Liliann Publicat Aprilie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2010 Am un baiat care implineste in iunie 5 ani. O parte din cuvinte, cam jumatate, nu le pronunta corect. Are multe cuvinte in vocabular, insa nu pe toate le pronunta corect. Exemplu : papina in loc de masina, pancala in loc de panica [:D]. Eu vorbesc intotdeauna cu el corect,si il corectez de cele mai multe ori. Il rog uneori sa vb corect, si spune ca el asa poate. Nu as vrea nici sa insist prea mult, sa nu se inchida in el ulterior, sa nu mai vorbeasca deloc, cum a patit taica-su cand era ca el. Am discutat cu educatoarea lui, mi-a spus ca e ok baiatul, ca o sa se rezolve pana la urma. Din ce m-aM INTERESAT si eu si am studiat pe net, nu ar trebui inca sa imi fac griji. Totusi.... A mai patit cineva asa ? Ar trebui sa-mi fac griji? Va multumesc Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Publicat Aprilie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2010 O vizita la logoped nu strica niciodata [flo] Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2811493180059491989hGccQp"]Sela[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nma Publicat Aprilie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2010 Nici baietelul meu nu pronunta toate cuvintele corect (tot 5 ani). Dupa cateva sedinte la logoped s-a rezolvat. Ar trebui sa fie logoped si la gradinita. Poate reusesti sa vorbesti cu el. Nico Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Aprilie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2010 totusi , oricat de dulci ne-ar parea copii stalcind cuvintele , nu trebuie sa-i pastram la stadiu de bebelusi.La varsta de 5 ani,logopedul lucreaza foarte bine cu ei, si chiar este indicat sa se inceapa cat mai curand lucru, pentru ca atunci cand incepe scoala sa poata vorbi corect.Nu este de intrat in panica dar nici de tratat cu indiferenta.Copii se pot obisnui asa sa vorbeasca, li se poate parea ca spun corect, tocmai pentru ca parintilor li se pare ok, si nu se streseaza, si evolutia nu se produce, dar timpul trece. Nu e neaparat nevoie sa stam cu gura pe ei, sa le tot spunem cum se spune un cuvant corect, pentru ca asta duce cu timpul la un stres suplimentar pe capul copilului si poate sa-l faca sa bata in retragere, si sa nu mai vrea sa comunice, crezand ca mereu nu spune corect.Logopedul are tehnica lui, prin care il invata sub forma de joc cum sa pronunte sunetele pe care nu le poate acum, si astafel sa ajunga copilul sa vorbeasca normal. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Liliann Publicat Aprilie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2010 Da, multumesc pt raspunsuri. Intr=o prima etapa o sa iau legatura cu logopedul de la gradi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
makydenis Publicat Aprilie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2010 si eu votez pentru logoped Infinitului de viata i-am zis MAMA Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Liliann Publicat Aprilie 16, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2010 Da, DEJA SAPT VIITOARE MERGEM LA O DNA LOGOPED, SA VAD LA CARE DINTRE CELE DOUA, DE LA SCOALa 142 (pe langa Piata Veteranilor, in Militari). E vorba de 2 doamne, dna Mereuta si dna Dinu. A fost cineva la aceasta scola? Cum sunt doamnele? Se plateste? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.