Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Caucasian ovcharka-ciobanesc caucazian


Recommended Posts

  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ti-ai luat sau vrei sa-ti iei?

In primul rand e o rasa care chiar ca NU e pentru oricine...iti trebuie experienta in cresterea cainilor, autoritate, consecventza...si o curte mare[:)].

Este una dintre cele mai teritoriale rase de caini, daca nu chiar cea mai cea in privintza asta. Nu vad bine pe nimeni care incalca un teritoriu pazit de un caucazian...

 

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ilinca, mersi pentru informatii. Da, cunosc 'pericolele' acestei rase. Noi ne-am aventurat la unul si avem un mascul de 6 luni. Sta la noi de la 3 luni. Am citit tot ce se poate citi despre aceasta rasa dar parca inca nu sunt sigura ca stiu tot.

Eu de fapt as avea intrebari despre dresaj. Nu orice dresaj se potriveste acestei rase. Am citit tot ce am gasit pe net. In fiecare zi descopar ceva nou care merge sau nu merge la catelul meu indiferent de sfaturile cunoscatorilor. Am crezut ca poate este cineva ´care mai are un 'rus' acasa[:D]

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen
lucreaza un dresor cu el ? Sigur iti trebuie ajutor pt. rasa asta[:D]Ingrid si Cristi 8 ani
align="right" id="quote2">Am incercat cu niste dresori de aici dar aici cainii se dreseaza numai cu biscuite si mancare. Adica faci ceva, iti dau ceva in gura. Si toti dresorii au saculete pline de mancare la brau. Am incercat sa preiau metoda lor dar la rasa asta e chiar periculos. Incepuse sa mearga la persoanele cu care ne intalnim pe strada, sa le miroasa buzunarele si sa traga de ele. Nu am gasit inca un dresor care sa dreseze doar prin atitudine. Deocamdata il dresam noi singuri. Cu rabdare si perseverenta. AM luat si contact cu un crescator din Romania si ma ghideaza putin cu dresajul.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Amonar,

ai auzit de Cesar Milan? Are o emisiune care se numeste Dog Whisperer. El foloseste elemente de psihologia cainelui pentru a ajuta comunicarea dintre caine si om. Nu foloseste deloc mancare si nu face dresaj ci doar stabileste ierarhia in grup si creaza echilibru in relatia om-caine. Mie imi place foarte tare ce face si folosesc sfaturile si tehnicile lui cu cainele meu si FUNCTIONEAZA incredibil de bine. Are pe situl lui de vanzare o colectie de 6 dvd-uri pe care cred ca trebuie sa le aiba fiecare posesor de caine.

 

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bird,

 

Da, sigur ca am auzit. Am auzit ca pe National Geographic este un serial cu emisiunea lui. Din pacate noi nu avem canalul acela de TV: Bine ca mi-ai spus ca se gasesc DVD-uri de vanzare! Sotul a vazut o emisiune de-a lui unde la sfarsit spunea: cainele devine exact asa cum este stapanul ....[:D]

Si noi ne axam mai mult pe psihologie, mai ales la rasa asta e o conditie primara. Acesti caini iau decizii independente si nu au nevoie de stapan si in general nu accepta decat un 'alpha' in familie.

Chestia cu 'alpha' este asa de esentiala ca eu raman surpsinsa cum lucreaza natura...La cea mai mica greseala de -a mea incearca el sa preia pozitia 'alpha'. Mai ales cand suntem afara la plimbare. Avem aici o bogatie de natura si este loc mult pentru plimbari unde nu vedem ochi de om. Dar exact pe acel traseu intampin dificultati. Nu ma lasa sa preiau 'conducerea': Daca ii dau drumu din lesa ma trage de cizme, de maneci, sare la mine si ma provoaca. Acasa e un mielusel. Pot sa-i iau mancarea din farfurie cu mana, pot sa ii dau mancare din mana si daca eu spun 'NU' la ceva, se conformeaza. E foarte ciudat......DVD-urile alea ma vor ajuta sa inteleg psiholgia cainelui.Ne-am gandit sa sunam un crescator american de caucazian fiidnca am urmarit forumurile americane si ei lucreaza pe psihologie si au mare succes in dresajul acestei rase.

Mersi pentru pont[flo] Poate ca tu mi-ai adus salvarea[pup]

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Este deja relevant. Tu esti cea dominata. El te lasa (iti permite) sa-i iei mancarea. Nu esti sefa. O sefa sau un sef este intotdeauna si peste tot sefa/sef indifernet de situatie si/sau locatie. Un sef/o sefa lupta sa isi mentina acest statut in permanenta. Statutul de sef/sefa este impus si acceptat. Regula este simpla si exclusivista eu sau altul. Nu exista pauze.

Orice caine are un sef. Sigur psihologiile sunt diferite, comportamentul diferit dar regulile sunt reguli. Dominant si dominat.

Cat despre dresaj. La inceput, tehnic discutand si natural daca se doreste, una din metodele de initiere in comenzi se bazeaza pe reflexe. Acestea sunt cele primare una dintre ele fiind conditionarea pozitiva (hranirea sau recompensa). Pentru inceput eu zic ca nu este rau, pentru ca de undeva trebuie inceputa o relatie. Disciplinarea ulterioara "refuz de hrana" este un pas ce urmeaza dupa alti pasi si dincolo de "impolitetea" de a cauta premiul unde nu trebuie, in fapt ascunde altceva, si anume (auto)protectia animalului de a nu fi agresat de "hrana otravita" de catre rauvoitori sau de "imprietenirea" cu rauvoitori.

Ar fi bine sa se inteleaga faptul ca un caine are un singur stapan recunoscut. Restul sunt cel mult tolerati sau acceptati. Uneori noi ne dorim sa fim "stapanii" dar nu vom mai fi niciodata atata vreme cat aceasta recunoastere a fost acordata altei persoane asa incat e bine sa ne acceptam acest statut si sa il construim/modelam din acest punct.

O relatie cu un caine poate sa fie foarte frumoasa daca ajungem sa intelegem corect aceasta relatie indiferent de statutul pe care il avem. Nu trebuie sa uitam ca orice caine are reguli extrem de simple - noi suntem complicati sau noi nu suntem pregatiti sau potriviti pentru acea relatie.

Si inca ceva ce mi se pare important. Fiecarei rase trebuie sa i se respecte stilul. Cum noi suntem diferiti ca si oameni, si ei cainii au atat psihologia lor de rasa cat la fel de important au psihologia lor individuala. Peste acestea doua se va modela psihologia omului care il are in grija.

 

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius,

in linii mari suntem pe aceeasi frecventa de unde. Cu exceptia recompenselor 'delicioase'. Prefer sa recompensez cu un 'bravo' sau o mangaiere pe cap sau pe umeri. Plus ca il alint si ii arat afectie ori de cate ori consider eu ca este momentul potrivit. Chiar imi place s ail rasfat, cu toate ca stiu ca si-o poate lua in cap.

Chestia cu dezvatarea de la primirea de recompense mi se pare risipa de energie. As fi mers cu el pe aceasta metoda daca ar fi fost o alta rasa. Va ajunge sa aiba intre 60 si 80 de kg, si as vrea sa fiu sigura ca o comanda de a mea va fi ascultata. Mai ales ca noi vrem sa ilsocializam, sa mergem cu el prin lume samd. Deja de la 5 luni incepea sa traga de buzunarele vecinilor care mergeau cu noi la plimbare cu cainii lor. Si crede-ma ca la 5 luni are niste dinti infioratori si la 30 de kg e deja foarte greu de manevrat. Deci, eu sunt sigura ca metosa asta nu e pt noi.

 

Spui sa sunt dominanta...nu stiu..poate am in ochii lui inca rolul de mama. Stie ca de la mine primeste mancare si ca eu stabilesc regulile 'cuibului'. Afara, ma provoaca in cel mai 'agresiv' mod. Deci la modul 'tu sau eu'. De multe ori l-am trantit in pozitia 'te omor' vorbita in limba naturii. Adica pe spate, eu pe el si cu mana la gatul lui. Nu ajta nici asta pentru ca el o considera o provocare. Ceea ce merge, am descoperit de curand, este limbajul corpului si echilibrul meu psihic. Deci nu tipat, nu amenintat ci pozitionarea mea in pozitie de 'statuie' de nedaramat. Stiu ca suna idiot, dar si eu raman surpinsa de efectul subtil al limbajului corpului.

Oricum, si sotul a avut aceeasi problema. Probabil ca pe el l-a acceptat ca fiind 'alpha': Cu el nu mai indrazneste sa 'discute' asa. El doar isi ridica vocea si catelul se conformeaza. Dar sunt momente cand si sotul este provocat.

Eu as vrea sa-i fiu 'prietena', deci sa ma accepte ca fiind membra de familie care il ghideaza afara. Eu il las mai mult liber afara. Sotul il tine mai mult in lesa.

Daca mai ai ponturi, chiar te rog![flo]

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...