Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cadouri pt educatoare?

Recommended Posts

fetelor va rog spuneti-mi si mie cum se procedeaza de sarbatori,de obicei pentru educatoarele de la o gradi (privata) se cumpara ceva cadouri? voi cum procedati? si daca da cam ce sa cumpar mai ales ca se ocupa de cel mic cam la gramada deci ar fi de luat in calcul vreo 8 persoane, fiecare cu varsta si gusturile ei...[bang]

mamica de Rares 21.02.2010

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

salutare[flo]

eu chiar nu inteleg aceste obiceiuri, sincer[:I]

doar platesti o caruta e bani la gradinita, privata fiind, sa se ocupe de cel mic, nu?

sincer, mie chiar nu mi se par normal aceste obiceiuri, cu atat mai mult cu cat se continua.Si mai vorbim de spaga, pai pana la urma e vinovat cine da nu cine o primeste!

Si ma gandesc ca sunt copii cu parinti care nu au o posibilitate financiara buna si nu isi permit sa contribuie la aceste asa-zise cadouri.Cum se simt ei ca parinti?

Si pana la urma acele doamne sunt platite pentru prestatia lor, de ce mai trebuiesc cadorisite cu mai mult de un buchet de flori si un multumesc??[:-@]

pai olim daca nu aveam o dilema in acest sens nu puneam intrebarea asta nu? intreb tocmai pt ca am auzit o groaza de mamici ca sunt in cautare de cadouri pt educatoare.

in ceea ce ma priveste, ma gandesc ca asa cum de craciun fac cadouri persoanelor dragi asa le-as face si catorva persoane de la gradi. unele dintre ele chiar imi sunt dragi mai ales ca am vazut cum se poarta cu piciul meu. dar problema mea ar fi cum sa nu fac discriminare intre ele. adica recunosc ca sunt unele doamne de acolo carora vreau sa le fac un cadou de craciun cu mare drag, insa sunt unele cu care nu prea am avut legatura si nu stiu cum sa procedez ca sa nu fac discriminare...

offfff....nu exista subiect la care sa nu vina cineva cu critici si cu "asa nu"!

si eu am copilu la gradi particulara, "platesc o groaza de bani" insa in general nu se pune problema de cadouri valorice. cine are , da, fie ca e la stat fie ca e la privat.

prin cadou nu se intelege set de cristale, argintarie, bratara de aur, parfumuri de 100 de euro. prin cadou se integele "mica atentie" adica ceva de 10-20 lei. eu am dat de Mos Nicolae, sa evit imbulzeala de la serbare, si a fost cutie de bomboane pt educatoare si vreo 7 ciocolate pt restul. dar am luat ceva calitativ, nu de 2 lei. si asta a fost cadoul. nu mi se pare mult! sincer!

voua vi se pare mult?

mie nu! cred ca a fost de bun simt, si important a fost ca chiar au apreciat gestul!

si daca e sa ne gandim ce cadouri se dau la gradinitele de stat... educatoarele de acolo mi se par mult mai subiective fata de acest "cadou".

adica sa inteleg ca eu nu am bun simt ca nu cotizez pentru un cadou de mos ![:-@]Sau nu ma gandesc la binele copilului meu!

si eu am copilul tot la o gradinita privata aici, dar nu simt nevoia sa fac cadouri, si nici nu am auzit pe nimeni sa adune bani pentru asa ceva!

Oare or fii mai nesimtit francezii sau de ce?[alcool]

Si da, la sfarsitul anului si la inceput am dus cate un buchet de flori educatoarei, dar am fost singurii in curte cu flori, asa ca sigu nu mai repetam experinta anul acesta!Ba m-am simtit chiar prost ca educatoare lui Alex anu trecut nici nu a stiut cum sa reactioneze,mergea in pensie si mi-a spus ca e prima data cand primeste un buchet de flori de la un copil in toti anii ei de cariera.Si era cea mai buna educatoare din zona respectiva!

Mie sincer mi se par total aiurea aceste obiceiuri, indiferent daca gradinita e de stat sau particulara,Chiar credeti ca daca oferiti ciocolata sau atentii mai costisitoare, copii vostrii sunt mai avantajati?

Si da am citit pe aici si despre cadouri gen brtri, electrocasnice cu diferiteocazii, deci nu ma mira nimic.

Eu daca eram in locul vostru, in Romania, adunam banii si cumparam niste materiale didactice pentru grupa, ca sigur ca au nevoie!Uite,aici la noi sau facut si vandut prajituri de Craciun, facute de mamici, si din banii adunati am cumparat jucarii si material didactic pentru copii,tot ce a cerut doamna educatoare!

De obicei nu ma bag la subiecte care se lasa cu "scintei", insa chiar ca nu inteleg sistemul asta de cadorisire din tara. Am citit pe forum despre cadourile de la inceputul anului scolar, de la sfirsitul anului scolar iar acum si de Craciun? Mie mi se pare chiar exagerat.

Baiatul cel mare a facut pina in cls. a sasea in Romania, si imi amintesc perfect ca la inceputul anului mergeam cu un buchet de flori iar la sf anului scolar se cumpara o atentie din fondul clasei. Plus se dadeau martisoare de 1 martie, care era un gest dragut. Acum, cu orice ocazie, cadouri. De ce?

Eu am lucrat aici ca si profesoara de engleza si nu am primit niciodata nimic de la nimeni si nu am simtit nevoia...adica este datoria mea sa le predau tuturor elevilor, sa ii tratez la fel...

Mie imi pare ca daca ai dat un cadou unei invatatoare/profa/educatoare, ce-o fi, ai pe urma alte asteptari, parca, nu?

Aici cunosc doar ce se face la nivel de gadi, Maya e in grupa pregatitoare, dar s-au cumparat cadouri la educatoare+ ingrijoare la sf anului. Si atit. Fiind o gradi de stat, copii vin cu pachetelul de acasa. Insa se aduc mereu "gustari" ptr toti, cam o data pe sapt cumpar si eu o cutie mare de biscuiti ptr toata gradi. Am dus ceai si zahar, sa le faca la copii...deci, totul e ptr copilasi. Educatoarele sint acolo ptr ca asta e meseria lor...si daca primesc din cind in cind, din vreo minuta murdara, o floare pe jumatate strivita...asta e cu totul altceva...

Parerea mea.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

olim cum sa reformulez ca sa ma fac inteleasa? e vorba despre un copil de 1 an si 10 luni, deci nu urmaresc note, coronite sau mai stiu eu ce avantaje. asa cum am si mentionat doresc sa le fac un cadou de craciun unora dintre persoanele de la gradi care se ocupa de pici pt ca imi sunt dragi, pt ca stiu ca il iubesc si se poarta frumos cu el, pt ca bucatareasa de ex desi nu are atributii in inrijirea copiilor, am vazut-o de nenumarate ori pupacindu-i si rasfatandu-i pe cei mici si se vede ca o face din dragoste. deci chiar mi-ar face placere sa ii fac cadou ceva de craciun asa cum fac si prietenilor apropiati. si deasemenea sunt vreo 3 educatoare care desi au in atributii ingrijirea copiilor se vede ca o fac ca pe o meserie...deci da lor recunosc ca le-as lua oarecum din obligatie ca sa nu fac discriminare. din cauza asta intrebam cum se procedeaza de fel...

si sincera sa fiu habar nu aveam ca si asta poate fi un subiect fierbinte...[bang]

irina bobe, eu nu il consider un subiect deloc fierbinte, dimpotriva, era doar o opinie personala.

si eu am copil , si merge la gradinita, si este foarte bine ingrijit, mai ales ca nu a vorbit un an deloc limba franceza, deci clar nu i-a fost usor educatoarei cu el, dar nu am simtit nevoia si nici nu m-am simtit datoare sa platesc mai mult decat taxa de gradinita si un buchet de flori.

Nu inteleg de ce trebuie sa te simti tu stanjenita sau neatenta cu educatoarea si cu bucatareasa daca nu ii faci un cadou material.Eu cred ca un multumesc frumos spus din suflet si un zambet din partea ta, ar trebui sa le fie destul.

Iti inteleg nelinistea cu privire la puiul tau de nici 2 ani, dar sigur va fii la fel de mult iubit si inteles si fara sa participi la acest sistem, care pana la urma tot spage sau cum vreti sa o numiti este.

Si inca ceva, relatia cu educatoarea sau bucatareasa nu este o relatie de prietenie, este si trebuie sa fie o relatie corecta,profesionala, adica cineva care, pe langa tine, ajuta la educatia si dezvoltarea copilului tau! Doar daca educatoare nu este parte din familie sau o persoana pe care o cunosti bine, atunci ii faci un cadou in particular, nu la gradinita!

Nu inteleg de ce trebuie sa privesti ca educatoare este una dintre persoanel dragi sufletului tau[:I]?Nu vreu sa te superi pe mine, si te inteleg foarte bine.Puiul tau e inca micut, si cred ca daca ai face aceste cadouri ai avea oarecum o liniste sufleteasca ca cei de la gradinita vor avea mai multa grija de el!Tu platesti si ei ar trebui sa isi faca corect treaba, lucru pe care chiar tu afirmi ca se intampla, adica copilul este pupat de bucatareasa,se paorta frumos cu el.Acestea intra in atributiunile lor!

Spersa nu te superi pe mine[flo][asia] si nici nu cred ca ar trebui sa iti faci probleme!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...