

Recommended Posts

Buna ziua,

Copilasul meu in varsta de 2 ani si 5 luni are acum un prag mai greu de trecut. Adica a dezvoltat o alergie la faina, lapte caseina si albus de ou. Rugamintea mea este, daca sunt mamici care au trecut prin asa ceva, sa ma ajute cu niste retete care sa nu cuprinda urmatoarele ingrediente : lapte si derivate, albus de ou si faina de grau.

Va multumesc frumos.

Sper sa aud aici de cazuri de copii care au depasit acest moment si au scapat de aceste alergii care ne dau asa mari batai de cap.

Sanatate multa!!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cand iti e mai greu anume, la care dintre mese? Eu am tinut regim cu baietelul meu pentru lactate, imi era mai greu dimineata si seara. La pranz in general se pot adapta retetele.

Pentru dimineata eu serveam: felii de paine (fara gluten in cazul vostru, stiu ca exista de cumparat) cu:

- pateu vegetal (copiii mei sunt fani), miere, diverse paste pe care le-am facut in casa eu din linte sau naut sau dovlecel (e o carte de Elena Pridie, retete vegetariene din care m-am mai inspirat, sunt toate retete de post)

- lapte de soia cu cereale

- "branza" din seminte mai poti incerca sa vezi daca ii plac, copilul meu manca cu placere din nuci caju

- ton pe paine

- somon afumat mai cu zgarcenie asa din cauza afumaturii

Cam atat imi vine in cap acum. Plus ce mai poti adapta din meniul actual.

Seara eu preferam sa ii dau fie peste sau paste (iara cred ca exista si variante fara gluten) cu diverse garnituri, fie ca mai sus:)

Ma mai gandesc si revin daca imi mai vin idei. Poate ajuta sa scrii cam ce mananca/ ce ii place lui de obicei, ca sa mai ajutam la adaptari.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167428&whichpage=1

e un topic pe care l-am deschis si eu pe forumul la bucatarie. poate iti mai vin idei si de aici.

si in legatura cu depasirea momentului: baietelul meu poate manca acum lactate fara probleme, efectele alergiei au disparut la fel de brusc cum au aparut, sper ca de tot.

draga mea,

sunt doctor in ceea c epriveste alergiile, intrucat ma lupt cu ele din prima zi, din motive de gene cu informatie gresita.

din aceasta cauza 80% din alimente imi sunt interzise, nu iau decat 10 antihistaminice pe zi,ca alaptez.

de obicei iau 16.

sunt cativa pasi de urmat:

1. consult la un medic d especialitate ff bun.iti recomand,asa cum am mai facut-o, pe dr irina Bucur, de la Mediclass/Malaxa. e super din toate punctele de vedere.

2. dieta alimentara trebuie s afie f stricta.

evita comertul socilaisto-capitalist.

eu nu consum carne din comert, doar de la tara si doar de la animale care nu au fost supuse tratamentelor medicamentoase.faina de gru o poti inlocui f usor cu faina de orez sau tapioca.

exista si cereale fara gluten la Plafar, farmacii.

fara ou poti trai f bine. suplimenteaza-i fierul cu carne rosie sau ficat. fierul din plante este nehemoglobinic,cum intra asa si iese,fara a se asimila.

pt orice sfat, ajutor, ma poti contacta la nike974@gmail.com

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Citat:
citat din mesajul lui histamina
suplimenteaza-i fierul cu carne rosie sau ficat. fierul din plante este nehemoglobinic,cum intra asa si iese,fara a se asimila.
align="right" id="quote2">Offtopic:Cine spune asta ?Fiica-mea are un an de cand nu mai consuma carnuri si totusi hemoglobina a urcat de la 10 la 12,4...sideremia e la limita superioara.Am mai auzit teoria asta CU FIERUL din surse vegetale dar nu stiu in ce privinta sa-mi fac griji. Analizele sunt perfecte, i le iau o data la 6 luni.Cand consuma carne, hemoglobina era 10 sau 11, acum se mentine cu consecventa peste 12. Imi scapa ceva ?MultumescMami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

da. asta e regula generala.e sustinuta stiintifica. in cazul alergiilor ar trebui sa stii ca singurul aliment hipoalergen e carnea d emiel.

daca esti vegetariana,asta nu inseamna ca e regula generala.

mai trebuie sa stii ca histamina ce mediaza alergiile e descompusa de diaminoxidaza pe care o sintetizeaza corpul uman .artificial a fost produsa de austrieci, sciotec.at, din FICAT DE PORC,singurul care o mai produce.

nu vb de extreme. vb stiintific.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Citat:
citat din mesajul lui histamina
da. asta e regula generala.e sustinuta stiintifica. in cazul alergiilor ar trebui sa stii ca singurul aliment hipoalergen e carnea d emiel.daca esti vegetariana,asta nu inseamna ca e regula generala.mai trebuie sa stii ca histamina ce mediaza alergiile e descompusa de diaminoxidaza pe care o sintetizeaza corpul uman .artificial a fost produsa de austrieci, sciotec.at, din FICAT DE PORC,singurul care o mai produce.nu vb de extreme. vb stiintific.http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea
align="right" id="quote2">De cand am descoperit ca proteina animala ii face rau in astm, am luat legatura cu tot mai multi vegetarieni. Eram ingrijorata ca lipsa acesteia ii va afecta cresterea. Surprinzator e ca toti cei care i-am cunoscut au zis ca nu au avut nici o problema cu hemoglobina. Deci nu suntem noi o exceptie.Cea mai corecta afirmatie si care s-a tradus in practica mea e cea ca fierul vegetal se asimileaza doar in prezenta vitaminei C, pe cand fierul Hem se asimileaza si in lipsa acesteia. Asta poate e mai reala.Multa sanatate !Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

nu are sens contrazicerea aici.

proteina animala face rau daca exista un teren atopic, o alergie in acest sens.

in contextul in care bebelusul ei nu poate papa nici laptic si nici oua, carnea ramane singura sursa de proteine.

terenul fiind atopic,deci predispozitia la alergii fiind dovedita, nu este indicat sa incerce ciuperci sau soia, ambele avand multa histamina.gasesti lista cu alimentele cu histamina,deci cu mare potential alergen dand pe google cautare la deficit de diaminoxidaza. voi pune si eu lista acum:

Vinul #351;i alte b#259;uturi alcoolice

Histamina apare #351;i în procesul de fermenta#355;ie alcoolic#259;. Bacterii acidifiante ca Pediococcus cerevisiae au fost identificate ca formatoare de histamin#259;. Con#355;inutul în histamin#259; este un criteriu de calitate al vinului. În general vinurile ro#351;ii au un con#355;inut ridicat în histamin#259;. Pot fi întâlnite concentra#355;ii de histamin#259; de pân#259; la 3000 µg/l în vinurile care dau în mod caracteristic cefalee.

Con#355;inutul mediu în histamin#259;:

• Vin ro#351;u: 60-3800 µg/l

• #350;ampanie: cca 670 µg/l

• Spumos: 15-80 µg/l

• Vin dulce: 80-400 µg/l

• Vin alb: 3-120 µg/l

• Bere: 20-300 µg/l

Pe#351;te

Categoriile de pe#351;te dup#259; consumarea c#259;rora apar adesea simptome de intoxicare apar#355;in familiei Scombridae (macrou). De aceea în literatura englez#259; cazurile de intoxica#355;ie sunt descrise sub numele de “scombroid poisoning”. Pe#351;tii din aceast#259; familie (mai ales tonul #351;i macroul) au o cantitate mare de carne ro#351;ie cu un con#355;inut crescut de histamin#259;. Dar #351;i la alte tipuri de pe#351;te s-au m#259;surat cantit#259;#355;i crescute de histamin#259;: heringi, sardine #351;i sardele. Produc#355;ia de histamin#259; este influen#355;at#259; de temperatura la care este #355;inut pe#351;tele pân#259; la pregatirea sa culinar#259;. În cazurile în care s-au g#259;sit cantit#259;#355;i mari de histamin#259; în conservele de ton sau macrou afumat, cercetarile au dovedit c#259; pe#351;tele n-a fost transportat în condi#355;ii de refrigerare corespunz#259;toare sau a fost depozitat inadecvat. În mod surprinz#259;tor s-au g#259;sit cantit#259;#355;i mai mari de histamin#259; în marinat#259; decât în carnea de pe#351;te.

• Ton: pân#259; la 8000 mg/kg

• Macrou afumat: p#259;n#259; la 788 mg/kg

• Macrou (conserv#259;): pân#259; la 15 mg/kg

• Sardin#259;: pân#259; la 1500 mg/kg

• Sardele: pân#259; la 180 mg/kg

• Hering: pân#259; la 12 mg/kg (mai ales marinat)

Lapte/brânz#259;

În timp ce laptele crud #351;i cel de b#259;ut con#355;ine cantit#259;#355;i minime de histamin#259;, unele sortimente de brânzeturi au niveluri ridicate. În general se consider#259; c#259; nivelul de histamin#259; cre#351;te cu maturarea #351;i cu stocarea. Bacteriile incriminate sunt diver#351;i lactobacili #351;i streptococi.

• Emmentaler: 10-500 mg/kg

• Stilton (brânza cu muceagai albastru): cca 160 mg/kg

• Gorgonzola: pân#259; la 160 mg/kg

• Camembert: 10-300 mg/kg

• Parmezan: 10-580 mg/kg

Carne/mezeluri

Con#355;inutul în amine biogene în preparatele de carne este foarte divers. Unele sortimente de cârna#355;i pot con#355;ine cantit#259;#355;i relativ mari de histamin#259;, în timp ce produsele proaspete abia dac#259; ating niveluri critice. Dar mai sunt #351;i alte amine biogene prezente în carne. Cercetarile au aratat ca diaminele cadaverina #351;i putresceina – ambele substraturi pentru DAO sunt un indicator al prospe#355;imii c#259;rnii.

• Salam: pân#259; la 280 mg/kg

• Cârna#355;i cervelat: pana la 100 mg/kg

• Jambon Westfal: 40-270 mg/kg

Alte alimente

O#355;etul din vin ro#351;u con#355;ine pân#259; la 4000 µg/l histamin#259;. În cazul ciocolatei con#355;inutul oscileaz#259; între 5-100 mg/kg, dup#259; sortiment1.

Medicamente care elibereaz#259; histamin#259; sau inhib#259; DAO

- miorelaxante: pancuroniu, alcuroniu, D-tubocurarin#259;

- narcotice: tiopental

- analgetice #351;i antiinflamatorii: acid acetilsalicilic, metamizol, antiinflamatorii nesteroidiene, opioide

- anestezice locale: prilocain#259;

- anti-hipertensive: verapamil, alprenolol, dihidralazin#259;

- antiaritmice: propafenon#259;

- diuretice: amilorid

- antiemetice: metoclopramid

- antibiotice: cefuroxime, cefotiam, isoniazid, pentamidin, clavulanic acid, chorochin#259;

- mucolitice: acetilcistein#259;, ambroxol

- bronhodilatatoare: aminofilin#259;

- antagoni#351;ti de receptori H2: cimetidin#259;

- chimioterapice: ciclofosfamid#259;

- antidepresive: amitriptilin#259;2

- alimente bogate in histamina: spanac, rosii, varza murata, ficat, salamuri, carne de porc, hering, scrumbie, somon, ton, sardele, branzeturi fermentate si cele cu mucegai;

- alimente care contin substante care elibereaza histamina si tiramina: fragi, capsuni, banana, ananas, avocado, rosii, arahide, porumb, alune, migdale, fructe de mare si crustacee, peste afumat si conservat, branzeturi fermentate, carnati, cubulete de concentrate si extrase de carne;

- alimente care contin cofeina: cafea, ceai, bauturi pe baza de cola si cicolata;

- alimente care contin serotonina: banane, rosii, avocado, ananas;

- alimente care contin acid acetilsalicilic: rosii, dovlecei, castraveti, pepeni galbeni, cirese, citrice, mere, smochine; in calitate de conservant, acidulacetilsalicilic se gaseste in bomboane, in conserve si in bauturi alcoolice.

Aditivi suspecti. Printre aditivi, cel mai des acuzati pentru acest tip de reactie sunt:

- acidul benzoic si benzoatul de sodium (E211) din siropuri, vinuri, conserve de peste, maioneze, sosuri gata preparate, branzeturi;

- anhidrida sulfuroasa si sulfite (E220), continute in vinurile albe, otet de vin, cidru, sucuri de fructe, fructe uscate si tropicale, fructe conservate si zaharisite, marmelada si gemuri, condimente si sucuri fabricate, muraturi in otet, fructe de mare si crustacee;

- nitrati si nitriti, prezenti in calitate de conservanti si aromatizanti in carnurile prelucrate (hot dog, salamuri);

- tartrazina(E102) si eritrosina (E127), coloranti galbeni si rosii, utilizati in produse de cofetarie (bauturi nealcoolice, siropuri, lichioruri, fructe zaharisite, inghetate) si in produse farmaceutice;

- glutamatul monosodic (E621), folosit pentru a da gust preparatelor din industria alimentara, pentru sortimentele de carne conservate si ambulate, precum si in restaurante.

Persoanele sensibile la histamina, ar trebui sa evite consumul urmatoarelor alimente:

• Bauturi alcoolice (in special vinul rosu)

• Branza

• Ciocolata

• Salam si carnati

• Nuci

• Tomate

• Capsuni, citrice

• Varza murata

• Spanac

• Peste

Daca dupa consumul alimentelor enumerate mai sus, prezenati simptome asemanatoare alergiilor, consultati medicul dumneavoastra.

Cele mai frecvente alimente bogate in histamina:

Branzeturi Histamina mg/kg (val. max.)

Emmentaler <10-500 (2500)

Branza de munte <10-1200

Parmesan <10-580

Gouda, edamer <10-200 (900)

Crema de unt <10-60

Branza cu mucegai <10-80

Romadour <10-100

Branza dulce 0

Camembert, Brie <10-300 (600)

Carnati cruzi si sunca cruda

Salam <10-280

Crenvursti <10-100

Sunca <10-300

Carne proaspata <1

Peste si produse de peste

Peste proaspat 0

Peste alterat <13000

Peste congelat 0-5 (>50)

Conserva de peste ( ex. ton) 0-15 (300)

Legume

Rosii (ketchup) 22

Spanac 30-60

Avocado 23

Vinete 26

Varza acra 10-200

Otet Histamina #956;g/kg (val. max.)

Otet din vin rosu 4000

Bauturi alcoolice Histamina #956;g/kg (val. max.)

Vin rosu <3800

Vin rosu austriac 60-600 (1100)

Vin alb austriac 10-120

Vin spumant 15-80

Sampanie 670

Bere 25-50

Bere din grau 120-300

Bere fara alcool 15-40

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...