Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

O singura artera ombilicala!

Recommended Posts

Salut. Cordonul lui bebe nu are decat o artera... Medicul a zis ca trebuie urmarita evolutia lui, care pana acum este ff ok. Insa hormonii nu-mi dau pace... asa ca va intreb: ati trecut prin asemenea situatie? Bebele a fost ok? Ati nascut un bebe cu greutate normala? Fara malformatii etc.? Ecografic bb se prezinta ok. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nicoleta, si la sarcina cu fetita mea cea mica am avut aceleasi temeri ca tine, tot o artera in loc de 2. Dr cu specializare in ecografie mi-a spus ca trebuie urmarita si atat. Este intr-adevar un marker pentru anomalii DOAR DACA se asociaza cu alte probleme si cu alte anomalii observate ecografic. Daca nu mai este altceva inseamna fix NIMIC. [:D] Eu zic sa te linistesti, [:D]nu inseamna absolut nimic daca nu este altceva alaturat. La mine nu a fost. Pe vremuri se vedea cordonul ombilical diferit la nastere :), nu se observa ecografic si nu insemna nimic, lumea se mira si atat. Dr care m-a urmarit mi-a spus ca toate, dar toate celelalte potentiale indicatoare sunt ok, copilul arata bine, creste bine, are toate oasele [:D], camerele si falangele, nu a avut nimic. Ah, ba da, o dubla circulara de cordon destul de stransa. Am si uitat la un moment dat in sarcina. Cand toate cele sunt formate si urmeaza doar sa creasca (adica dupa 14-15 saptamani) atunci chiar ca nu am mai avut nici o grija. :) Succes si sarcina usoara si linistita in continuare! O sa fie bine! [flo] Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria [zana]13 iulie 2007 si Elisa Andreea [zana] 03 septembrie 2009

Nu, nu mi-a propus. Ecografic totul arata ok, are organele bine dezvoltate si corespund varstei gestationale. Pe mine ma vad doi medici ginecologi din clinica in care ma duc (lucreaza impreuna si cand nu poate unul, ma vede celalalt) si mi s-a facut o ecografie amanuntita si la spitalul in care urmeaza sa nasc. In principiu ar trebui sa fiu linistita, dar pot mereu?? Bebe a fost in grafic de la inceput, si acum este. Speram sa se mentina pana la final, mie mi s-a spus ca monitorizarea atenta trebuie sa inceapa dupa saptamana 30, ca nu cumva bebe sa stagneze in greutate etc. Am mai citit pe net ca se poate provoca nasterea, in cazul in care sunt semne de suferinta fetala etc. Sper sa fie bine, sunt intr-un oras in care medicii sunt renumiti in general, sistemul sanitar este solid... si totusi... Ma incurajeaza raspunsurile voastre ca la nastere totul era bine si frumos, desi lipsea artera cu pricina... Multumesc, Clau. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta
Nu, nu mi-a propus. Ecografic totul arata ok, are organele bine dezvoltate si corespund varstei gestationale. Pe mine ma vad doi medici ginecologi din clinica in care ma duc (lucreaza impreuna si cand nu poate unul, ma vede celalalt) si mi s-a facut o ecografie amanuntita si la spitalul in care urmeaza sa nasc. In principiu ar trebui sa fiu linistita, dar pot mereu?? Bebe a fost in grafic de la inceput, si acum este. Speram sa se mentina pana la final, mie mi s-a spus ca monitorizarea atenta trebuie sa inceapa dupa saptamana 30, ca nu cumva bebe sa stagneze in greutate etc. Am mai citit pe net ca se poate provoca nasterea, in cazul in care sunt semne de suferinta fetala etc. Sper sa fie bine, sunt intr-un oras in care medicii sunt renumiti in general, sistemul sanitar este solid... si totusi... Ma incurajeaza raspunsurile voastre ca la nastere totul era bine si frumos, desi lipsea artera cu pricina... Multumesc, Clau. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Mie mi s-a spus ca nu prea mai are legatura cu cresterea in greutate si dezvoltarea copilului, acestea facandu-se bine mersi prin acea artera plus o vena (cordonul ombilical are in mod normal 2 artere si o vena, la mine avea una si una). Am citit alte pareri cum ca s-ar alimenta bine dar nu s-ar elimina ceea ce e de eliminat prin sange. Tot felul de pareri, de fapt copilul meu a crescut foarte bine, a avut la nastere 3,750 kg, exact ca si surioara ei cu 2 ani inainte ;) Succes si abia astept sa te "aud" cu bebele perfect in brate! Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria [zana]13 iulie 2007 si Elisa Andreea [zana] 03 septembrie 2009

Si baietii mei au avut 3.800 si 3.750, chiar sunt curioasa sa vad cat are bb3... mai am ceva de asteptat... Multumesc de incurajari [flo]. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Nicoleta, nu stiu ce sa-ti spun, vad ca totusi fetele au exemple pozitive, insa vreau sa te felicit pentru sarcina!Sa fie usoara si bb sanatos![flo] "La vita e bella" [url="http://www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs"]Explore Romania[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]

Valentina, multumesc. Nu am probleme cu sarcina, bebe pare sa creasca bine... ecografic totul ok. Sper sa fie la fel si de acum inainte. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...