Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna!Am o fetita de 4 ani pe care anul acesta am incercat sa o dcuem la gradinita,spun am incercat pt ca nu a mers decat 3 zile ,zile in care a plng non stop,nu a mancat absolut nimic..a fost un fisco total[bang] Este un copil foarte vesel,socilabil,i plac la nebunie copii,insa la gradinita pur si simplu nu a vrut,si pentru ca avem cu cine sa o lasam cand noi muncim am decis sa incercam la anul. Problema f grava este ca de cand cu episodul cu gradinita nu vrea sa mai mearga nicaieri.Imi doresc f mult sa o dau la cursuri de dans,sau de karate...sau de ceva ..orice...sa socializeze,sa invete lucruri noi..in fine mi se pare o varsta potrivita sa incercam ceva nou.Insa copila noastra nu si nu.Ii este probabil teama ca o sa fie ca la gradinita si spune mereu "Nu vreau pt ca acolo stau mult" Ma gandeam la niste cursuri in Bucuresti unde ma lasa sa stau cu ea sau ceva de genul acesta..imi puteti recomanda ceva orice..sau un sfat despre cum as putea sa o scap de fobia asta pe care o are? Va multumesc enorm![flo] ,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

salutare[flo] in primul rand nu trebuie sa o convingi si nici sa o constrangi!Trebuie sa o faci sa ii placa sa mearga la gradinita si sa isi doreasca ea singurica acest lucru, nu sa o fortezi tu. Eu am un baietel de 4 ani, si noi am inceput anul trecut gradinita, inainte de 3 ani.Am schimbat o tara, si lucrurile au fost greoaie la inceput. Dar am cautat mai multe gradinite, m-am plimbat la inceput cu el prin zona unde se aflau, apoi am ales una.L-am lasat la inceput doar cateva ore dimineata, am stat chiar cu el dimineata vreo 2 zile, cate30 de minute, i-am spus ca acolo se joaca si isi face prieteni si la amaizvin sail iau acasa, sa mancam si sa dormim impreuna. L-am facut sa inteleaga ca dca il las acolo nu este un abandon, multi copii asta simt, si ca il iubesc la fel de mult, doar ca am nevoie si eu de timp sa rezolv unele vrobleme administrative.Cand mergeam la administratie, banci, fisc, il luam cu mine, si el se plictisea acolo.I-am spus ca e mai bine sa se joaca la scoala cu colegii lui , decat sa stea cu mine la cozi.PLus ca acolo sunt jucarii diferite si carti fata de ce avem noi acasa. Plus ca al meu nu vorbea nici franceza la inceput, abia dupa 1 an a vrut sa vorbeasca, desi intelege. Si doar din toaman aceastail las toata ziua, acolo mamanca, doarme si il iau doar la 5 acasa. Cred ca iti trebuie multa rabdare in acest sens. Si inca ceva, daca e singurul copil, de obicei fac ce vor ei, stiu din proprie experienta[:D], si le este foarte greu sa se adapteze regulilor colectivitatii,si atunci fac orice sa iasa ei in avantaj!Si daca le merge si mai ales ca ai cu cine sa o lasi, a profitat de situatie si de te-a manipulat putin! Muta bafta sa aveti si acomodare rapida![flo]

Buna, Am trecut si noi printr-o situatie asemnatoare. Toamna aceasta am decis sa o dam la gradi pe fetita noastra-4 ani. Desi ii facusem pregatire de acasa, mai fusese la aceeasi gradi in recunoastere in prima zi a plans toate cele patru ore cat a stat acolo, bine, banuiesc ca a scancit mai mult caci in stadiul asta am gasit o. A doua zi si a treia zi acelasi scenariu desi am lasat-o mai putin,doua ore. Atunci am decis sa schimbam gradi, era una de stat, desi, sincera sa fiu, mie mi s-au parut f in regula educatoarele si nici f multi in grupa nu erau in comparatie cu ce auzisem in alte parti-25copii. Noi avem cu cine sa o lasam acasa insa vroiam sa participe si la alte activitati. Buuunn. Alta gradi, acelasi scenariu. Atunci am decis sa apelez la artileria grea. Acum intra in scena fratiorul mai mic, aproape doi ani. Cel mic nu intelegea unde pleaca sora-sa dimineata fara e,l cea mare nu intelegea de ce nu il iau si pe frati-su dupa ea. Si surpriza, copilul cel mic s-a acomodat cu gradi copilul cel mare ba[bang]. Mai tarziu am inteles de ce, cel mic o avea pe sora mai mare, nu se simtea singur insa cea mare nu avea un copil mai mare decat ea..:). Ei bine si at..am decis sa merg si eu gradi[:D]. 3 sapt am frecventat cursurile gradinitei pana s-a acomodat copchilu'. Ca o paranteza eu sunt inca in concediul de ingrijire al copilului-baietelul face doi ani in ianuarie 2012-de aceea am putut sa stau diminetile la gradi. Acum cand o duc la gradi si dau sa vb cu educatoarea -deh in 3 sapt ne-am imprietenit- ma goneste, imi spune sa plec mai repede ca ea are treaba si eu la fel. Timpurile se schimba, ce pot sa-ti spun...[olala] Cu toate ca s-a acomodat cu gradi dc o intreb dc vrea sa mearga la dansuri, la balet, inot este reticienta, nu vrea sa participe. Pe moment o voi lasa in pace, este iarna racelile sunt in floare la ai mei insa de la primavara ma gandesc sa mai faca si altceva in afara de mersul la gradi. Eu nu iti spun nici sa o dai la 4 ani si nici sa o dai la 5 ani ci...sa faci ce-ti spune inima (cf cantecului:))). Eu am insitat sa mearga la 4 ani caci asa am simtit eu ca e mai bine pt ea. Succes pe mai departe cu gradi![flo]

La noi nu prea a fost dupa vrute sau ne-vrute. Le-am explicat ca asa cum parintii au serviciu si copiii au gradinita si apoi scoala, iar asta nu se comenteaza. Evident, daca au probleme (sa se tipe la ei, sa ii loveasca cineva) sa ma anunte si vine mama la gradinita[mai]. Poate am avut noroc pt ca o singura data am atentionat educatoarea ca la engleza se tipase la copii si s-a rezolvat (in scurt timp a fost schimbata teacher). La inceput au plans si ei, dar am facut un ritual de despartire (diferit pt ca si ei sunt firi diferite) si au acceptat ca asta e indatorirea lor. Desi am avut bunici disponibili, copiii mei au stat la program prelungit. Mi s-a parut potrivit sa invete sa manance, sa doarma si sa se descurce singuri. Anya

Cauta o gradinita la care sa poti sa stai si tu cu ea mai intii, pina se obisnuieste. Fiecare copil are ritmul lui, sunt unii gata intr-o saptamina, altii au nevoie de mai mult. Dar daca parintele sta acolo, le da siguranta in fata necunoscutului. SI noua ne e teama cind incepem un nou servici, asa ca e de inteles ca si pt micuti e o schimbare majora. Aici, asta e modelul general de acomodare si eu il gasesc bun. ------------------ Still looking for pieces of heaven...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...