Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Politica natalitatii


Recommended Posts

Ati auzit de multe ori despre politica demografica, despre masurile de stimulare a natalitatii.

 

De ce se intereseaza politicienii de cresterea natalitatii?

 

Pentru ca exista o tendinta de scadere a ponderii populatiei apta de munca, deoarece: natalitatea scade, durata de viata creste si durata de scolarizare se extinde pana la varste mai mari, pe masura ce creste nivelul de trai.

Politicienii trebuie sa mareasca potentialul productiv, pentru a asigura consumul in crestere: al tinerilor din scoli si al batranilor tot mai numerosi, si mai ales al pretentilor tot mai mari a populatiei. Cresterea productiei pe seama productivitatii nu-i suficienta si atunci se incearca mentinerea ponderii populatiei active.

Cum politicienii nu au cum sa reduca durata scolarizari sau a vietii, pot sa mareasca varsta de pensionare si sa stimuleze natalitatea.

 

Ce metode de stimulare a natalitatii pot fi aplicate.

1. - S-a practicat in socialism impozitul suplimentar pentru persoanele fara copii.

2. - Se pot acorda stimulente/alocatii pentru intretinerea copiilor si ca sa nu fie discriminatorii, suma sa fie constanta.

3. - Se acorda concedii pre si postnatale, sau pentru ingrijirea copiilor

. 3.1 in suma fixa sau plafonata

. 3.2 in suma variabila ca procent din veniturile anterioare

4. Ar putea fi stimulent pentru revenirea la servici din concediu pentru ingrijirea copilului, pentru mentinerea locului de munca, o metoda de care nu se discuta. Ajutorul sa se acorde daca persoana care se intoarce la servici angajeaza o bona sau apeleaza al o cresa, si el sa fie proportional cu salariu.

 

Masura de la punctul 2 stimuleaza natalitatea in mediul celor fara venituri. Prin aducerea pe lume a copiilor, primesc un venit sigur si cand copii cresc pot sa-i exploateze la cersit.

Masura de la punctul 3.1 stimuleaza natalitatea la categoria celor cu venituri mici.

Masura de la punctul 3.2 stimuleaza natalitatea la toate categoriile de populatie.

Masura de la punctul 4 ar stimula natalitatea in zona celor cu venituri mari, care acum de frica sa nu-si pericliteze cariera aleg sa faca un singur copil sau nici unul.

 

In concluzie politica stimularii natalitatii poate viza anumite categorii sociale, mai instruite sau mai putin instruite, cu un nivel de trai mai ridicat sau mai scazut.

 

Care credeti ca ar fi masura cea mai recomandata si de ce credeti ca nu se discuta despre politici de stimulare a natalitatii si despre efectele pe care le produc?

 

 

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

La unele femei ar trebui sa se ligatureze trompele prin ordin judecatoresc.

Natalitatea momentan este crescuta, dar in marea majoritate a cazurilor nu este vorba de femei care pot oferi o copilarie sanatoasa, din pacate.

 

**Fur is for petting***

http://accesoriisihaine.blogspot.com

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Marina
pe bune deceneus, daca nici asta nu am discutat-o nu stiu ce mama naibii am mai discutat...da si tu un searchMarinaid="Arial">id="blue">
align="right" id="quote2">Din ce am vazut a fost mare "agitatie" declansata de masurilor guvernului in mai 2010. Atunci au fost discutii de protest.Acum se poate discuta detasat despre diverse solutii si despre efectele lor si poate fi alt gen de discutie.A fost discutata ideea de stimulare mai puternica pentru cei cu venituri mai mari? Nu-mi vine sa cred.Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

subiectul asta nu se discuta din 2010. Primul meu copil s-a nascut in 2002 si am muncit ca o tampita pana in ultima secunda ca sa prind 6 luni de post natal + CIC pe 85% din salariu. nu stiu cata influenta a avut asupra faptului ca am nascut la 8 luni, cert e ca dupa vreo 2-3 luni s-a schimbat legea asa ca dupa post natal 4 luni am intrat in CIC pe legea noua plafonata la nu stiu cate salarii, ceea ce imi scadea brusc venitul. Nu ca muream de foame dar ma enerva cumplit faptul ca la vremea aia cotizatiile nu erau plafonate plus ca legea s-a schimbat dupa ce nascusem. Oricum am dezbatut subiectul intens pe forum la vremea aceea. Tot ce imi amintesc e ca mi-a zis marius , care de altfel e un super baiat ca poate o mai las balta de cariera si bani si sa ma bucur ca pot sta acasa cu copilul[:D]. La vremea respectiva am stat 6 luni dupa care in 2004 am repetat figura dar mi-am propus sa stau fix 4 luni cat era post natal. Am discutat si atunci intens cam care ar fi solutiile ca mamele cu un anumit venit sa fie stimulate sa faca copii si sa si stea acasa cu ei o vreme. Nici nu mai tin minte daca am tras vreo concluzie la vremea respectiva, de certat ne-am certat cu siguranta.

 

 

 

 

 

Marinaid="Arial">id="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Corect ar fi ca veniturile pe periada concediului de ingrijire sa fie in suma proportionala cu veniturile anterioare+ o suma fixa minima pentru cei fara venituri. Asta-i pararea mea. Stiu ca o sa fie o intreaga discutie, dar la oamenii cu venituri mari, nu pierderea veniturilor sau diminuarea lor e neaparat impedimentul principal in a face mai multi copii. Si nu cred neaparat ca "ceilalti" fac multi copii ca sa-i trimita la cersit sau ca sa traiasca din alocatii. E doar o groaznica lipsa de educatie in anumite zone, apoi o lipsa de perspective si disperare. Iar copiii acelor parinti nu au nici o vina.

 

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Marina
PS: cred ca fair ar fi ca 6 luni sa-ti fie asigurat un venit pe masura contributiei dupa care un stimulent sa te intorci la job, daca vrei sa mai stai, venituri minimale.Plus crese/gradi si o legislatie civilizata in materie de bone.Marinaid="Arial">id="blue">
align="right" id="quote2">Nici stimulentul nu mai e? Ca era...Blogul meu - de la noi, pentru ei!id="green">Bazar general - fiecare implicare conteaza!id="orange">Lucrusoare de vanzare...id="purple">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Selena, eu situ ça stimulentul ala mai exista: daca mama se intoarce la job inainte de implinirea unui an de CIC, primeste un bonus de 500 lei/lunar pana la implinirea celor 2 ani. De asemenea, mama are dreptul sa lucreze cu 25% mai putin (6 ore in loc de 8) pana la implinirea celor 2 ani si sa fie platita 100%.

Am inteles insa ca s-a scos acel salariu mediu pe unitate ce se oferea la nastere. Nu inteleg de ce, fiindca ala era platit de angajator...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...