Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

lapte praf plasmon 1

Recommended Posts

Buna, va rog sa ma ajutati si pe mine, am devenit tata de 3 sapt nevasta mea ai da de mancare lapte matern doar tras cu pompa pt ca fetita nu vrea sa suga la san,n-i sa spus sa folosim si lapte praf, medicul ne-a spus sa ai dam lapte praf plasmon 1 ''primele zile'' este ceva din italia, vrea sa precizez ca noi locuim in italia.....vreau sa ma ajutati cu cateva probleme: 1.-este posibil sa faca ciuperca in gurita din cauza laptelui praf? 2.-pe linga picaturi BONISAN ce mai putem sa ai dam pt colici? 3.-este posibil ca sa nu se sature cu laptele care i-l dam noi , asta pt ca vad ca maninca continuu, adik mananca,doarme 1 ora mananca si tot asa......?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Felicitari pentru bebelus! daca mai apuci sa intri de la deznadejdea ca ai primit multe lecturi si nici un raspuns pana acum, incerc sa raspund: 1.-este posibil sa faca ciuperca in gurita din cauza laptelui praf? ciuperca in gurita era o idee foarte la moda acum catva timp, acum cica s-a ajuns la concluzia ca nu exista candidiazele orale la sugari. adica nu, o fi posibil, dar e improbabil. in conditiile in care pana acum ati utilizat tetina sterilizata, nu asta e cauza care trebuie sa te preocupe. 2.-pe linga picaturi BONISAN ce mai putem sa ai dam pt colici? La asta stiu ce sa raspund: nu-i mai dati bonisan (si nici nimic altceva care sa nu fie lapte) ca sigur e doar apa cu zahar si si mai sigur ca ati dat o gramada de bani pe ea, cand un pic de zahar dizolvat in apa valoreaza nimic economic si si mai nimic impotriva colicilor. Colicii trec cu tinut in brate, 24 din 24 in primele 3 luni de viata minim si 18 din 24 in urmatoarele luni pana face copilul un an, cand descopera ca vrea sa mearga si sa mai vada si lumea din jur. Nu glumesc deloc, tinutul in brate continuu si contactul cu mama ii alina colicii. 3.-este posibil ca sa nu se sature cu laptele care i-l dam noi , asta pt ca vad ca maninca continuu, adik mananca,doarme 1 ora mananca si tot asa......? Nu, nu este posibil. Orice parinte responsabil (si nu ma indoiesc ca voi sunteti asa) face tot ce poate sa indeplineasca nevoile pruncului sau, deci fii sigur sigur ca ii oferiti cat lapte are nevoie de cate ori are nevoie. Cand ii e foame iara cere. Da, asa e la o luna, ii e foame din ora in ora, caci are stomacelul mic cat o margica. iara nu glumesc, e fix cat o margica. Si are nevoie doar sa manance si sa doarma, daca se poate in bratele mamei, si mai bine pentru el, o sa-l vedeti si mai linistit si satisfacut. Acuma ca ti-am raspuns la cele 3 intrebari, iti sugerez ca la circa unde mergeti cu copilul la pediatru, sau la spitalul unde s-a nascut, sau in locul unde traiti, sa cauti sa intrebi cine si unde o poate ajuta pe sotia ta sa poata dea piept direct la bebelus, fara sa fie nevoita sa-si scoata cu pompa. Imi inchpui ca e tare greu pentru ea sa faca treaba de doua ori, scos si apoi dat copilului. In ultimul rand te felicit ca ai avut curajul sa intrebi pe un subforum de alaptat, adica de fete, dubiile astea. Se cheama grupuri de sprijin pentru alaptare, sau ceva de genul asta, cred ca dupa alaptat+ numele localitatii sigur iti apare vreun grup de mame care se pricep sa ajute alte mame ca sotia ta in primele saptamani. De la centrul sanitar chiar ar trebui sa o ajute o asistenta, sau pediatrul, sau dandu-va informatia de care zic. Nu se intelege prea bine de ce zici ca da lapte matern extras cu pompa, iar apoi ca vi s-a spus sa-i dati si lapte praf. Cine v-a spus? Pediatrul se asigura in mod normal de alimentatia corespunzatoare a bebelusului in primele saptamani de viata, cel mai bine ar fi sa va adresati lui pentru a putea evalua daca e hranit suficient. In acelasi timp, te asigur ca cel mai bun ajutor pe care i l-ai putea da sotiei tale e sa gasiti impreuna un loc de mame care sa va poata insoti saptamanile astea, se intalnesc o data pe saptamana si v-ar prinde tare bine la toti trei! Pe de alta parte, ma ofer daca si doar daca e nevoie de clarificat vreo nedumerire, daca si doar daca tu, ea sau amandoi sunteti de acord. Pot suna la telefon. Imi poti trimite PM (butonul e undeva sub numele celui ce scrie, in stanga). succes! [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141778&whichpage=1"]asa a fost[/url] [url="http://mofturisicopilarii.blogspot.com/"]blog[/url]

An, primul rand ati multumesc din suflet pt raspuns,cred si sper ca este un ''as in maneca'' stiind mai multe despre cum si ce trebuie sa faci ca sa fie bine pentru bebelush, ea este comoara noastra o iubim din tot sufletul si de aceea eu vreau sa stiu cat mai multe despre copii.....multumesc inca o data.

Eu nu m-as grabi cu laptele praf, la inceput si al meu sugea din ora in ora, asa ca i-am dat de cate ori a cerut doar san. A crescut super bine doar cu lapte matern, nu a baut niciodata din biberon. Desigur unele mamici pot sa nu aiba suficient, insa trebuie insistat sa l faceti sa suga singur de la san si nu de la biberon.Daca se invata cu bibele ii va fi mult mai greu sa traga de la san pentru ca e mai greu. Tineti l in brate , sau tineti o, sa nu va fie frica ca "se invata" in brate , asta e o prostie...si sa vedeti cum se calmeaza colicii. Multa rabdare !

De acord cu Anda ... Nu cedati cu sanul in favoarea laptelui praf ca puteti considera incheiat alaptatul din momentul ala in maxim 2 saptamani. Daca este copilul "mai puturos", daca ii dati lapte din biberon, va fi si mai si. In cel mai rau caz, muls si apoi dat cu biberon. In felul asta mamica isi pastreaza lactiatia, mai mult decat atat, la un moment dat daca alapteaza exclusiv, i s e va regla lactiatia dupa nevoile puiului. Sustin cu oarece "disperare" alaptarea pana la minim 6 luni. Mi-a fost si mie destul de greu din multe puncte de vedere, insa a meritat. Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

Referitor la intrebarile tale: 1. Aparitia asa-ziselor ciuperci in gurita nu sunt de la lapte praf; pot fi de la orice (inclusiv de o lipsa a igienei foarte stricte la san, de la atingerea accidentala a tetinei sterilizate de mana, obiecte, etc. si tot asa). Insa un copil atat de mic, este foarte usor sa faca. 2. Infacol la noi a fost imba :). I-am dat de la 2 saptamani pana pe la 4 luni .. :(. Noi am avut probleme urate cu colicii .. 3. E normal sa manance foarte des. Faceti-i proba suptului daca nu aveti liniste :). Stiu ca se spune ca streseaza mama, dar in cazul meu, stresata eram daca nu o faceam. Asta ca sa vedeti exact cat papa si sa va linistiti :) Ah si felicitari pentru un asa tatic :). Mai rar atata preocupare la un tata :) Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

• 2 weeks later...
noi am patito cu laptele praf, sa incerce sotia ta sa ii dea pieptul noapte prin somn ca incetul cu incetul se invata si va suge si ziua, si asa sunt bebelushii in primele trei luni, cand sug lapte matern manaca din ora in ora, si noi am crezut ca david nu se tine satul cu pieptul si i-am dat cu biberonul, iar in momentul in care a vazut ca e mai simplu sa suga la biberon ca aproape ii curge singur laptele a refuzat pieptul, cu toate ca luase un kilogram in prima luna plangea la piept pt ca toata lumea mi-a zis fai program de mancat la 3 ore, si eu m-am luat dupa altii l-am tinut flamand 3 ore si cand i-a fost foame(curgand incet de la san) el numai dovedea sa manance ca sa se sature si am crezut ca el nu se simte satul si am incercat si asa zisa "completare" si mi-a refuzat instantaneu pieptul, devenind acesta din urma completare la laptele praf de noapte. imi cer scz ca nu am fost scurta si la obiect dar trebuia sa va povestesc ca sa nu patiti ca mine.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...