Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

primul consult ginecologic la fete

Recommended Posts

Buna, tuturor! Fetita mea are aproape 11 ani(am ezitat daca sa deschid subiectul aici sau la adolescenti)si, desi nu a fost cazul si sper sa nu fie mult timp de-acum incolo, nu pot totusi sa nu ma gandesc cum o voi pregati sufleteste pentru prima experienta de acest gen. Pentru ca, la un moment dat, tot se va intampla. Mai ales ca pubertatea cu problemele ei pare sa vina din ce in ce mai devreme. A trebuit sa ma duc de curand cu baiatul meu, de 14 ani la endocrinolog pentru un consult(bine, eu am ramas afara) si mi-a fost foarte-foarte greu sa-l conving sa mearga(a aparut o problema hormonala si-am vrut sa ma asigur ca nu-i nimic grav). Ma simt insa total nepregatita pentru a-mi convinge fata ca, la un moment dat va trebui sa mearga la un astfel de consult. 1.Voi ati avut cu fetele voastre o astfel de experienta? Daca da, cum le-ati pregatit, cum le-ati explicat, avand in vedere ca sunt foarte pudice si pentru ele intimitatea e un subiect foarte delicat. 2. Cand credeti ca s-ar impune un astfel de consult?Dupa prima menstruatie? O data cu inceperea cresterii sanilor? Ati intampinat si alte probleme? M-ar linisti foarte mult sa-mi fac o idee despre cum ar trebui sa procedez.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

In conditiile in care copilul tau e sanatos si inca nu are relatii sexuale nu inteleg de ce s-ar impune vreun consult; cred ca mai intii trebuie comunicarea cu mama despre tot ce implica maturizarea sezuala: menstruatie, sini, hormoni, etc; trebuie sa vezi ca are incredere in tine ( ca i-ai cladit-o) sa vorbiti impreuna despre asta; Baiatul la fel, a'meu are 12 ani da' nu se sfieste sa se dezbrace, sa discute despre asta, daunazi a facut o iritatie urita de la slipul de baie, i-a pus ta-su crema prin zonele intime; nu cred ca vor fi probleme la vreun consult pentru ca el deja stie ca nu-i nimic rusinos sau penibil in asta... Eu am ajuns la ginecolog la vreo 17 ani din cauza problemelor cu ciclul, medicul ala mi-a parut macelar, am niste amintiri foarte neplacute si acum, da' nici mama n-a cactadisit sa ma pregateasca cumva; Accepte ta douleur, elle sera gentille avec toi... paroles d'un gamin de 8 ans http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...