roxy Publicat Decembrie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 7, 2011 va rog sa-mi spuneti pentru un copil de 4 ani pot alterna ibuprofenul sirop cu paracetamolul supozitor ? Cel mic al meu a facut febra, are urechile rosii, mainile reci gheata , deci chiar daca acum febra e doar 38 va creste imediat mult mai puternic.Stiu asta cand vad mainile gheata.I-am data cum sirop ibuprofen (asta am in casa pana maine dimineata cand merg la doctorita ) si teoretic ar trebui sa-i fie mai bine macar pana la ora 2 la noapte (la 8 seara i-am dat siropul).Dar daca face din nou febra puternica pana atunci, pot sa-i dau un supozitor de paracetamol pentru copii? Mi-e sa nu-i dublez doza si sa fac mai rau.La mine racesc rar da si cand racesc... Nu a mai fost racit de prin primavara si chiar am uitat , asa ca sunt cam in panica acum.Va rog mult daca stiti , e bun asa? Mi s-a terminat nurofenul, ca asta foloseam de regula, dar am avut noroc ca am gasit in casa o sticluta de ibuprofen.As mai vrea sa va intreb daca sticluta a fost deschisa cum va spuneam prin aprilie, dar e in termen pana in 2013 scrie pe cutie...mai e bun? Sau odata deschisa trebuie folosita sau aruncata . roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J.D. Publicat Decembrie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 7, 2011 in mod normal ar trebui sa astepti pana face macar 38,5 ca sa ii dai antitermic. mai ales ca nu e bebe. cat sirop i/ai dat? eu stiu ca se dau la 8 ore de obicei, sau 4 ore alternativ, daca dai cantitate mai mica decat prescrisa Finn Constantine 15.10.2009 si [gravi] 19+ Euan Tudor Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Publicat Decembrie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 7, 2011 Substanta activa din Nurofen este ibuprofen. Ibuprofen la 8 ore, paracetamol la 8 ore. In caz de febra mare se pot da alternativ la 4 - 6 ore: adica la ora 20 i-ai dat ibuprofen la ora 24 ii poti da paracetamol. Starea generala cum e? Daca e vioi eu nu i-as da nimic pana la 38,5 chiar 39! Dar depinde de starea generala. Hidrateaza-l bine, fara caldura excesiva, joaca in apa racoroasa NU rece (manutele la robinete, incheieturile), eventual talpile ... poate chiar un dusulet. Dar vezi de starea generala. mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Postat Decembrie 7, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 7, 2011 pana i-am dat a facut 38,6 da avand mainile foarte reci, si urechile mov , stiu ca febra in aceste conditii ii creste foarte rapid spre 40. Asa face de cand il stiu.De regula las febra sa se desfasoare , nu o opresc si o recunosc la mana.Dar cand vad combinatia asta de maini reci si urechi mov stiu ca ma poate lua prin surprindere si sa fie rau. I-am dat 2,5 (gradatia de seringa de la ibuprofen). roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Decembrie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 7, 2011 theo-2004 [flo] deci nurofenul si ibuprofenul e cam acelasi lucru.Deci astea doua nu puteam sa le combin. Stiam eu ceva ce nu se poate combina da nu-mi aminteam acum. Deci ibuprofen si paracetamol in caz de pericol pot sa-i dau pe la miezul noptii.Oricum ii dau numai daca e pericol.Nu sunt addepta pastilelor , dar de febra mare mi-e frica. El ca stare generala e relativ ok pana incepe sa creasca febra, cand se moleseste si efectiv adoarme unde e.Pe scaun mancand a adormit la 8 cand a trebuit sa-i dau siropul, si nu ii era somn, ca el de regula se culca pe la 10 si asta cu rugaminti.Deci chiar nu ii era bine.Cand am pus mana pe el sa-l iau de pe scaun ardea. Acum e iar ok, de parca nu ar avea nimic, ca daca il vede cineva zice ca mint, ca apoi daca revine febra sa imi dau seama ca se intinde pe pat si nu ii mai aud gura prin casa (ceea ce iar e ceva suspect ca el vorbeste si in somn ) De asta imi e frica noaptea sa nu adorm prea tare si sa nu aud cand se foieste, ca il iau in pat cu mine acum (de regula doarme in camera lor , dar acum nu risc ) roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxxy80 Publicat Decembrie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 7, 2011 Nu stiu cate kilograme are copilasul tau, dar baietelului meu cand avea 16 kilograme i s-a recomandat 4,5 ml de nurofen alternat cu 5 de panadol, la 4 ore distanta. Pe atunci avea 3 ani si un pic.Citat:citat din mesajul lui roxypana i-am dat a facut 38,6 da avand mainile foarte reci, si urechile mov , stiu ca febra in aceste conditii ii creste foarte rapid spre 40.Asa face de cand il stiu.De regula las febra sa se desfasoare , nu o opresc si o recunosc la mana.Dar cand vad combinatia asta de maini reci si urechi mov stiu ca ma poate lua prin surprindere si sa fie rau.I-am dat 2,5 (gradatia de seringa de la ibuprofen).roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)align="right" id="quote2">Roxana, mami de Mateiid="red"> (29.11.2007) si de [zana]Mariaid="red"> (08.09.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Decembrie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 8, 2011 are 4 ani si 4 luni si 17 kg.La mine e ora 23 si 45 de minute.A trebuit sa-i pun un supozitor cu paracetamol pentru copii pentru ca nu am avut alta solutie.A facut febra 39 cu 5 , asta in conditiile in care la 8 cum am spus ii dadusem ibuprofenul .Febra a venit insotita de frisoane foarte puternice, tremura si patul sub el.Vad ca s-a linistit si a adormit.Sa vedem pana dimineata cum va fi.Acum stau si ma gandesc daca mai pot sa-i dau pe la 4 macar alta doza de ibuprofen daca e neaparata nevoie cum a fost acum.Abia astept sa se faca dimineata sa merg la doctorita , dar pana atunci ce fac...Anticipez o noapte alba pentru mine. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Publicat Decembrie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 8, 2011 Roxy cum este pustiul? Cum am mai spus se poate alterna ibuprofen cu paracetamol la 4 ore astfel inat sa fie in 24 ore 3 doze de ibuprofen si 3 de paracetamol. Daca nu creste temperatura f tare poti impinge la 6 ore distanta intre ibuprofen si paracetamol. Ideea este sa nu se depaseasca 3 doze din fiecare in 24 ore si nu mai mult de 48 ore aceasta schema de urgenta! mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Postat Decembrie 8, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2011 buna dimineata.Sper ca la voi e buna .Dupa episodul de azi noapte care m-a cam dat peste cap, asa tare tremura ca a cerut inca o plapuma , asta in conditiile in care el doarme complet dezvelit ca nu suporta ceva pe el.Tremura si patul sub el, dar avea febra ca frigea .Ma gandeam daca nu fac rau acoperindu-l asa tare , el avand febra dar tremura in acelasi timp.Dar dupa ce i-am dat supozitorul de paracetamol (aveam in casa doar din acelea pentru copii 1-3 ani , ramase de cand era mai mic ,dar valabile )cam in jumatate de ora s-a oprit din tremurat si a adormit.S-a trezit dimineata pe la 7.Vad ca nu a mai facut febra , dar inca are ochii mai luciosi .Vom merge la doctorita , dar ce e curios e ca ziua pare sa nu aiba nimic.E vesel , vrea sa se joace, nu sta in pat , doar seara parca incepe dintr-o data tot.E tare curios. Sa vad ce spune doctorita, dar cand il va vedea cum e acum, o sa zic aca fabulez.Pacat ca nu l-a vazut cum a facut azi noapte.Nu i-am mai dat nimic de atunci.De mancat vrea numai mandarine ... roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Publicat Decembrie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Decembrie 8, 2011 Roxy....imi pare rau.....stiu ca la voi acolo medicii pun un pic altfel problema.....sa ai grija sa nu faca convulsii,stii ca asta e pericolul la febra.....la mare anul trecut am bagat-o direct sub apa calduta pe Eva.....nu ceda cu nimic...era o eneteroviroza urata..dar s-a refacut extraordinar de bine,rapid.... Ai grija chiar daca e mai mare puiul......[flo] Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.