Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Filofteia[pup], eu am fost cu el dar deocamdata nu i-au iesit molarii. In plus, doamna doctor mi-a explicat clar: sigilarea este buna in cazul molarilor cu cuspizi foarte inalti. Cu alte cuvinte daca e foarte denivelat. In plus, mi-a explicat ca incidenta cariilor cuspidal este mult mai mica decat incidenta cariilor interdentar. Adica frecventa este mai mare de aparitie a cariilor intre maselute decat acolo unde musca. Si nu vorbesc in necunostinta de cauza, tati e tehnician dentar, chiar sa vreau nu scap de discutii despre dinti. Ca dupa atatia ani mi s-a cam urat.... Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Distribuie pe alte site-uri

Iasmin [pup], i-au iesit molarii, pe ei vreau sa-i sigilez... sunt cam denivelati. In plus eu am mari probleme cu dantura, deja la varsta lui (9 ani) ,mergeam singura la dentist.[bang] El pare sa nu aiba mari probleme, are dintii cam deformati (ca-si suge degetul [:I]), in rest nimic... Doctorita a spus ca-i bine sa sigilam molarii si ca va da un pic cu freza ca sa prinda mai bine... aici sunt eu in dubii... S-o fac, sa n-o fac...

Cere, te rog, inca o parere. Datul cu freza la varsta asta..... Faptul ca ai avut probleme cu dintisorii nu e o garantie ca el sa aiba in viitor, dar, daca are cuspizii inalti, e bina sa o faci. Daca are arcada superioara deformata de la supt ar trebui sa il vada un medic ortodont. Se poate corecta usor (de obicei in acest caz dintisorii ies usor proeminent in fata- ma refer la incisivii centrali, iar incisivii laterali se duc usor in spate, sau caninii, depinde de arcada). Iti recomand cu caldura sa il vada un ortodont, la varsta asta lucrurile se pot schimba usor.[pup][flo][flo][flo] Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Buna. Parerile sunt impartite privind sigilarea,unii spun nu sigilarii pe motiv ca se distruge smaltul in timp, iar altii categoric da, protejeaza de aparitia cariilor mai ales cele interdentare. Practic da, eu i-am sigilat baitului meu la 10 ani doi molari proaspeti aparuti, acum 4 luni, iar peste o saptamana vom merge la control si probabil la sigilarea altor proaspeti dintisori aparuti intre timp. Eu sunt pentru sigilari, pentru a numai ajunge la carii imense. Mai ales daca parintii au un istoric "duresros" al cariilor, deoarece aceste probleme se mostenesc. De aceea fa c orice pentru copii meu pentru a nu suferi ca mine si ca tati. [pup]

Da, ii vom sigila si noi. Am, facut deja de proba, ca a vrut fi`mea sa vada cum e. Filofteia, dc nu incepeti si voi cu aparatul ala mobil, care e din plastic moale, colorat si e ca la boxeri ??? Poate asa il si dezobisnuiesti de deget si apoi treceti la aparatul clasic aplicat direct pe dinti. Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2811493180059491989hGccQp"]Sela[/url]

Citat:
Am, facut deja de proba, ca a vrut fi`mea sa vada cum e.
Daria [pup] si ce i-a facut? Cum s-a procedat? Nu mai fiti asa secretoase cu metoda [:D], ca la 17 suntem programati si sunt inca in dubiu... voi mai vorbi si atunci cu doctorita, dar vreau sa fiu infomata.[8D]
Citat:
Filofteia, dc nu incepeti si voi cu aparatul ala mobil, care e din plastic moale, colorat si e ca la boxeri ???
Pai asta noaptea nu cred ca se poate folosi [alcool]... incercam cu manusa, dar pana nu se va hotara el sa se lase, nu vad cum sa-l conving.[alcool]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...