Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (3)

Recommended Posts

<<<Topic precedent
Citat:
citat din mesajul lui maraki
Cred ca este foarte bine ca se scrie despre viata in timpul comunismului Ceausist. Sa citeasca tineretul, sa povesteasca copiilor si sa se incerce sa nu se uite vreodata.Astazi am propus prietenei ( 21 de ani ) fiului meu sa mearga sa viziteze lagarele de concentrare de la Dachau. Ma credeti ca ea nu a auzit niciodata de holocaust, nu stia ce inseamna lagar de concentrare, era pe dinafara total? Vina este a parintilor si a lipsei de informare.Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36http://www.dropshots.com/maraki6 mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )
align="right" id="quote2">Cumnata mea tocmai mi-a spus ca o cunostinta de a ei considera ca nu a fost vorba despre lagare de exterminare, ci despre lagare de munca... [alcool] I-am spus sa mearga sa vada cu ochii lui...Blogul meu - de la noi, pentru ei!id="green">Bazar general - fiecare implicare conteaza!id="orange">Lucrusoare de vanzare...id="purple">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui boticelina
Imi vine foarte greu sa povestesc, mi se strange stomacul si acum cand imi aduc aminte...La mine personal educatia sexuala a fost inceputa de catre mama, care initial mi-a pus la dispozitie carti de medicina, deci am priceput si mi-am insusit mecanismele fiziologice ale reproducerii. Asta a fost simplu [:)]. Apoi, aveam aproape 12 ani cand mi-a venit ciclul, deci am mai prins 2 ani de comunism. Nu pot sa uit cat de mult uram acele perioade, mama imi cumparase o duzina de chiloti flausati de care imi insaila vata (daca aveam noroc) sau lavete, care se reutilizau, se puneau la inmuiat in apa rece in niste galetuse, arata baia noastra ca un spital de campanie, apoi se spalau, fiebeau, calcau, erau recusute/insailate de chilotii aceia oribili si-si asteptau urmatoarea folosire...Dupa momentul venirii ciclului mama a inceput incet incet sa mai povesteasca una alta, asaaaa, ca in treacat, despre contraceptie. Si-acum ma mir cata inventivitate aveau. Se folosea orice metoda, de la coitus interuptus la spermicide artizanale. Irigatoare, spalaturi cu otet, cu bicarbonat, spermicidul care facea furori la un moment dat era facut dintr-o biluta de sapun amestecata cu nu stiu ce medicament.Daca aveai pile si bani puteai sa te invarti de o cezariana urmata de legarea trompelor. Asta era maximul lux atunci, erai salvata.La cativa ani de la revolutie am avut un prieten care isi petrecuse incusiv studentia si primii ani de munca sub regim. Nu stiu daca toti barbatii se pricepeau, dar el mi-a povestit ca stia sa recunoasca la tuseu un uter gravid, si mi-a mai povestit cateva metode de avort, una era cu tanin, vin fiert pana ramanea vreo 20% din cantitatea initiala si alta prin introducerea in uter a unui furtunas ca la perfuzii, care vatama fatul. Luat in conjunctie cu o doza de cal de antibiotice, pt prevenirea infectiei, era f eficient [bang]. Ma infioara si ma socheaza si acum umilinta si degradarea la care se ajunsese pe unele planuriMonica si [pis] Nancyid="red">, 04.07.2008"If you are unware of your choices, then you have none"
align="right" id="quote2">Furtunasul acela era de fapt folosit in spital pt rinichi. operatiunea se numea, din cite imi amiintesc, sonda. Stiam pe vremea aceea o asistenta la spitalul Elias, care punea asa ceva. Spunea ea ca asta facea si la serviciu. Furtunasul avea vreo 5mm grosime si nu vatama fatul ci fiind corp strain, facea ca placenta sa se detaseze de uter si prin urmare in timp - 24- 48 hr - tot continutul uterului sa fie eliminat. Sondele erau cu aer, adica doar furtunasul simplu sau cu un amestec de otet cu apa - parca. Nu mai tin minte. Stiu ca persoana respectiva nu tinea in casa nimic gen sonde sau seringi sau arice altceva si fusese perchezitionata de citeva ori pentru ca vecinii suspectau ca ceva nu e in regula pt ca avea prea multi bani. La ea se ajungea numai pe baza de recomandare de la "foste paciente". Atit stiu ca revolutia a prins-o in puscarie pt ca pina la urma a fost prinsa in flagrant delict. Cind eram eu in facultate pt avort se foloseau injectii cu estradiol. O prietena de-a mea, studenta la medicina pe vremea aceea, sustinea ca lor la curs le-a spus profesorul ca se poate avrta daca de ex femeia ia toate cele 28 pilule dintr-o folie de anticonceptionale zilnice. Metoda cu vinul functioneaza, am trecut [rin asa ceva. Apoi tin minte ca eram in camin si una din colege fusese nu stiu unde si isi provocase un avort si avea hemoragie. imediat s-a prezentat o ambulanta de la spitalul Giulesti si politia sa investigheze. Doctorita de pe ambulanta a fost asa de dragutza ca le-a dat politistilor un diagnostic aiuritor de au plecat aia cu coada intre picioare ;)Ah si nu va spui ca prima iubita a unui actual ministru - nu va psui care - a trecut prin mina asistentei de mai sus si a scapat bine mersi? Prietena-su, care era coleg cu noi, era cel mai tinerel din grupa pt ca fusese dat de 5 ani la scoala isi pusese miinile in cap la ideea de a se insura si a avea copii. Fireste ca ulterior dl ministru nu s-a insurat cu tipa aceea iar la ultima reuniune arata chair f. bine si ne-a aratat poze cu fetele lui :)Spalaturile cu otet dupa actul intim au fost multa vreme metoda mea anticonceptionala. Cind eram copil - de vreo 5 ani - am gasit prezervativele folosote de ai mei. Aveau un fluture pe ele iar eu am crezut ca erau baloane si m-am dus la taica-meu cu unul sa mi-l umfle. N-am priceput de ce ma cearta pt ca nu facusem nimic. oricum pina am crescut eu si am ajuns la facultate nici macar fluturasii aceia grosi ca talpa de elefant nu se mai gaseau :)

Cit despre china, ca tot s-a discutat pe atitea pagini despre ea marturisesc ca nu-mi plac locuitorii ei. Am avut prilejul sa lucrez cu chinezi si absolut toti stiu cum sa traga spuza pe turta lor, sa faca in asa fel incit sa dea impresia ca lucreaza cel mai mult, sa comploteze pe la spate sa birfeasca sa faca in asa fel incit sa fie indispensabili (adica altii sa inteleag f, greu munca lor.

din pacate 80% din postdocii care vin in sua sint chinezi. accepta salrii mici pe care americanii nu le-0ar accepta si apoi ramin pe aici. vorbeam odata cu o chinezoaica la o petrecere cum ca ei nu mai au fauna in paduri. au mincat totul. maninca orice, si insecte si sobolani. Tin miinte ca am vazut odata in national geografic niste poze din china. era un magazin care avea atirnat in vitrina un sobolan afumat asa cum la noi atirna jamboane de porc. Anul asta in sua a strinit vilva o carte a unei profesoare u niversitare chinezoaice, intitulata Tiger mom in care povestea despre educatie pe care o da fetelor ei. Cum le pedepsseste si cum le pretinde ca sa fie cele mai bune sa cinte la nu stiu ce i nstrument si sa apare pe scena la Carnegie hall pina la virsta de 12 ani si cum le pregateste pt cariera, cu tot felul de activitati extrascolare. Cartea asta a fost privita ca horror de catre americani.

Citat:
citat din mesajul lui monabella
Anul asta in sua a strinit vilva o carte a unei profesoare u niversitare chinezoaice, intitulata Tiger mom in care povestea despre educatie pe care o da fetelor ei. Cum le pedepsseste si cum le pretinde ca sa fie cele mai bune sa cinte la nu stiu ce i nstrument si sa apare pe scena la Carnegie hall pina la virsta de 12 ani si cum le pregateste pt cariera, cu tot felul de activitati extrascolare. Cartea asta a fost privita ca horror de catre americani.
align="right" id="quote2">Ei,nu chiar, pentru ca are si multi adepti Tiger Muma respectiva, inclusiv pe forumul nost'... [:D]

Citat:
citat din mesajul lui monabella
Cit despre china, ca tot s-a discutat pe atitea pagini despre ea marturisesc ca nu-mi plac locuitorii ei. Am avut prilejul sa lucrez cu chinezi si absolut toti stiu cum sa traga spuza pe turta lor, sa faca in asa fel incit sa dea impresia ca lucreaza cel mai mult, sa comploteze pe la spate sa birfeasca sa faca in asa fel incit sa fie indispensabili (adica altii sa inteleag f, greu munca lor. din pacate 80% din postdocii care vin in sua sint chinezi. accepta salrii mici pe care americanii nu le-0ar accepta si apoi ramin pe aici. vorbeam odata cu o chinezoaica la o petrecere cum ca ei nu mai au fauna in paduri. au mincat totul. maninca orice, si insecte si sobolani. Tin miinte ca am vazut odata in national geografic niste poze din china. era un magazin care avea atirnat in vitrina un sobolan afumat asa cum la noi atirna jamboane de porc. Anul asta in sua a strinit vilva o carte a unei profesoare u niversitare chinezoaice, intitulata Tiger mom in care povestea despre educatie pe care o da fetelor ei. Cum le pedepsseste si cum le pretinde ca sa fie cele mai bune sa cinte la nu stiu ce i nstrument si sa apare pe scena la Carnegie hall pina la virsta de 12 ani si cum le pregateste pt cariera, cu tot felul de activitati extrascolare. Cartea asta a fost privita ca horror de catre americani.
align="right" id="quote2">Referitor la Tiger mom, am impresia ca toti asiaticii au tendinte din astea, eu zic ca nu e rau ca pun pret pe scoala si educatie si ca au o mentalitate a muncii foarte puternica, problema e cind exagereaza. Ceva-mi spune ca in vreo 20 de ani noi astia care vrem simbetele si duminicile libere, zilele de sarbatoare la fel si program pina la 6 etc, o sa fim cu muuult depasiti. Eu toti asiaticii pe care i-am intilnit (confucieni) munceau zi lumina (japonezi, chinezi, coreeni).Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Cipcipcip

Ai perfecta dreptate. Profu meu chinez, Phd; profesor si doctor de medicina traditionala chineza mi-a spus ca un popor numai prin educatie atinge un nivel ridicat de trai. El, chinez, care traieste de vreo 20 de ani in Olanda, spune ca Olandezii nu apreciaza citez: 'knowledge'. Cand am fost in China la practica, spuneau medicii chinezi din spital ca romanii sunt foarte buni.

Mi-a mai spus ca la amabasada din Amsterdam lucreaza o romanca, face curatenie acolo. Mi-a spus ca el nu a mai vazut o persoana asa de eficienta, de organizata si de profesionista in ceea ce face. A zis, citez, cand voi avea nevoie de personal pt curatenie si intretinere, sigur voi alege o romanca.

Deci, chestiile astea confirma ceea ce spui tu.

In plus mai stiu ceva de la un student roman care a fost la un fel de specializare in Olanda. Locuia intr-o casa de studenti, unde se afla si un student chinez. Povestea ca chinezu' studia zi si noapte, nu avea weekenduri, deci nu il vedea sa se relaxeze, nici un moment. Chiar el zicea ca chiar asa ceva nu a vazut.

Da, prin acest lucru se caracterizeaza cultura asiatica. Munca, eficienta, devotament si sacrificiu. Si am impresia ca o prietenie este considerata ca fiind un fel de fratie de sange pe viata. Este foarte luata in serios.

wow, si chinezii care mi-au refacut mie bucataria munceau tot asa, 7 zile pe saptamina,cu exceptia lunii februarie cind se duc in china.

No, pe miine ma depaseste. tipii mi-au i nstalat bucatria intr-o simbata si duminica si vreau sa spun ca au fost conditii nasoale, au taiat granit, au facut praf, miros de solutii de lipit, drac stie ce au facut dar nu au avut masca pe figura. Sa faci asa ceva 335 zile pe an mie mi se pare boala profesionala sigura. dar ma rog, patronul lor mi-a zis ca asa sint ei. dar deviem de la subiect. cu toate astea nu mi-s dragi, numai mincarea lor si nici aia toata :)

Acum vre-o doi ani l-am insotit pe sotul meu la deschiderea unui mall. In seara de dinaintea deschiderii am fost cu el sa vada magazinul si la intrarea in mall, pe un frig ingrozitor, niste muncitori chinezi se apucau de pus gresie. Ma uitam cu mila la ei si m-am gandit ca e aiurea sa ingrase porcul in ajun. Toata partea din fata a mall-ului era la stadiul de groapa cu nisip! A doua zi de dimineata era "luna" - totul pavat impecabil. E clar ca oamenii aia muncisera toata noaptea pe un frig cumplit (era si vant pe deasupra).

Anya

Exact, mncesc non stop. De aia si femeia mea, de care ziceam la capitolul trecut, in pauza de pranz de 3 ore, in loc sa se odihneasca, sa se uite la o telenovela, si-a luat un part time job... Cred ca e o mentalitate data de generaltiile in care s-a murit de foame, sa nu irosesti nici un moment in care ai putea casitga un ban...

Delia, [gravi] 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...