Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MDF - patut de copil

Recommended Posts

Este mdf-ul un material bun pentru un patut de copil? Bun in sensul de netoxic. Oscilez intre mdf si lemn de brad. Imi place primul patut de pe pagina asta http://www.mobilleta.ro/produse.php?id_subcategorie=1 . La producatorul original este din lemn de brad si ar trebui sa ma duc sa-l iau de la Pitesti...sau...as avea varianta sa-l fac la comanda in Bucuresti din mdf. Ce parere aveti?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

eu i-am facut fetitei patut pe comanda, din mdf; ar fi bine sa cumperi salteaua (daca nu ai cumparat-o deja) si apoi sa faci patutul pe comanda, sa nu ai surprize ca nu intra salteaua sau ca ramane prea mult spatiu intre ea si patut (isi poate prinde copilasul manuta sau piciorul, cand mai creste si se ridica); daca poti, comanda patutul astfel incat sa aiba posibilitatea de a amplasa salteaua la inaltimi diferite, astfel incat sa o poti cobori pe masura ce creste copilasul, sa nu cada peste marginea patutului. eu am ales sa renunt la posibilitatea ridicarii si coborarii partii din fata a patutului, pentru ca, in functie de mecanism, ori invata copilul sa-l manevreze, ori isi mai prinde cine stie ce pe acolo; cand va creste mai mare fetita mea, pot scoate de tot partea din fata (cea cu gratii) si obtin un patut, cu pereti laterali doar pe 3 laturi, in care se poate urca si cobori singurica... nu inteleg la ce te referi cand spui ca ar putea fi toxic - in ce sens ? daca roade copilasul marginea sau cum ? eu l-am rugat pe baiatul care mi-a facut patutul sa puna bagheta de plastic cu profil semirotund, pe toata marginea patutului; insa nici nu am lasat copila in patut, ca sa aiba timp sa roada ceva, patutul il folosim strict pentru somn; pana la varsta de 2 ani, a stat cumintica in tarcul de joaca, in momentele in care eram singura acasa si aveam ceva de facut (mancare, un dus, intins rufe pe balcon, etc.) Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
eu i-am facut fetitei patut pe comanda, din mdf; nu inteleg la ce te referi cand spui ca ar putea fi toxic - in ce sens ? daca roade copilasul marginea sau cum ?
De exemplu palul este un material destul de toxic din punctul de vedere al materialelor folosite in fabricatie. Acum nu stiu in ce masura el mai emana substante nocive si dupa finalizarea procesului de fabricatie, dar stiu ca nu este recomandat de folosit la mobilierul pentru copii. Despre mdf in schimb am citit numai de bine, dar vroiam sa aflu si alte pareri. In cazul nostru este vorba despre un patut de junior, cel de bebelus ramane de la fetita 'mare' pentru cea mica pe care o asteptam. [:)] E un patut asa cum recomanzi si tu, cu mai multe nivele la saltea si fara sistem de coborare a lateralei. Din lemn.

Daca nu esti limitata de spatiu, ti-as recomanda sa faci pt fetita cea mare un pat de 120*200cm; cel de junior s-ar putea sa ramana repede mic sau sa nu-i permita unui parinte sa stea cu ea in pat (in cazul in care ar fi bolnava etc). Noi asa le-am facut copiilor si e f bine; cel mic care are 3 ani inca vrea sa doarma cu unul din noi. Noi le-am facut din pal, dar din cel cu grosime de 18mm, ai grija sa nu fie mai ingust caci cedeaza la feronerie. Mdf-ul e mai rezistent dar e cu mult mai scump si nu cred ca se justifica. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) [url="http://picasaweb.google.com/liviana75/ProfessionalFamilyPhotos#"]My Family[/url]

Si eu votez pentru brad. Cred ca MDF-ul, ca si PAL-ul nu creste asa in padure ci contine cel putin niste lianti care tin toate aschiile acelea legate. Asa cum parchetul de ex este toxic toata viata cred ca si celelalte produse prefabricate poarta aceeasi amenintare. Cred ca merita o plimbare pana la Pitesti. http://tabloute.blogspot.com/ Bucurie!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...