Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Iarasi cu si despre olita

Recommended Posts

Am o mica problemutza. Nu stiu daca ar trebui sa scriu la psihologie sau aici, dar am zis sa va cer parerea ca tot sunteti aceleasi si la o sectiune si la cealalta. Fata mea, 2 ani si jumatate a cam renuntat la pampers. Ii mai pun doar seara la culcare. Si uneori cind vrea sa faca caca, vine si imi cere si daca chiar nu reusesc sa o conving sa faca la toaleta sau pe olita, atunci pina la urma ii dau pampers. In fine, deci a inceput in vara trecuta in Canada, ca a fost super clad si am lasat-o in fundul gol. Nu am fortat-o cu nimic, doar i-am oferit optiunea olitei. Acum face singura la toaleta, se duce singur! Singura se urca, singura se da jos, se sterge, tot. Deci nu ii e frica de ea. Doar caca nu vrea si pace. O vad ca incepe sa alerge prin casa si se tine de fund. Si o pun pe wc si incepe sa plinga sau zice ca nu ii mai trebuie. Si problema e ca se tine. Nu imi dau seama daca se si constipa de la asta, cert e ca face relativ rar. Acum, din cite stiu eu, n-a mai facut de 3 zile. Mie mi se pare mult. La cit e normal sa faca la virsta ei? Maninca sanatos si bine, bea suficiente lichide. A doua chestie e ca ma gindeam sa ii dau semnite de in. Doar ca nu stiu cum reactioneaza. Adica n-as vrea sa dea in diaree, sa nu se poata tine, sa faca in chiloti. Fiindca e foarte nefericita cind i se intimpla asta si plinge, se smiorcaie. Ah, am uitat sa spun ca la inceput a facut si caca la olita. Fara probleme. De la un moment dat n- a mai vrut, cred ca e din cauza ca nu are rabdare sa astepte si ii e mai comod cu pampers. Nu sunt o mama nebuna, nu am pus-o pe olita de la virste indecente, nu am pus-o deloc de fapt, dar acum chiar cred ca poate renunta la pampers complet si nu stiu cum sa o ajut. Si ma ingrijoreaza constipatia asta permanenta.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

varianta 1 : cumpara colac pentru toaleta sau adaptor (din acela cu trepte) varianta 2 : cumpara un model de olita tip scaunel, astfel incat fundul si genunchii sa fie la acelasi nivel; eventual mergi cu ea la cumparaturi, sa-si aleaga ea modelul de olita varianta 3 : pune-i scutec atunci cand vrea sa faca kk, fara s-o mai obligi sa foloseasca toaleta sau olita, macar pentru o perioada constipatia de care vorbesti pare a fi pe fond psihologic. sau e posibil ca atunci cand face kk pe toaleta, sa stea intr-o pozitie inconfortabila/instabila, care nu-i permite sa se "relaxeze" asa cum ar trebui, sta crispata sa nu cada Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, multam de raspuns. Are colac de wc, si-l pune singura si are treapta, se urca singura. Nici sa o sterg nu ma lasa. Are si olita in pivnita, face si pe aia. Cum spuneam, a facut pina la un moment dat pe wc/olita si caca, asa ca nu cred ca e vorba de comoditate. Nu vreau sa o oblig, dar as vrea incet sa o dezobisnuiesc fiindca sunt satula de pampersi, fiindca nu are nevoie de ei, fiindca nu sunt deloc ecologici si fiindca la al doilea copil care vine curind nu voi mai avea suficient loc in galeata de gunoi alocata si nu stiu cum sa ii fac sa dispara.

atunci, cel mai probabil asociaza defecatia cu durerea, e foarte posibil s-o fi durut candva (sau o doare si acum cand face), poate ar fi bine sa verifice un medic, sa nu aiba mici fisuri anale... impotriva constipatiei incearca mierea de albine, o lingurita luata dimineata pe stomacul gol sau dizolvata in jumatate de pahar cu apa; iaurt cu probiotice; cereale "fibre delicate" de la nestle; sa bea apa in care tii peste noapte cateva prune uscate; de minune functioneaza si humana milchzucker, e lactoza naturala si nu da efecte secundare sau dependenta. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
atunci, cel mai probabil asociaza defecatia cu durerea, e foarte posibil s-o fi durut candva (sau o doare si acum cand face), poate ar fi bine sa verifice un medic, sa nu aiba mici fisuri anale... impotriva constipatiei incearca mierea de albine, o lingurita luata dimineata pe stomacul gol sau dizolvata in jumatate de pahar cu apa; iaurt cu probiotice; cereale "fibre delicate" de la nestle; sa bea apa in care tii peste noapte cateva prune uscate; de minune functioneaza si humana milchzucker, e lactoza naturala si nu da efecte secundare sau dependenta. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
asta ma gindeam si eu, ca poate o doare si de aia nu vrea sa faca. ma gindeam ce eveniment sa ii fi declansat teama asta. cred ca initial i/a fost frica sa nu faca pe ea, fiindca se stricase la burta si pina sa ajung la toaleta cu ea, a facut in chilotei. Cam de atunci nu mai vrea. Dar acum am problema cu constipatia, ca de convins cu olita o mai conving. O sa incerc cu lactoza asta, desi n/am vazut pe nicaieri. Unde o gasesc, la sectiunea cu lapte de bebelusi? Miere nu vrea sub nici-o forma, sucuri nu bea, doar apa si lapte si nu pot sa o conving. Iaurt de genul activia nu voiam sa ii iau ca are mult zahar. Zici ca functioneaza si alea cu bacterii active?

Inca ceva. Cam de pe la ce virsta incep sa minta? Am intrebat-o adineaori daca nu vrea sa faca caca si mi-a zis senina ca a facut la gradinita. Doar ca eu am intrebat o educatoare si mi-a zis ca n-a facut. Asa ca am intrebat-o cine a fost cu ea la baie si mi-a zis ca doar ea. Si ca s-a sters singura. Nu stiu daca sa o cred, nu miroase la fund, nu are urme de caca. Dar stiu ca se duce singura la wc la gradinita deci e posibil sa nu o fi vazut nici-o educatoare.

neata, lactoza de la humana o gasesti la sectiunea de lapte praf, in farmacii, cutia e de culoare albastru deschis. in supermarket la noi nu am vazut niciodata. si mai gasesti lactoza la magazinele dm. iaurtul activia functioneaza. incearca sa-i pui mierea in lapte, poate nu o simte. sau pune mierea in iaurt simplu. e posibil sa fi facut kk la gradi, daca e constipata a facut bilute, deci nu prea raman urme. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ilincutza mea are tendinta spre constipatie si o supraveghez destul de strict din acest pdv. Si ea a avut la un moment dat niste scaune mai tari si probabil a durut-o si nu mai vroia sa faca caca. Eu as zice sa actionezi pe constipatie si apoi lucrurile se vor remedia de la sine, cind va vedea ca nu o mai doare nimic. ______________________________ http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009)

Si fetita mea cea mare are 2 ani jumate. Am scapat de constipatie cu o lingurita de miere in fiecare zi. Nu o mananca pe stomacul gol, ci oricand in timpul zilei pana in ora 16. La noi functioneaza de minune! Si noi folosim scutec la somnul de noapte. Mi de pare ca nu e pregatita sa renunte la el inca... Am scapat de scutecul din timpul zilei asa din senin. M-am trezit ca prin septembrie a insistat sa stea pe wc. A tinut-o cam o saptamana cu wc-ul. Acum prefera olita tip scaunel.

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Am o mica problemutza. Nu stiu daca ar trebui sa scriu la psihologie sau aici, dar am zis sa va cer parerea ca tot sunteti aceleasi si la o sectiune si la cealalta. Fata mea, 2 ani si jumatate a cam renuntat la pampers. Ii mai pun doar seara la culcare. Si uneori cind vrea sa faca caca, vine si imi cere si daca chiar nu reusesc sa o conving sa faca la toaleta sau pe olita, atunci pina la urma ii dau pampers. In fine, deci a inceput in vara trecuta in Canada, ca a fost super clad si am lasat-o in fundul gol. Nu am fortat-o cu nimic, doar i-am oferit optiunea olitei. Acum face singura la toaleta, se duce singur! Singura se urca, singura se da jos, se sterge, tot. Deci nu ii e frica de ea. Doar caca nu vrea si pace. O vad ca incepe sa alerge prin casa si se tine de fund. Si o pun pe wc si incepe sa plinga sau zice ca nu ii mai trebuie. Si problema e ca se tine. Nu imi dau seama daca se si constipa de la asta, cert e ca face relativ rar. Acum, din cite stiu eu, n-a mai facut de 3 zile. Mie mi se pare mult. La cit e normal sa faca la virsta ei? Maninca sanatos si bine, bea suficiente lichide. A doua chestie e ca ma gindeam sa ii dau semnite de in. Doar ca nu stiu cum reactioneaza. Adica n-as vrea sa dea in diaree, sa nu se poata tine, sa faca in chiloti. Fiindca e foarte nefericita cind i se intimpla asta si plinge, se smiorcaie. Ah, am uitat sa spun ca la inceput a facut si caca la olita. Fara probleme. De la un moment dat n- a mai vrut, cred ca e din cauza ca nu are rabdare sa astepte si ii e mai comod cu pampers. Nu sunt o mama nebuna, nu am pus-o pe olita de la virste indecente, nu am pus-o deloc de fapt, dar acum chiar cred ca poate renunta la pampers complet si nu stiu cum sa o ajut. Si ma ingrijoreaza constipatia asta permanenta.
O perioada nu mai insista. Las-o sa faca kk cand si cum vrea ea, apoi incet pune-o pe olita si stai langa ea, dai o jucarie, povestiti si poate prinzi un moment cu kk. Eu o tin de manute pe Alex cand face kk si zicem ca o ajut [:D]si la sfarsit o fac cu crema galbenele, dupa un kk mai constipat, si acum imi spune singura cand e cazul s-o fac cu crema. Copii nu mint, ei doar fabuleaza, aud destule povesti cu zmei, zane si alte personaje fantastice. Alexandra Maria 14.12.2007

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...