florynn81v Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 29, 2011 URGENT !am nevoie de sfatul dumneavoastra urgent...azi am fost la consultul periodic cu baietelu meu de 9 luni...si doctora ne-a speriat spunandu-ne ca e f gras pentru varsta lui.... -varsta 9 luni -greutate 14,8 kg -lungime 80 cm ...mesele sunt regulate..nimic in exces...noi suntem la primul copil si suntem usor speriati sa nu-i afecteze sanatatea.Ne pute-ti da cateva detalii,ca alimentatie sau nu stiu ..un sfat cu ce am putea face...va multumim...o zi buna! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancamak Postat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Postat Noiembrie 29, 2011 Incearca sa eviti biscuiti, paste fainoase, cartofi, paine, orez, cereale. Va mai da jos cand o va lua la picior. Multa sanatate id="Tahoma">Mami Anca cu [cavaler]Andrei Ionut poze Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tomaca Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Sipediatrul ce va zis sa faceti? Pare cam mult pentru varsta aceasta. Baiatul meu are la apropae 2 ani 13.6 kg si este o greutate peste medie. Si eu am fost stresata ca mereu imi spuneau ca sa nu se ingrase. Acum de vreo 3 saptamani ma rog de el sa manance. Eu nu i-am dat cereale (si acum ii dau rar), dulciuri nu (acum rar ceva placinta facuta in casa), nimic indulcit (nici acum), lapte doar dimineata si seara (nu in timpul zilei ca ingrasa). Alimentatie mai mult bazata pe legume. Sucuri de fructe nu, mai degraba fructe proaspete si copate. Sucul de fructe oricum diluat, pentru ca desi prin stoarcere cantitatea rezultata pare mica, cea de zahar este aceeasi. Poate ca ar trebui sa faceti investigatii suplimentare. Starea lui generala cum este? Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un [copil] Portocale pentru Mos Nicolae Ajutoarele lui Mos Craciun [pegeam] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Parerea mea e sa discutati cu doctorul mai amanuntit, eventual daca nu sunteti multumiti mai cereti o a doua opinie. Ce imi vine in minte acum: 1. Cum a fost evolutia copilului pana acum: a crescut mult odata (eventual dupa ce ati inceput diversificarea, poate mananca anumite alimente care il predispun la ingrasare) sau de cand s-a nascut a luat mult in greutate in fiecare luna? 2.Mamica a facut cumva diabet de sarcina? Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Eva mea a avut 14.5 kile de la 11 luni...si atat are si acum...de fapt acum are vreo 15.5..insa ea a fost inaltuta...dar nu mult peste medie...probabil va stagna din cresterea in greutate si va incepe sa creasca .Eu de aia nu i-am dat cartofi,paine,orez si paste...abia acum ii fac din alea fara gluten(imi aduce cumnata-mea din Italia)cu ton...si fara gris cu lapte,fara cereale.... De fapt Eva nu mananca tot ce am enumerat mai sus...acum e ok....inaltime si greutate.... Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florynn81v Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 doctoru...a zis ca e mult peste greutatea normala si trebuie tinuta o cura de alimente...dap..o sa rarim cat se poate si lapticu si fainoasele....fructele si legumele sunt ok?...e posibil ca laptele mamei sa fie prea gras?si el sa asimileze tot ce mananca?....ideea e ca sa nascut destul de mare...4,5 kg la nastere....deci cam 1 kg si ceva pe luna a luat in greutate de la nastere si pana acum.... ....multumesc mult....apreciem ajutorul... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Pai daca e nascut atat de voinic..normal ca va fi tot timpul ca si greutate peste medie....problema se poate rezolva din alimentatie.....in timp se va inalta,va incepe acus sa mearga...si se vor rezolva problemele... Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Revin la ideea de mai devreme: Mamica a facut cumva diabet de sarcina? Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kariguld Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Citat:citat din mesajul lui florynn81vdoctoru...a zis ca e mult peste greutatea normala si trebuie tinuta o cura de alimente...dap..o sa rarim cat se poate si lapticu si fainoasele....fructele si legumele sunt ok?...e posibil ca laptele mamei sa fie prea gras?si el sa asimileze tot ce mananca?....ideea e ca sa nascut destul de mare...4,5 kg la nastere....deci cam 1 kg si ceva pe luna a luat in greutate de la nastere si pana acum........multumesc mult....apreciem ajutorul...align="right" id="quote2">multi copii se nasc cu aceasta greutate. si nu, laptele matern nu-i gras si nici slab, e doar un mit asta. laptele este normal, cu tot ce trebuie sa fie. alimentatia introdusa pe langa alaptare la facut sa ia in greutate. cereti medicului sfaturi, el este cel mai in masura sa va indrume. alimentele pe care el ar trebui sa le consume sunt cu precadere fructele si legumele. fara carnuri, fara paste, fara zahar, fara coloranti. daca medicul nu va indruma, cautati altul mai compentent. problema se va rezolva prin controlul alimentatiei.Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!id="Verdana">id="red">id="size3">id="right"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JuliaSM_2 Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 Se prea poate sa nu aiba nimic copilul, se mai intampla sa fie asa...cu oase grele si o...consistenta neobisnuita.Ma gandesc la o farsa pe care mi-au facut-o un cuplu de prieteni, cu baietelul lor care era tot asa, de 6-7 luni.Eram in vizita la alti prieteni si, la plecare, m-au rugat sa-l tin putin pe bebe, pana se incalta ei, si mi l-au pasat rapid. Am avut un soc cand am ramas cu el in brate, ma mir ca nu l-am scapat ( nu era de 20 kg, dar tot nu ma asteptam sa fie atat de indesat!)... Baietelul lor e perfect sanatos,nu a avut probleme de sanatate nici atunci, nici pana acum,cand are vreo 5-6 ani, doar ca e asa, mai pietroi de felul lui, desi nu isi arata greutatea,nu e obez si pufos :) Nu spun ca e la fel baietelul vostru, insa...zic ca se poate si asa! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.