Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Gradinita cu meniu eco/bio sau vegetarian!

Recommended Posts

Caut cu disperare o gradinita cu meniu eco/bio sau cu variante de mancaruri vegetariene!!!! Cel mai bine in sector 3.....Singurele variante care le-am gasit sunt cu anumita tenta religioasa- si nu suntem de acord - sau cele din sistemele Montessori sau Waldorf, insa am o retinere la acestea ...(nu sunt convinsa ca se va adapta ulterior la sistemele clasice). Offf , stu ca vreau multe[bang] Vreau o gradinita cu un meniu cat mai sanatos, cu produse cat mai naturale, controlate, daca se poate carnea din surse sigure, cu multe multe legume, nu doar cu garnituri de cartofi si orez[bang]..... cu deserturi sau gustari care sa constea si in legume si fructe, nu doar chech, cozonac, budinci... chiar daca sunt facute in bucatarie proprie....... Ca sa intelegeti, acum 2 luni am inceput sa ne schimbam alimentatia: nu mai mancam nici un fel de mezeluri, folosim numai faina integrala de ovaz/secara/grau...(nu faina alba), nu folosim zahar (doar fructoza sau miere bio), introducem cat mai multe legume si cat mai variate, alimente noi pe care nu le-am folosit pana acum inspirate din alimentatia vegetariana (quinoa, hrisca, linte), seminte, cate o leguma proaspata cruda in fiecare zi. Renuntam sa mai mancam carne in fiecare zi iar atunci cand cand mancam sa fie din surse sigure, nu hormonizata din supermarket, mai mult peste. Am marele noroc cu un copil care mananca absolu orice, orice leguma si fruct!!!!! Nu vreau sa ii stric acest bun obicei si munca mea de pana acum prin introducerea la gradinita[q] Orice recomandare este binevenita!!!!!! multumesc mult! Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ochidut, incearca la gradinitele private. De obicei ei sunt mai receptivi la astfel de chestiuni. La gradinita la fiica-mea este un copil vegetarian, mama ii face meniul in fiecare vineri pt saptamana urmatoare. Carne bio e greu de procurat si e foarte scumpa pt un meniu de gradi. Dar se poate manca sanatos si la gradinita. La noi la gradi se mananca linte, supa crema de conopida, carnita de pui cu legume iar deserturile sunt doar fructe, iaurt sau deserturi de casa(gradinita are cantina proprie). Nu e perfect dar e bine [:)] [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Puisor, merci de raspuns[pup]. Doar la private incercam, dar am fost uimita cate dau crenvusti, branza topita, carne cu cartofi si desert si gustare numai diferite checuri - fara fructe, iaurturi. justificare- ca cica nu mananca copii legume[bang] La voi mi se pare super bine!!!!! Cam asa as vrea si eu Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Inseamna ca gradinita de stat la care am eu copiii e foarte buna la capitolul mancare. Dimineata: lapte cu cereale sau sandvish cu branza/sunca/cascaval+ ardei+ceai, Pranz: ciorbita de legume/supa cu galusti/mamaliga cu branza/paste cu branza si felul doi carne de pui cu legume (cartofi/orez/fasole pastai/)/ghiveci + un fruct (mar/banana/mandarina). Gustarea la 4 e in geleral un fruct (altul decat cel de la pranz) si uneori prajtura facuta in bucataria gradinitei. Greadinitele de stat nu au voie sa dea carne de porc sau peste copiilor si nici mancare cu "prajeli". Carnea de vaca e tare asa ca singura ramasa e cea de pui/curcan. Problema principala nu atta meniul cat mai aler reactia copiilor la mancare. Daca baietii mei nu comentau nimic cand au inceput gradinita, acum ciorba de legume dreasa cu ou se cheama "ciorba scarboasa" iar cea de legume a la grec e "scarboasa cu smantana". Au auzit alti copii si cum chestiile astea se prind repede... Anya

Anya ai dreptate si cu reactia copiilor. Deocamdata noi nu avem problema asta pentru ca e inca mica si nu isi da seama si in plus e foarte pofticioasa si mancacioasa..... nu stiu daca va imaginati cum e sa nu stii ce e aia refuz din partea copilului[:-@]. De asta tin cu dintii sa nu pierd aceasta sansa minunata ce mi s-a oferit pe tava. Pe de alta parte sunt constienta ca dupa 2 ani incep sa se formeze preferintele si probabil va refuza si ea unele alimente iar de la 3 ani incolo anturajul incepe sa devina important si i se impregneaza ideea de "a face parte din grup", de a se integra sau de a fi la fel....si uite asa te trezesti cu surprize gen "scarboasa cu smantana"[bang] Oricum merci ca m-ai facut sa constientizez si aceasta problema[flo], poate poate exista o cale de a o pregati din timp.....de pe la 2 ani si ceva sa ii tot spun ca mancarica e buna...si ca alti copii nu sunt cuminti...nu stiu ce e bun.....Vad eu ce explicatii inventez...ca sa o determin sa nu faca ca ei Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

• 3 weeks later...
Multumesc pentru raspuns Dandana. Stiu de Waldorf Cristophi, inca nu am apucat insa sa o vad...insa sunt din ce in ce mai dezamagita de tot ce vad[q] Unele nu corespund educational sau din punct de vedere al spatiului iar altele care sunt cat de cat ok ma lovesc cu un meniu din asta de ma da pe spate si tot ele sunt intrigate ca de ce nu ii dau copilului sunca, pastrama.....ca ele dau din "aia slaba"[bang] Si ca fac snitele si chiftelute - prajite!!!!! - ca asta mananca copii[bang]....Eu chiar nu vreau vegetarian, dar nu vreau mezeluri, nu vreau prajeli, vreau garnituri cu legume nu vesnicii cartofi sau paste sau orez. Si ma mai exaspereaza si gustarea de dupa trezire, care vesnic e ceva dulce.....evident ca e cu zahar alb....nici macar nu ma mai obosesc sa pun intrebarea asta. Waldorf ramane undeva in back up in caz ca nu gasesc altceva. Ce ma deranjeaza - distanta - e chiar departe si nu e in drumul nici unuia dintre noi; imi e teama ca va deveni cu timpul un stres sa ducem copilul pana acolo, ea va simti....si ii stricam bucuria - inca nu sunt convinsa ca urmand o gradinita waldorf daca o dau apoi la scoala normala va face trecerea usor, fara probleme Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Ochidut esti obligata sa o lasi la program prelungit la gradi sau are cine sa stea cu ea? Ma gandesc ca daca o duci la gradi doar doar pentru pentru socializare si invatat poti alege un program care sa nu includa mesele. Asa am avut-o eu pe a mea la gradi la grupa mica - o duceam la 8.30-9 (dupa masa de dimineata) si o lua bona la 12.30 (inainte de masa de pranz). Tot din cauza mancarii - la gradi respectiva era catering si mi se parea mai ok ce era la mine acasa, nu m-am riscat la experimente culinare pe copil. Dupa ce a mai crescut (am schimbat si gradi cu una cu bucatarie proprie) am lasat-o si la masa dar una e la 3 ani si alta si 6. Sorana si Monica (28.09.2002)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...