sofia_misicu Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 Buna ziua, Fetita mea a avut o viroza urata in octombrie, iar dupa ce a terminat tratamentul si s-a vindecat, a ramas cu o tuse seaca agasanta. Respectiv "latra" cam la 2 minute. Am fost la pneumolog, nu are nimic la bronhii. La ORL, mi-au zis ca are polipii inflamati, am facut tratament, insa nici macar un pic nu s-a ameliorat. Am incercat si medicamente anti alergice, insa nimic. Am descoperit la un exudat un streptococ hemolitic C, l-am tratat cu antibiotice, insa nimic nu s-a schimbat. Noaptea nu tuseste, doar in timpul zilei. Nu ii trece nici cu anti-tusiv. In rest este sanatoasa, nu da semne de raceala, doar "latra". Nici macar nu i se inroseste gatul. As vrea sa stiu daca ati mai intalnit asa ceva: o tuse de 2 luni si unde as putea sa ma duc. Am fost la doi orl-isti,la pneumolog si la doctorul de familie in repetate randuri, insa fara niciun rezultat. Va rog frumos sa ma ajutati daca ati mai intalnit asa ceva. Multumesc, Sofia Nuka siid="size1"> Mama la Nuka Blog Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
histamina Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 sa nu fie o tuse alergica? e posibil sa fi ramas cu o sechela de la bronhita. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
belleane Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 Si a mea are ceva asemanator doar ca la ea apare si dispare. Are zile bune cand tusea dispare. La noi nu e insotita de secretii nazale. Eu am numarat in mmedie 130s. Ma gandesc si ca a devenit obisnuinta,tic. A mea merge la gradi si acolo toti tusesc. Incerc cu tantum verde si catina cu miere. I-am dat stodal dar rezultate prea mari nu am vazut. Te iubim, printesa Victoria!!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aalina2003 Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 sofia_misicu, o radiografie ati facut? in afara de anti-alergice a mai primit ceva tratament? este alergica la ceva? fetita mea a primit un diagnostic de astm alergic (manifestat prin tuse seaca nocturna, pana la voma), declansat in urma unei viroze,dupa ce tusit vreme de 2 luni.la radiografie s-a vazut ca nu e nimic pulmonar, ci doar hiperinflatie, din cauza tusei. de asta am intrebat de radiografie. eu cred ca tot un pneumolog pediatru ar trebui sa lamureasca problema. Alina si Ana (15 martie 2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sofia_misicu Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca alergia ne-a mai ramas de investigat...Legat de tuse pana la voma, ea tuseste scurt si la intervale fixe, si nu tuseste niciodata in somn. In plus, nu are weezing, nu ramane fara aer niciodata. Acum a inceput sa raguseasca, dar asta pentru ca a fost la munte... Ma gandeam inclusiv la posibilitatea ca i-a ramas ceva in gat. De doua luni. Nu stiu, dar e din ce in ce mai neplacut, iar ea e livida la fata si cu cearcane. Cunoasteti un alergolog bun, sau macar un spital in care sa fac analizele. Nuka siid="size1"> Mama la Nuka Blog Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pitzinuca Publicat Decembrie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 5, 2011 si andi a avut asa ceva, pe la 3-4 ani. a tusit fara incetare cateva luni. si noi am fost la doctor, la analize... apoi intr0o zi, din intamplare am descoperit Prospan, tinctura de iedera. I-am dat cam doua saptamani, de 3 ori pe zi, cate 15 picaturi. Tusea s-a ameliorat simtitor dupa primele zile. La noi a facut minuni. Si uleiul de echinaceea a mers foarte bine, si tinctura de propolis cu miere. Insa Prospanul a fost efect garantat. L-am mai recomadat si altor mamici si a mers la fel de bine (doar tinctura a avut efectul asta, am incercat ulterior siropul si tabletele efervescente Prospan - fara efect). Ce domnisoara frumoasa s-a facut Nuka! :). _______________________ mami de andi si ilinca [copil] _________________________ traduceri si asistenta ________________________ "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aalina2003 Publicat Decembrie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 6, 2011 Sofia, Fetita mea nu a avut wheezing niciodata pana la momentul diagnosticului. (dupa aceea s-a-ntamplat de 2 ori). Exista un asa numit astm tusiv, principalul simptom este tusea. (Bine, fetita mea mai are si un teren alergic pre-existanet, dermatita atopica adica.)Si medicul a fost rezervat in formularea diagosticului tocmai pentru ca nu avusese wheezing. Dar dupa un timp, teste de sange, cutanate si reactia pozitiva la tratament anti-astmatic specfic, diagosticul asa a a ramas. Raguseala poate fi si ea alergica sau infectioasa, un medic care o vede ar trebui sa-si dea seama, sau macar sa banuiasca din examenul vizual.(mie medicul pediatru imi spunea asa: este prea putin rosu-n gat, nu este infectios, viral sau bacterian, este alergic). Faptul ca e livida la fata, cu cearcane poate fi si asta un semn de teren alergic. (sau nu, dar trebuie investigat). Daca se va dovedi ca asta e diagnosticul, eu stiu ca exista copii care raspund bine si la tratament homeopat/naturist, dar si copii pentru care nu functioneaza decat tratamentul alopat.(cazul meu). Alergologi pentru copii..nu prea sunt.(cati ani are?). Pe fetita mea o vede dr. Florin Popescu (spital Malaxa), alergolog bun, dar care nu prea primeste copii decat dupa 7 ani. El mi-a recomandat laboratoarele Synevo, ca fiind de incredere pentru testele de sange,dar tipurile de teste le-am stabilit impreuna,functie de perioada de debut a bolii, de acutizare, etc. A mai vazut-o dr. Craiu, pneumolog, pe cand era la IOMC, foarte bun, meticulos, dar foarte ocupat si acum aproape de negasit. Cred ca este la Regina Maria-Spitalul de Pediatrie, dar nu consulta decat copiii internati. Mai este dr Cernatescu (pneumolog pediatru, IOMC), cu recomandari bune,dar eu la el nu am ajuns.(inca). A mai vazut-o dr. Adriana Iacomi (Medlife Grivita), care i-a facut testele cutanate, dar care a recomandat un tratament foarte agresiv pe care nu i l-am dat (care se da de obicei pentru astm sever, la fetita mea fiind vorba despre un astm usor-moderat), am mers apoi la alti medici. Poate ca nu e diagnosticul asta, dar trebuie investigat. Poate ca este doar o tuse iritativa,dar dupa atata tratament ar fi trebuit sa treaca sau macar sa se amelioreze. Sanatate si ..noroc in gasirea unui medic bun! Alina si Ana (15 martie 2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mirrin Publicat Decembrie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 6, 2011 A avut si fata mea dupa o pneumonie, am tras cam o jumatate de an fiindca la cateva saptamani tusea asta seaca se transforma in laringita, ba un medic la un moment dat mi-a spus ca e tuse convulsiva... nu facea febra, insa ajungea sa tuseasca si ziua si noaptea, vomita se sufoca. Am inteles ca nu e cazul la voi, insa ti-am zis, si la noi o tinea 3-4 saptamani tuse seaca latratoare doar ziua si se ajungea la altele. Ne-a ajuntat GrinTuss in combinatie cu Isoprinosine 10 zile sau Revigrip( acesta este cu extract de iedera si zinc). Vorbeste cu pediatrul daca se poate face ceva sa nu se agraveze. Poate o schema cu aerosoli, ventolin si flixotide, dar asta numai medicul ti-o poate spune daca e cazul si cum/cat sa administrezi. Cred ca ne-a mai ajutat aparatul salin, curele cu bronhovaxom. Eu ti le spun pe toate aici la gramada fiindca eu m-am documentat pe net in perioada aia si ma duceam la pediatru si-i spuneam ce zice-ti de asta sau de asta si luam impreuna o decizie...pana la urma am reusit sa ne revenim. Nu vreau sa te sperii insa noi am avut un an de cosmar de la 2 la 3 ani, din cauza unei pneumonii, foarte greu am repus copilul pe picioare, copil care pana la doi ani nici panadolul nu stia ce este. Multa sanatate va doresc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kitzy Publicat Decembrie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 6, 2011 Exact asa am patit cu fetita mea de 3.5 ani, a facut bronsita, cu tuse pana la voma, am urmat tratamente peste tratamente, inclusiv eurespal, prospan si nu mai stiu cate, plus aerosoli cu flixotide si ventolin, tusea abia daca s-a ameliorat putin, a tusit mai bine de 2 luni zi de zi pana i-am facut acasa sirop de ridiche neagra si in 2 saptamani am scapat de tot de tuse, la noi a durat un pic mai mult ca tusea era urata de tot si de atunci ii tot dau sirop de ridiche neagra chiar daca e sanatoasa si acuma am intrat in a 4-a saptamana la gradinita si inca n-a colectat nimic, ea care de 3 ori a mers doar cate 3 zile la gradinita si o luna statea acasa. Daca dai searh pe net dupa sirop de ridiche neagra, o sa vezi cate beneficii are. Raluca, mami de [zana] Diana si [cavaler] Andrei id="red"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vdrag Publicat Decembrie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 6, 2011 Iti impartasesc si eu experienta pe care am avut-o cu fetita mea dupa o raceala cu tuse si muci acum mai bine de jumatate de an. In mai anul acesta fetita mea a racit si dupa ce raul a trecut, ramasese cu o tuse seaca care se manifesta la ea doar dimineata, sau se inrautatea ori de cate ori mai prindea cate o raceala. Am fost la nenumarati doctori, am facut test de sange pentru alergii, operatie de polipi, un test de transpiratie si chiar radiografie la plamani si cap pentru a fi siguri ca totul este in regula si operatia de polipi a reusit. De tratamente nu mai spun, caci am incercat de la cele simple, la cele cu corticoizi si aerosoli cu Flixotide si Duovent dar nimic nu a ajutat-o. Tusea persista in continuare si ma simteam neputincioasa ca nu pot sa gasesc un medic care sa ai dea tratamentul de care are nevoie pentru ca tusea sa dispara. Intamplarea a facut sa observ ca ar avea ceva semne de infestare cu viermi intestinali si am incercat tratamentul cu NikVorm, iar apoi am luat ceva mai puternic de la farmacie pentru a continua si stii ce anume s-a intamplat? Stiu ca ai inceput sa te intrebi ce legatura au viermii intestinali cu tusea dar dupa tratamentul pe care i l-am facut, tusea a disparut si fetita mea a inceput sa manance si sa doarma mai bine. Nimeni nu mi-a recomandat tratamentul pentru viermi intestinali dar dupa anumite semne pe care le-am observat, caci la analize nu-i iesise nimic, m-am gandit ca nu are ce sa-i strice, mai ales ca mergand la gradinita este imposibil sa nu intre in contact cu alti copii care pot avea viermi intestinali si nu fac tratament. Parerea mea, daca testul de sange pentru alergii arata ca nu are probleme, incearca sa ai faci un tratament pentru viemisori intestinali. Acestia nu numai ca pot agrava unele probleme pe care copilul poate ca le are, dar ei insisi pot genera uneori grave probleme in timp daca nu este luata nici o masura. mamica unei printese Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.