Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cu ce sa inlocuiesc pesmetul la gomboti?


Recommended Posts

Daca tavalesc galustile/gombotii prin altceva decat pesmet ce iese? (imi este greu sa-l fac in robot sau pe razatoare - poate aveti alte idei si pe tema asta...)

 

Nu vreau biscuiti, oare ar merge prin nuca macinata si tinuta la cuptor putin inainte, amestecata cu zahar? Sau faina simpla tot asa rumenita la cuptor?

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ML, eu cand fac papanasi ( cred ca tot gomboti sunt), cumpar paine deja prajita de la raionul de " petit dejeuner" , natur, parca biscottes le zice sau crackers, si ii pun la blender. Este pesmetul nostru de acasa, parol. Acuma nu stiu ce gasesti la voi acolo, dar aici in Olanda gasesc acea paine prajita din care imi iese pesmetul adevarat, in Franta de exemplu painea asta prajita nu era parca la fel, dar pe aproape.

Cu nuca nu cred ca e acelasi lucru, mie imi place nuca dar nu la papanasi.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ei, ce dragut, tot felul de idei! Va multumesc. Da, cu prune, galuste, vreau.

 

Asa imi faceam in urma cu mai multi ani in urma pesmetul acasa, dat prin robot (procesor tip blender, cu lame). De cand am luat unul nou (mai performant, chipurile...) si mai mare e ceva de groaza cand incerc sa macin migdale intregi sau paine prajita. Zgomotos nevoie mare, mai ca sare dupa counter si nici nu farama fin.

 

Am sa incerc atunci cu gris, dar nu chiar gris [:)] ca nu mai mananc cu gluten (voi pune quinoa) sau nuci/alune. Banuiesc ca nu vor semana cu cele din copilarie, dar nici gretoase nu cred sa iasa.

 

[pup], [pup]

 

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML pune piinea prajita intr-o punga de plastic sau intr-un saculet de pinza, pe care o legi la gura ( dar nu foarte strins, ci mai lasi spatiu in punga intre piine si locul unde legi punga )apoi pui punga pe masa de preferat pe planseta de lemn, un fund de lemn sau de marmura si treci cu sucitorul sau cu o sticla in sus si in jos peste punga, piinea prajita sau ce ai pus in punga ( biscuiti, nuci etc ) se vor strivi frumos. Avantaj : sunt toate gata strivite in punga nu te mai incurci cu robotul [:D]

 

Poti sa strecori prin ciur sau o sita mai larga si bucatile care nu s-au strivit bine le mai pui o data in punga si le mai strivesti o tura .

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Crista, buna ideea! Ma gandeam sa incerc cu ciocanul [:D], asa spargea bunica nucile intr-o punga, ca sa nu-i sara proiectilele-coji prin bucatarie. Atunci am sa caut saculet de panza, iar daca ramane ceva mai mare, pun in robot (macina... oarecum cu bucati mai mititele).

Sau cu quinoa/nuci, zahar, desi prefer "pesmetul"...

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...