bobo1988 Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 Copilul meu a inceput aseara pe la 1-30 noaptea sa vomite,daca bea apa vomita,daca manca ceva vomita,a 2-a zi am fost la medicul de familie si ne-a dat mdicamente de diaree pentru hidratare.ok am inteles fiindca stiu ca se deshidrateaza de la voma,dar copilul meu nu cred ca are diaree fiindca nu are scaun si nu face febra.al motiv care ar putea fii pentru voma inexpliabila e ca inca suge la 2 ani si 4 luni.e posibil de la laptele mamei sa fi facut ceva?apropo dimineata inainte de doctor se oprise din voma pe la 7-30,a mancat apoi ceai fara zahar cu putina branza pe paine,i-am dat asa ca sa nu ii pice greu la stomac,apoi dupamiaza pe la 3 - 4 sa bagat la san si a mancat lapte seara pe la 6 - 7 cand sa trezit a stat un pic si a vomitat...tot sunt in dilema nu stiu ce sa fac,si de internare imi este greu sa il internez cu mama lui fiindca nu ma simt bine stiind ca ei sunt acolo in spital,chiar daca e bine pentru copil fiindca doctori stiu ce fac sa ii fie bine.dar eu sper sa nu fie nevoie de spital,sper sa mearga cu ce ne-a dat medicul de familie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 Practic cate episoade de voma a avut? Intre 1.30 noaptea cand s-a declansat si pana la 7.30? Si apoi cand a mai vomat, doar seara si doar o data? De ce crezi ca ar fi cazul de internare pentru cateva episoade de voma, mai ales ca l-a vazut un medic si n-a zis nimic de asa ceva? De ex. si fata mea de 2 ani si 9 luni a avut recent episoade de voma intr-o noapte (doua ture) dar noi stim din ce i s-a tras, a mancat si ciocolata si cereale cu cacao, nefiind obisnuita, i-au picat rau. Baiatul tau nu a mancat ceva de genul asta? Practic ce a vomitat, mancare sau doar lapte? Si a mea e alaptata si de la mine i s-a tras de 2 ori: o data am baut un cocktail alcoolic mai "strong" si o data de la anestezie locala cand am fost la dentist, dar atunci a fost nasol de tot[q] Deci daca sotia a baut ceva sau a suferit vreo anestezie...poate fi si de la asta. I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 Starile de voma pot fi si din cauza amigdalelor inflamate. Copilul ar putea fi racit allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobo1988 Postat Februarie 10, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2012 a avut intre 1-30 si 7-30 4 episoade a vomat lapte prima data dupaia voma tot ce bea si manca.dupaia sa oprit pana azi la 6-30 cand a vomat de la lapte.de mancat el nu prea a mancat ceva care sa ii pice rau.doctora a zis k e un pic rosu in gat dar nu are amigdalele umflate nu a zis nimic de genul.si de spitalizare am zis eu fiindca doctora a zis ca daca nu se oprea din voma pana cand am mers la consult il interna.sincer a mai facut asa cand era mai mic dar atunci era racit si la luat la urgenta fiindca vomita intruna dar era racit si avea si febra.in schimb acum ii pica rau ce mananca si ce bea,tocmai daia am inceput cu regim.greseala noastra a fost k l-am lasat sa suga azi dupamiaza de la mama lui.de dpamiaza de cand a vomitat ultima data a mancat o felie de cascaval cu painica si bea mai mereu ceai de menta si vad ca inca nu a mai vomitat,dar se vede pe el ca ii e rau si ar vrea sa vomite.momentan se joaca cu fratele lui mai mare si ii distrage atentia de la gandul vomei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AnnaBaby Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 noi am patit asa in perioada sarbatorilor, dupa craciun, intr-o noapte pe la 2 s-a trezit ca o durea burta si apoi a inceput si cu voma. la fel ca la voi, cum bea o gura de apa,o scotea afara. Am stat pana pe la 5 jumate cu ligheanul langa ea, deja eram panicata, ma gandeam sa merg la spital. Dar s-a linistit singura si a adormit doborata de somn, asa ca am lasat-o asa. Dimineata nu a mai avut nimic. Am banuit ca o fi fost din cauza diverselor mancaruri din care a mai mancat, a mai gustat,dulciuri, deh, ca la sarbatori. Asa am concluzionat eu, ca a fost o indigestie. Mi-ar fi prins bine daca aveam in casa metroclopramid, dar nu aveam. I-am dat in schimb niste ceai de ghimbir, stiam ca ala e bun si pt greata gravidelor. Anna si [8**] Ioana (11.07.2008) [url="http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0NrE0M1OyBlwwFZ8C2g,,06.png"]asa creste Ioana[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124225"]povestea nasterii[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 Bobo, se plinge de dureri de burtica? Mai ales in partea dreapta? Daca da, un control la spital ar fi bine, sa excluzi vreo apendicita. La fel as zice daca e apatic, somnolent si daca a cazut si s-a lovit la cap ieri. In rest e posibil sa fie doar vreo gripa stomacala sau sa nu-i fii priit ceva ce a mincat ieri (i-ati dat cumva prajituri cu crema din comert sau ceva asemanator?). ------------------ Still looking for pieces of heaven... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Madanic Publicat Februarie 10, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2012 Ti-a dat tratament clasic pentru enterocolita. Si din simptome tot enterocolita pare. Nu are a face cu laptele mamei ci cu virusul care o cauzeaza. Tratamentul mai include intreruperea hranirii cu lapte sau orice alte produse lactate. De fapt se recomanda oprirea meselor pentru cateva ore si apoi oferirea de biscuiti, grisine ceva care sa nu fie dulce sau sa contina lactoza. Hrana trebuie sa fie in cantitati mici, ca sa da-ti stomacului ocazia sa-si revina. Diareea va incepe dupa cateva zile cand de obicei trece voma. Daca copilul e bebelus si nu poate rontzaii nimic ramaneti la apa, nu v-a patii nimic. Daca dupa o masa cat de mica vomeaza din nou, inseamna ca stomacul nu era pregatit sa reia digestia si trebuie sa faceti pauza cateva ore iar. E un proces de Sisif si foarte stresant pentru parinti insa nu exista alt tratament decat sa il asteptati sa-si revina, si sa-l hidratati corespunzator. In spital ii vor face acelasi lucru cu diferenta ca v-a fii stresat de controale si de atmosfera schimbata. Am avut asta la ambii copii, si fetitei la trei luni i-au luat trei zile sa poata sa reia suptul. Daca face febra, trebuie neaparat dus la medic. Madalina mami de [zana] Isabella Andreea si [baietel] Eduard Andrei http://www.picasaweb.com/bogdanmabo http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diamat Publicat Februarie 11, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 11, 2012 o problema e faptul ca, in stari accentuate de voma, orice mancare se da in cantitati foarte mici. se hidrateaza cu cativa ml de lichid [apa, ceai, lapte matern] deodata, nu cu mult. organizatia mondiala a sanatatii recomanda sa nu se intrerupa alaptarea in cazuri de diaree/voma, din contra, laptele matern e cel mai usor digerabil, de aceea e mai mult decat recomandat, pt ca de digera f repede si il vomita mai putin. problema e sa reuseasca sa suga mai putin deodata, sa nu suprasolicite stomacul. este important sa il hidratati, deci sa suga putin si des, mncarurile uscate iar ajuta, sticksuri, biscuti sarati, paine prajita [uscata] cu branza sarata, dar numai in cantitati mici. dianocica si d (4+) nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata [:D] ) cu mine, PM va rog Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobo1988 Postat Februarie 11, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 11, 2012 Va multumesc de ajutor si sfaturi.se pare ca am terminat cu voma,sa odihnit foarte bine dar chiar si asa o sa continui tratamentul dat de doctora fiindca e bine sa stiu ca il termina.a fost de la ceva ce nu i-a picat bine la stomac mai mult ca sigur.cred ca de la iaurtul cu pete nu dau nume fiindca nu e voie,cel de capsuni mai exact,l-a mancat cu pofta.oricum sperietura a fost ca nu ma asteptam sa faca asa urat la ceva ce i-a picat greu fiindca sa mai intamplat asa o data sau de doua ori,oricum o data imi amintesc ca a mancat jumatate de felie de paine cu foarte putina,un strat subtire de pasta de peste.atunci a vomitat o data bine si sa culcat la loc dar acum ne-am speriat fiindca a durat prea mult.oricum va multumesc inca o data foarte mult de sfaturi si pareri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.