Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

scoala 79 versus scoala pro ingenio

Recommended Posts

Dragi mamici, ce parere aveti despre scoala 79? Vroiam sa-l inscriu pe Vlad acolo clasa I, dar din auzite se pare ca este o isterie printre parinti care vor copii olimpici la toate, iar acestia sunt f chinuiti din clasa I cu ore suplimentare acasa??! E o scoala de scos olimpici pe banda...dar oare DOAR asta ne dorim pt copilul nostru?? Eu una nu, as vrea doar o scoala "normala" buna pt copilul meu, astfel mi s-a recomandat o scoala privata (pro ingenio).Din pacate o profesoara mi-a spus ca acolo "nu se face carte"...dar se face in schimb intensiv o limba straina, ceea ce la stat..pas! Oare care-i de ales?? E cineva care sa-mi dea detalii despre cele 2 scoli?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mamavlad, exact aceeasi dilema am avut-o si eu deoarece multi parinti/bunici, etc cu care am intrat in contact mi-au spus ca "la privat nu se face carte", "ca nu e concurenta" si multe altele. M-am tot gandit/razgandit, in final, in proportie de 90% sunt hotarata ca fetita mea sa mearga la scoala privata. In mare masura, la scolile de stat trebuie sa lucrezi foarte mult cu copilul acasa, iar eu stau si ma intreb cand sa lucrez cu copilul acasa din moment ce eu vin ajung acasa la ora 19.00. Prefer sa ma joc cu ea, sa povestesc , sa facem tot felul de activitati extrascolare, sa si lucram desigur, dar sub o alta forma, nu stresate amandoua ca avem zeci de pagini de scris/de terminat de astazi pana maine. Noi ne-am orientat catre Proingenio pentru ca este plasata in zona in care locuim, asta dupa ce am vizitat scoala si in urma feedback-ului pozitiv primit de la mamici. Saptamana viitoare mergem la testare. Fetita mea este nerabdatoare sa inceapa scoala, sper sa fie o alegere buna pentru ca in privinta gradinitelor am facut alegeri...dintre cele mai proaste.

Alemam, multumesc pt incurajari! In sfarsit o parere buna despre Proingenio...Mie mi-au zis ca nu e o alegere buna niste profesori, deci persoane avizate! O alta mamica cu copilul la Spectrum mi-a zis ca-mi fac iluzii daca cred ca n-o sa lucrez cu copilul acasa...cica nu e suficient cat fac acolo dupa amiaza. Cum as putea face sa aflu mai multe despre profesori, curicula,etc. Scoala am vazut-o si m-a convins. Sunt membru nou si cred ca nu pot avea pm. De noi sunt departe toate privatele ...De aceea daca tot fac un efort cu drumul macar sa merite! Aici trebuie sa ne inscriem in etapa 2 sau se poate oricand?

La 79 invata copilul si limba straina. Este o scoala unde se doreste performanta dar nu cu orice pret. Copiii sunt foarte bine pregatiti la toate materiile astfel ca pe parcurs se vor regasi fie in zona limbilor straine, fie in zona matematicilor (cu fizica, chimia la pachet!). Pentru mine ar fi prima pe lista!

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Ba se pare ca la scoala 79 pregatirea buna "la toate materiile" are un mare pret! Am vorbit cu cateva mamici si am citit si pe acest forum ca sunt chinuiti din clasa I cu multe ore suplimentare si teme zilnice ore in sir pt a face fata nivelului crescut al clasei, iar daca nu esti la nivelul de "Olimpic" esti exclus din clasele bune in clasa a 5-a, nu ajungi nici la cea de mate, nici la cea de limba. La 79 engleza se face optional din cls. I 1 ora /sapt, gresesc? Asta nu inseamna sa faci o limba straina. La Pro Ingenio de ex se fac 10 ore de engl/sapt! Fiecare scoala are avantaje si dezavantaje, iar cu nebunia inscrierilor de anul asta balanta se inclina mult spre o scoala privata...

cea ma buna scoala este cea mai aproape de casa, dar totusi cred ca este bine sa se studieze o limba straina (nu inteleg de ce scolile de stat nu o fac)

referitor la olimpiade daca esti bun poti fi si din Fagaras, nu neaparat de la scoala xyz din sectorul uvw

http://official.imo2011.nl/participant_r.aspx?id=1571

http://nicusordan.ro/

Imi pare rau Marius, dar nu pot fi de acord cu tine... La mine in cartier (Berceni) nu poate fi scoala de langa mine cea mai buna,din pacate...desi mi-as dori asta...Este un cartier mixt,cu multe case cu personaje cu care n-as vrea ca fiul meu sa vina in contact in primii ani...De aceea trebuie sa fac eforturi vis a vis de distanta pt o scoala cu un mediu mai sigur si mai elevat pt fiul meu. Cand m-am mutat in cartier in urma cu 5 ani nu banuiam ca Funeriu va nascoci obligativitatea inrolarii la o scoala de cartier...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...