Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Paine sfarmicioasa

Recommended Posts

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

[:D] e adevarata asta cu drojdia. Dar nu le poti avea pe toate: daca nu pui mai multa drojdie decat la painea alba iti iese ceva tare de nemancat. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]
Distribuie pe alte site-uri

nu cred ca e neaparat de vina cantitatea de drojdie - eu fac doar cu faina integrala sau amestecuri integrale si pun drojdia cat la cantitatea de faina alba si inca jumatate - iese foarte buna, doar ca nu creste atat de mult ori e faina de vina ori ordinea in care le pui - lichidele mai intii (apa, ulei, lapte) cu sare si zahar, apoi faina si peste ea drojdia si o pun la profgramul de paine taraneasca si eventual pun sa ii faca si crusta important e sa pui zahar si lapte, creste mai bine Alina

inca un tip care l-am invatzat recent. sa nu amesteci sarea cu drojdia. adica ori pui sarea in faina si amesteci si apoi adaugi drojdia ori invers. niciodata una cu celalta. adauga zahar la drojdie(ajuta la crestere) difera mult si cand pui apa sau lapte, ulei sau unt...unele o fac mai sfarimicioasa, altele coaja mai groasa.. a mea devine sfarimicioasa a 3-a zi.eu o fac numai din mana, nu am masina de paine. michelle

va multumesc pt raspunsuri.Paine devine sfarmicoasa cam a doua zi.Prima zi e foarte buna. Si cum la noi o paine tine cam 4 zile, devine cam imposibila pt sandwich. Eu folosesc reteta masinii.Nu pun lapte sau unt.Doar apa,faina, sara, zahar si drojdie. Michele,ce brand de faina folosesti? Ai unul preferat?

Citat:
citat din mesajul lui neda
va multumesc pt raspunsuri.Paine devine sfarmicoasa cam a doua zi.Prima zi e foarte buna. Si cum la noi o paine tine cam 4 zile, devine cam imposibila pt sandwich. Eu folosesc reteta masinii.Nu pun lapte sau unt.Doar apa,faina, sara, zahar si drojdie. Michele,ce brand de faina folosesti? Ai unul preferat?
Gold Unbleached pt faina alba si la Whole wheat flour depinde ce gasesc in sale cateodata Red Mill sau Trader Joes... eu adaug si Flax seeds (macinate), Rye Flour(cate o lingura din fiecare)... Gluten iau de la Raleys...orice supermarket are. la inceput am fost contrariata daca sau nu sa folosesc Gluten dar mi-a spus cienva si apoi am mai postat si pe un alt forum de bucatarese...ca dac animeni din familie nu e alergic la gluten pot folosi. se pare ca faina de aici e low in gluten. si de aia si paine iese sfarimicioasa. oricum se pare ca trebuie sa pui faina alba cel putin un sfert din cantitatea de faina. dupa aproape 2 ani de incercat la paini in sfirsit am gasit retzetele bune. michelle

eu adaug la paine intotdeauna si cate o lingura de ulei de masline, iese mult mai "legata". mai ales la faina integrala face minuni. plus toate sfaturile deja enuntate ref la ordinea ingredientelor [flo]. nu trebuie drojdie mai multa decat la faina alba, zic eu. dar ajuta s-o pui pe program special de faina integrala - au timpul de dospire mai mare decat cel normal.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...