Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Craciunul crestin sau comercial

Recommended Posts

Nasterea lui Isus sa va daruiasca pace si lumina in suflet, bucurie in tot ceea ce faceti si va inconjoara!

De multa vreme am sentimentul ca mesajul crestin al craciunului s-a diluat in mesaje din ce in ce mai comerciale, ca din bucuria Nasterii lui Cristos s-a ajuns la goana nebuna dupa cadouri.ca din sarbatoarea crestina, din misterul Nasterii Pruncului Sfant a ramas, vai,doar un mos Craciun pagan.

Ce parere aveti?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 242
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

daca e sa privim adevarul in fata, sarbatoarea asta e o conventie, nicidecum data nasterii lui hristos, conventie care a fost suprapusa unei sarbatori pagane peexistente - a nasterii soarelui.

d'aici tot ghiveciul - adica "mesajul crestin al craciunului" dupa cum il numesti - e un hibrid intre nasterea domului si craciunul, care esentialmente e o legenda pagana.

desigur, nimeni nu-i impiedica pe crestini sa nu-si faca cadouri, ci sa petreaca in rugaciune aceste zile, si nimeni n-ar trebui sa se lege de non-crestini ca-l asteapta pe mos craciun.

(partea mai tragica e ca acest ghiveci crestino-pagan se regaseste in majoritatea bisericilor crestine)

Cata dreptate ai!

asta ma supara si pe mine f tare.

de acord cu suprapunerea sarbatorii crestine peste cultul lui sol invictus, practicat inca din neolitic.

de acord ca pt necrestini e doar un prilej de cadouri,dar ma refeream la mesajul crestin pe care ar trebui sa il regasim la cei care se afirma ai mai mari practicanti si dau cu piatra in ceilalti.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

pentru noi Craciunul e prilej de bucurie, relaxare,etc. Religia nu are loc la noi in casa. Dar spiritul craciunului este prezent. Ne facem cadouri unul altuia exact cum ne facem de fiecare data cand vedem ceva care ne place, fara sa fie vorba de o ocazie anume. Cumparam cadouri si pentru copilasii orfani sau saraci. Asta vedem noi in spiritul caciunului / bucuria de a darui si de a face pe altii macar putin fericiti.

Finn Constantine 15.10.2009 si [gravi] 22+ [baietel] Euan Tudor

Pentru noi Craciunul e momentul cand anul se apropie de sfarsit, Mosul aduce bucurie copiilor si celor dragi, avem putin timp sa ne adunam in familie sau cu prietenii la un pahar de vorba si nu numai.

La mine in familie nimeni nu e crestin practicant (nici macar strabunica, femeie de la tara nu mergea la biserica) asa ca n-am aflat legatura Craciunului cu religia decat tarziu, cand am inceput si eu sa citesc cate ceva. Fiind copil de oras (fara rude la tara) n-am prins decat gunoierii la cersit pe la porti. Mult mai tarziu, cand eram studenta, au inceput sa apara primele cd-uri cu colinde.

Amintirile din copilarie, legate de Craciun, se rezuma la vacanta, Mos si cadouri, la masa in familie cu sarmale (care nu-mi placeau) si cozonac. Imi amintesc de bunica care se agita si facea "nuca cu cozonac" - motiv pt care uneori nu crestea...

M-am tot gandit sa caut vre-o pensiune in nordul tarii unde sa vada copiii ceva obiceiuri specifice, sa vada copii la colindat (lor le e rusine si sa deschida usa celor care au inceput sa mai vina cu colindul prin blocuri). Din punct de vedere religios noi nu vibram, asa ca are doar semnificatia unei povesti.

In concluzie, in afara de alergatura, oameni agitati pe toate drumurile, obligatia de a alerga dupa cadouri, de a da cadouri din obligatie, de a face mancaruri grele doar pt ca asa se obisnuieste ramane doar bucuria copiilor care descopera sub brad pachetele si cateva momente de liniste in familie sau cu prietenii apropiati.

Anya

Citat:
citat din mesajul lui J.D.
Religia nu are loc la noi in casa. Dar spiritul craciunului este prezent.
align="right" id="quote2">Putem nominaliza asta la aberatia anului fara a da gres.Daca "religia nu are loc in casa ta", iti sugerez sa incerci sa serbezi "spiritul lunii mai" sau "venirea cocorilor" sau "caderea bursei din New York" pentru ca "spiritul Craciunului", asa cum il numesti tu, nu poate fi separat de nasterea fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Citat:
citat din mesajul lui anya
De ce Coracora? Mos Craciun nu poate veni si pentru cei de alte religii sau fara?Anya
align="right" id="quote2">Pai daca el vine la oameni care nu cred in Iisus Hristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu, de ce sa-l mai numim Mos Craciun? Eventual il putem numi Mos Gerila, care e o varianta mult mai corecta dpdv politic (si mult mai adecvata contextului laic in care e plasata).Mi se pare nepotrivit ca cei care nu cred in insasi esenta acestei Mari sarbatori crestine sa faca uz de sintagme de genul "spiritul Craciunului". Si-asa asistam la o devalorizare continua si voita a a Nasterii Domnului; e la moda acum sa se spuna "sarbatori fericite" in loc de "Craciun fericit" tocmai pentru a nu jigni sensibilitatile unora care prin definitie nu dau doi bani pe adevarata semnificatie a acestei sarbatori.

Citat:
citat din mesajul lui J.D.
pentru noi Craciunul e prilej de bucurie, relaxare,etc. Religia nu are loc la noi in casa. Dar spiritul craciunului este prezent. Ne facem cadouri unul altuia exact cum ne facem de fiecare data cand vedem ceva care ne place, fara sa fie vorba de o ocazie anume. Cumparam cadouri si pentru copilasii orfani sau saraci. Asta vedem noi in spiritul caciunului / bucuria de a darui si de a face pe altii macar putin fericiti.Finn Constantine 15.10.2009 si [gravi] 22+ [baietel] Euan Tudor
align="right" id="quote2">E ca si cum ai spune becu arde fara curent,[:D] sau ceva de genul asta.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...