Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nelamuriri eco transvaginala

Recommended Posts

Buna fetelor!

Azi am facut o eco transvaginala si am unele nelamuriri:

Rezultatele de la eco la care am nelamuriri:

*dimensiune uter - longitudinal 9.29 cm - dr a zis ca e cam mare pt varsta mea (31 de ani). am intrebat care ar putea fi cauza, sau daca e ceva care ar trebui sa ma ingrijoreze, insa mi-a zis ca asta tb sa discut cu ginecologul :(

*ovar drept - 3.92/2/15/2.62 aspect polifolicular. Aici dr a spus ca e mai mare decat cel stang (2.61/1.69/1.88) si ca dintre cei 6-7 foliculi cati numarase el, niciunul nu s-a detasat (n-am retinut prea bine termenul). Nu mi-a spus dimensiunile foliculilor. Precizez ca sunt in ziua a 12 a CM (eu am CM regulat cam la 26-28 de zile).

Ce v-as ruga sa-mi spuneti:

Cele precizate mai sus ar putea fi un motiv pentru care de 3 luni nu reusesc sa ramana insarcinata? Daca in ziua a 12-a din cei 6-7 foliculi niciunul nu s-a detasat/angajat( n-am retinut termenul), inseamna ca niciunul nu va elibera ovulul si deci n-am sanse de[gravi]?

Sa-mi cumpar teste de ovulatie? Sunt relevante?

Imi cer scuze daca pare aiurea intrebarea, dar chiar nu ma pricep la chestiuni de genul acesta. Cu baietelul pe care il am, am ramas insarcinata din prima luna in care nu m-am protejat, si acum au trecut 3. Stiu ca abia dupa 6 luni sau 1 an se pune problema de infertilitate, dar parca n-as vrea sa astept atat.

La medic nu pot ajunge pana dupa sarbatori si de aceea am nevoie de parerile voastre.

Va multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

salutare danuta,

ca sfat iti zic ca ar fi ok sa gasesti un ginecolog bun care sa faca chiar el eco tgv sa scapi de stres[:D]

iar din ce scrii tu acolo ce sa zic nu pot sa-ti spun cu siguranta, dar uterul se mareste dupa sarcini, deci ai avut baiatul si marimea uterului unei femei cu o nastere este putin mai mare decat la o nulipara...apoi dr tau a zis ca nu a vazut un folicul dominant, de obicei se antreneaza pt o ovulatie mai multi si unu preia conducerea si iese, poate ai ovulatie mai tarzie si pana la momentul ecografiei nu era nici unul mai dezvoltat...sau ai avut o luna fara ovulatie e ceva perfect normal, oricine are [:D]...se mai intamapla intr-adevar in cazul oavrelor polichistice sa nu existe nici un ovul dominanat, insa in afectiunea asta imaginea ecografica este specifica si daca dr ecografist este profi ar fi recunoscut asta.

eu zic sa mergi la ginecolog si eventual sa-l schimbi daca nu te multumeste, iar cu fertilitatea eu zic sa ai rabdare, cum fiecare copil este diferit asa si fiecare sarcina este diferita, astfel incat fiecare vine cand vrea[:D]

bafta si sarbatori fericite si calme, atunci cand esti calma ai sanse mai mari de a prinde un bebe[pup]

mai intai fa ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil si vei realiza imposibilul

Diagnosticul de Sindrom al Ovarelor Polichistice se pune in urma mai multor investigatii decat o simpla ecografie. Iti recomand sa cauti un ginecolog bun (daca nu ai deja) care sa iti dea sa faci analize de sange (LH si FSH in ziua 2 a CM, Progesteron in ziua 21 si prolactina). Monitorizarea ecografica a ovulatiei e mai eficienta decat cea cu teste de la farmacie. Tratament in cazul in care nu ovulezi (in cazul in care de exemplu nu exista folicul dominant sau acela nu se sparge) exista. Clomifen Citrat sau Serophene de exemplu, dar se ia numai in anumite zile, sub o schema de tratament atent monitorizata de medic.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.id="size3">id="Script MT Bold">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...