Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Nu mai stiu cum sa procedez cu baietelul meu. Sunt tare necajita si debusolata. Am cautat pe forum vreun subiect asemanator dar nu am gasit.

Baiatul meu are 1 an si 10 luni. De aproape 2 saptamani, fara nici un anunt in prealabil si nici nu a auzit nimic la noi ca eu dormeam pe o ureche ca pana la 2 ani copilul nu face la olita, puiul meu isi scoate pampersul si face pe unde ii vine.

La inceput am crezut ca nu i-am asezat eu bine chilotelul, apoi ca poate l-am strans prea tare, apoi ca o avea ceva la putulica...

Nu are nimic... dar numai vrea cu pampers si buna pace.

Problema e ca el e atat de entuziasmat de noua lui descoperire incat face tot timpul. Se forteaza si face cate un pic...de am crezut ca are infectie urinara copilul.

Si o tine asa cu ola lui (oala) intreaga ziulica de imi vine sa ma urc pe pereti.

Problema nu e ca vrea sa faca la oala, problema e ca nu nimereste, ba trage de oala repede sa vada ce a facut si pipi e pe jos, ba vrea sa faca din picioare (am incercat si noi deh) si se da in spate sa vada mai bine si pipi e pe pantaloni sau tot pe jos.

La wc nu prea imi vine sa-l pun ca mi-e teama sa nu cada.

Cu caca taras in timp ce fuge de mine care raman cu olita in mana ca tampita ca nu am timp nici sa reactionez. Daca ma duc sa-i incalzesc cevva de mancare trebuie sa ma pregatesc sufleteste pt ce gasesc la locul faptei. Daca il i-au cu mine numai apuc sa fac nimic ca mama ola, mama puh. Sta 2 secunde pe oala si iar fuge...[q]

Numai stiu ce sa fac... cum sa o dau sa inteleaga si el ca nu putem sa facem pe unde vrem noi!

Cum sa procedez? Ati mai intalnit astfel de cazuri?

Multumesc.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Daa, de 2 ori[:D]

Dar de fapt am [:D]invatat ceva de prima data: fara olita! Numai wc cu reductor si scarita.

Acum este foarte entuziasmat de descoperire si o sa te mai tina asa vreo luna, pana se obisnuieste. E mult mai simplu direct la wc ca nu mai are ce sa care dupa el, daca da pe alaturi ...e tot in baie, se curata mai repede.

Eu am alta problema...vor sa faca in acelasi timp si in acelasi loc[alcool]

[zz]

CAPRA CU 2 IEZI

[alap][xdulci][shopi]

mamica lui Matei Constantin [bonjovi] (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian [copil](03.06.2009)

MINUNEA MEA; A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT id="size3">

VREM PE SKYJET!! id="size2">

NU MAI VREAU SABII TOATA VIATA!! id="size2">

A INCEPUT VOTAREA!id="red">id="size3">

Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Doamne Sfinte!!! O luna???

o i-au razna!

Deja spal in fiecare zi. Calc noaptea cand nu fac mancare si curat cand doarme el.

Problema cu wc-ul e ca noi ne-am mutat la curte de curand si am luat un pisoi mic pe care il tin acolo mai mult. Asa ca domnisorul se invarte cand e la baie numai dupa pisoi.

Normal ca el vrea si la baie. Tot timpul vrea...iar cand sa-l scot de acolo se lasa cu urlete si tavalit pe jos... de am inchis bietul motan in wc sa nu-l mai vada!

Maine ma duc sa i-au reductor si scarita.[:)]

Multumesc mult.

bucura-te ca ai sansa sa scapi repede si usor de pampers, altele se chinuie luni de zile si nu reusesc; iti trebuie doar rabdare sa ai cu el si va veni foarte repede ziua cand va intelege

acum e entuziasmat de ce poate face el si n-are rabdare sa termine in olita, dar tu trebuie sa te tii dupa el o perioada (chiar daca acum ti se pare mult, te asigur ca esti una dintre fericitele mamici...) si sa-l lauzi ca a facut la olita, ca nu mai e murdar pe pantaloni, ca nu mai miroase urat, ca e baita mare bla bla, stii tu...

o sa constati ca ai un copil extrem de intelegator si istet si vei fi mandra tare...

bafta si rabdare!

Poate nu am stiut eu sa explic bine...

Ieri de exp. ... ii gasesc de treaba pe la jucarii, dau drumul si la tv pe desene ii dau repede un pampers pe el, ii dau si un dres si pantaloni ca sa fiu sigura si ii spun #8221; mami se duce sa incalzeasca supa, mancam si apoi mergem pa#8221;.

pun supa la incalzit... fug repede si ma uit la el...scotea rufele din comoda si le arunca pe jos. Zic asta e si ma intorc la supa. Bag in timpul asta si o masina la spalat, o sun pe mama sa-i spun sa treaca pe la piata si sa imi mai ia vreo 3 pantaloni ieftini de stat prn casa sa am de schimb ca e jale. Nu stiu ce m-am mai invartit eu prin bucatarie ca vine omul meu la mine cu mainile intinse sa-l spal pe maini. Fara pantaloni si fara dres si fara pampers, pe picioare cu urme vizibile de caca, in par tot caca si il deranja mainile murdare tot de caca normal! [q]

Am luat copilul l-am bagat la dus apoi ma duc sa vad ce adun din camera. Caut caca peste tot nimic. Scot iar toate rufele din comoda, ma uit la ele, le miros nimic. Nu am mai gasit nici un rest de caca.

Cand a venit sotul de la munca am reluat cautarile. Nimic.

Eu stiu ca nu poate fi doar ce am gasit pe el. Asa ca azi trebuie sa reiau cautatul.

Nu inteleg de unde i-a venit lui ideea tocmai acum. Iarna. Toata vara a stat cu pamers si nu a zis nimic. Uneori mai uita si face pe el...dar pampers tot nu vrea. Nu accepta decat daca ii spun ca mergem afara. Iar daca dureaza prea mult incepe sa traga de el. Cand mergem afara o ok.

buna, am trecut si noi prin asta.Singura mea solutie este ca atunci cand il pui pe oala/wc sa o faci la modul serios, adica acum ne asezam, stam acolo(iar tu stai pe vine in fata lui ca sa nu poata pleca pana face )si cand e gata ne ridicam , stergem , aruncam la wc daca face in oala (foarte atenti sa nu varsam din oala ).E un intreg ritual.Va invata pana la urma regulil jocului daca vei fi perseverenta si nu-l vei lasa sa faca ce vrea el, ca acum.El a descoperit acum o noua jucarie si asa cum se joaca cu celelelate considera ca poate face la fel .E un fel de hai sa hranim papusa [:D], bine pastrand diferentele.

Oala trebuie sa inteleaga nu e jucarie.O folosim sa scapam de ceea ce elimina corpul dupa ce a procesat alimentele (si aici i-am explicat foarte simplu , pe intelesul lui, ca atunci cand mananca, mancarea aluneca in jos, pe gat, spre burta, acolo corpul o prelucreaza , isi ia ce are nevoie ca el sa creasca mare si voinic si restul arunca sub forma de caca, asa cum aruncam si noi la gunoi ce nu ne mai teebuie.Iar apa pe care o bea , ce nu mai are corpul nevoie o face pipi si trebuie aruncat la oala , ca sa nu ramana in corp).

Nu lasa oala la dispozitia lui, chiar daca o pui intr-un colt de camera sa poata fi mai rapid reperata in caz de nevoie.Noi am pus-o pe o paturica din acelea absorbante (sa absoarba inevitabilele dari pe de lauri ), pe parchet musai, nu pe covor si intr-un colt.Nu ne jucam cu ea, doar ne asteapta cand trebuie sa-i dam ceva.Si a inteles foarte repede.Mai ales daca ii si arati pe carte pe copii, cum face corpul cu mancarea si de ce e caca si pipi , si mai ales ce facem cu ele.

Scuza-ma ca m-am intins atat, da cu cat il vei lasa sa considere oala obiect de joaca, greul va fi la tine si la el frunstrarea ca nu se poate juca cu jucaria lui cand si cum doreste.Si de aici doar tensiuni inutile.

Spune-i ca asa cum nu te joci cu patul sa zicem, dormi un minut si apoi esti iar treaz [:D], ci dormi cand e de dormit si cat trebuie...asa si cu oala.E doar un exemplu, poti face tu altele mai bune.[flo]

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

inca ceva, el vad ca e fascinat de caca, e descoperirea lui cea mare...si sa nu uitam realizarea lui proprie [:D].Alti copii se sperie de el, considera ca patesc ceva ca le iese din ei....

De aceea nu e devreme sa-i arati pe desene ce si cum se produce si cum corpul il arunca ca nu mai are nevoie si noi facem la oala/wc ca asa fac toti.Bafta multa.Si rabdare .

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

Copilul stie ca noi facem la wc. De cand era mic il luam cu mine si la wc pt ca daca dispaream din raza lui vizuala incepea sa urle.

Asa ca dus cu el in scaunul de masa si pe wc cu el intre picioarele mele ca sa nu umble pe la dero si alte minuni.

Eu cu olita sunt f serioasa. Adica dupa ce am adunat de cateva ori de pe jos...zau ca numai imi arde de gluma. Dar el nu pricepe!

Nu am nici o carte de genul asta. Cine se gandea! O sa caut un filmulet ceva pe you tube.

E inca micut si nu are stare nici 2 sec. de asta nici nu face bine. O sa reamenajez baia, sa dispara solutii, motanul si tot ce ii poate distrage atentia si am sa incerc cu wc-ul. Da, parca vad ca o sa stam toata ziua acolo.

Ca nu stiu efectiv ce sa mai inventez!

Azi noapte in somn l-am auzit cand zicea pua mama. Cred ca facea pipi. I-am zis si eu...lasa mami fa acolo ca ai chilotel!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...