Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pericolul furtului de informatii personale

Recommended Posts

Am deschis subiectul cu pricina aflandu-ma impreuna cu sora mea intr-o situatie ciudata, fara sa ne putem da seama care ar fi cauza ce a determinat intamplarea ce ia afectat pe parintii nostrii si avand doar presupuneri. Scriu de altfel ca si un semnal de alarma pentru acele persoane care sunt plecate afara si au parinti ramasi in Romania. Stim ca marea majoritate a persoanelor au conturi deschise pe tot felul de site-uri de relationare(gen facebook)si care cu buna intentie pot dezvalui mult mai multe informatii decat ar fi necesar in astfel de conditii pe aceste site-uri, aceste informatii putand fi folosite de alte persoane pentru a obtine tot felul de foloase si chiar de a le pune viata in pericol celor ce sunt vizati, deoarece credem ca in cazul nostru ar fi vorba de un furt de informatii, avand la baza inselaciunea. Povestea ar fi urmatoarea: Eu si sora mea suntem stabilite in afara la o distanta considerabila una de cealalta, parintii nostrii locuind in Romania. Amandoua avem conturi pe facebook dar consideram ca niciodata nu am exagerat cu informatiile(detaliate) pe acest site. Situatia ciudata aparuta consta in prezenta la adresa parintilor nostri a unei persoane total necunoscute care a declarat ca vine din partea sorei mele, cunoscand un numar foarte mare de detalii despre ceea ce ea a facut anul trecut si insinuand necesitatea unei sume de bani pentru achizitionarea unor lucruri pe care sora mea ar fi dorit sa intre in posesie prin intermedierea acestei persoane. Tata fiind de fel o persoana foarte circumspecta, in situatia respectiva a reactionat foarte ciudat, ajungand prin discutie sa aiba incredere in aceasta persoana, invitand-o in casa si oferindu-i bani pentru achizitionarea lucrurilor respective, contrar celor ce normal el ne-a invatat intotdeuna pe noi, sa nu avem incredere in straini si avand posibilitatea sa ne sune la orice ora daca ar exista vreo problema. Lucrul s-a intamplat in timpul zilei(pranz) iar diferenta de fus orar dintre Romania si tara unde locuieste sora mea la impiedicat sa sune in momentul respectiv pentru a verifica cele spuse de persoana respectiva, acest lucru intamplandu-se abia la cateva ore bune distanta de momentul cu pricina, faptul fiind consumat dar tragand un semnal de alarma ca ceva nu este in regula, deoarece sora mea nu a avut cunostinta despre nimic din ceea ce persoana respectiva ar fi insinuat. Ne-am gandit ca informatiile pe care persoana cu pricina le-a cunoscut au fost luate de undeva desi, asa cum am mai spus pe facebook avem doar informatii generale care nu s-ar putea face nici o conexiune cu parintii nostri si adresa acestora. La rugamintea noastra tata a luat legatura deja cu politia si asteptam sa vedem ce vor spune acestia despre ceea ce s-a intamplat, desi nu ne asteptam la nici o actiune din partea lor, avand in vedere ca totul s-a petrecut benevol. Aceasta intamplare povestita se vrea ca un fel de atentionare ca pe langa acele intamplari scrise si comentate aici despre diverse telefoane primite pentru diverse lucruri care pot fi "castigate" din senin, sau intamplarile legate de transferurile prin western union, s-a mai gasit o alta cale de a insela. Reteaua acestor inselaciuni putand fi foarte extinsa si foarte de greu de depistat.Concluzia? Atentie la informatiile puse pe site-urile gen facebook, protejati-va cat se poate de bine computerele si la orice semn de neincredere schimbati-va parolele, anuntati-va rudele ca in cazul in care cineva le contacteaza in numele vostru, sa nu dea nici un fel de informatii sau bani fara sa va contacte-ze la randul lor indiferent de cat de grava ar fi expusa situatia. Intamplarea noastra dorim sa fie un semnal de alarma pentru a avea posibilitatea de a va proteja familiile! mamica unei printese
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Imi pare rau pt cele intamplate. Nu stiu daca e vb neaparat de vreo legatura cu facebook ceea ce vi s-a intamplat, insa trebuie sa aveti mare grija cu ce faceti pe net. De ex., daca intrati pe fb si dupa aia nu dati log out si ulterior intrati de diverse siteuri unde va treceti date cu caracter personal s-ar putea sa aveti surprize. De ex., incercati sa va logati acolo, inchideti pagina si apoi intrati de ex pe siteul oricarei agentii de turism. O sa vedeti ca pe pagina o sa va apara contul de pe fb, de multe ori in josul paginii, invitandu-va chiar sa dati like. Nu cred ca e tocmai safe ca in asemenea circumstante sa faceti rezervari, de exemplu. La fel cu shoppingul online etc. Numai bine!

Din pacate metoda asta de inselaciune e cunoscuta de multi ani, nici nu cred ca exista facebook-ul cand am auzit prima oara de ea. Infractorii aflau relativ repede despre anumite persoane care se stabilisera in strainatate si incercau sa afle cat mai multe informatii prin intermediul unor vecini"binevoitori" sau amici ai persoanei iar apoi, cu aceste informatii, le contactau rudele din Romania cu diverse povesti mai mult sau mai putin lacrimogene si storceau de la ele sume de bani, chipurile ca sa le trimita celui din strainatate. Deci metoda e veche si, parerea mea, nu are legatura cu facebook-ul. Chiar si faptul ca s-au prezentat la ora respectiva(spui ca din cauza fusului orar tatal tau nu aputut-o contacta pe sora) a fost premeditat. Imi pare rau pt.cele intamplate dar si noi ar trebui sa cascam mai bine ochii si am scapa astfel de probleme de genul asta. Numai bine iti doresc!

Carmenre, parintii mei nu prea discuta pe afara despre lucruri legate de noi, iar daca o fac discuta chestii generale si nu intra in amanunte. Situatia ramane in continuare ciudata avand in vedere ca persoana respectiva a dat informatii despre care parintii mei nu au vorbit cu nimeni si sunt chestii pe care sora mea le-a discutat cu ei in general la telefon. mamica unei printese

Nu ai idee cat de ingeniosi sunt sau pot deveni infractorii. Nu are legatura neaparat cu ceea ce presupui tu. Se pot obtine o gramada de informatii din alte surse decat facebook. In plus chiar in metoda inselatoriei se uziteaza anumite informatii si nu neaparat cele publice, exista metode specifice folosite de cei care practica inselatoria. Pe de alta parte nu este chiar lipsit de adevar ca furnizarea oricarui tip de informatie personala oriunde poate constitui o sursa utilizabila de catre neaveniti. Asa cum spuneam ingeniozitatea nu are limite. [url="http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/"]Ce nu stiu romanii despre aurul lor![/url] [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.romleas.ro/legi/juridic.html"]Pagina legislativa[/url]

ingeniozitatea n-o fi avand limite, dar nici naivitatea se pare ca n-are. am mai citit diverse povesti in care un necunoscut contacteaza parintii, anuntand ca fiul/fiica a avut un accident si e nevoie de bani pentru a-l transporta la spital. in cazurile astea acord circumstante atenuante datorita panicii. insa in cazul descris aici nu inteleg de ce nu se putea astepta pana a doua zi macar. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!...

Citat:
citat din mesajul lui mianna insa in cazul descris aici nu inteleg de ce nu se putea astepta pana a doua zi macar. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!...
Acum vorba proverbului"o mie de vorbe un ban nu fac"si zau ca imi pare rau ca asemenea sarlatani merg pe o anumita categorie de virsta,insa sunt sigura ca tata[:)]l-ar fi intrebat de dorintze si ar fi mers si ar fi cumparat singur,stabilind o alta intilnire pentru predarea celor...dorite! Bine ca s-a facut reclamatzie la politzie,bine ca s-a demascat o asemenea inselaciune! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]

La facebook ne-am gandit deoarece este o retea foarte mare de socializare, in mare voga dar care are din ce in ce mai multe probleme legate de securitatea informatiilor oferite de utilizatori. Chiar de curand am citit pe internet ca s-au confruntat cu furtul a numeroase parole si de aici sfatul de a le schimba si de a nu folosi aceleasi parole si la alte conturi de e-mail. Despre o persoana din anturajul nostru nici nu ar putea fi vorba si incercam sa aflam cum a intrat in posesia tuturor informatiilor respective acel necunoscut. Sincer mianna, nici noi nu am inteles cum a putut tata sa cada in plasa acestui necunoscut fiind o persoana foarte circumspecta in foarte multe privinte si mai ales fata de straini, singura explicatie pe care ne-a oferit-o a fost ca persoana respectiva ia castigat increderea prin numarul mare de informatii pe care numai un apropiat putea sa le cunoasca. mamica unei printese

mie imi pare ca trebuie sa fi extrem de naiv ca sa dai crezare unui nou amic ce-ti cere bunuri sau bani. numai faptul ca-ti cere si vine si cu multitudine de informatii e deja un semn gros de intrebare. oricate informatii si argumente ar aduce, un simplu telefon dat pe loc rezolva situatia. si probabil ca-l pune pe fuga pe noul amic.
Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...