Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vorbirea corecta.....de cand?

Recommended Posts

Am un baiat care implineste in iunie 5 ani. O parte din cuvinte, cam jumatate, nu le pronunta corect. Are multe cuvinte in vocabular, insa nu pe toate le pronunta corect. Exemplu : papina in loc de masina, pancala in loc de panica [:D]. Eu vorbesc intotdeauna cu el corect,si il corectez de cele mai multe ori. Il rog uneori sa vb corect, si spune ca el asa poate. Nu as vrea nici sa insist prea mult, sa nu se inchida in el ulterior, sa nu mai vorbeasca deloc, cum a patit taica-su cand era ca el. Am discutat cu educatoarea lui, mi-a spus ca e ok baiatul, ca o sa se rezolve pana la urma. Din ce m-aM INTERESAT si eu si am studiat pe net, nu ar trebui inca sa imi fac griji. Totusi.... A mai patit cineva asa ? Ar trebui sa-mi fac griji? Va multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

totusi , oricat de dulci ne-ar parea copii stalcind cuvintele , nu trebuie sa-i pastram la stadiu de bebelusi.La varsta de 5 ani,logopedul lucreaza foarte bine cu ei, si chiar este indicat sa se inceapa cat mai curand lucru, pentru ca atunci cand incepe scoala sa poata vorbi corect.Nu este de intrat in panica dar nici de tratat cu indiferenta.Copii se pot obisnui asa sa vorbeasca, li se poate parea ca spun corect, tocmai pentru ca parintilor li se pare ok, si nu se streseaza, si evolutia nu se produce, dar timpul trece. Nu e neaparat nevoie sa stam cu gura pe ei, sa le tot spunem cum se spune un cuvant corect, pentru ca asta duce cu timpul la un stres suplimentar pe capul copilului si poate sa-l faca sa bata in retragere, si sa nu mai vrea sa comunice, crezand ca mereu nu spune corect.Logopedul are tehnica lui, prin care il invata sub forma de joc cum sa pronunte sunetele pe care nu le poate acum, si astafel sa ajunga copilul sa vorbeasca normal. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...