Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ciocolata de casa


Recommended Posts

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ingrediente

 

150 ml apa

400 gr zahar

100 gr unt topit si racit

250 gr lapte praf (neindulcit)

50 gr cacao

1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)

alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)

 

 

Preparare

1.Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.

2.Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.

* mie imi place sa fie intre, nici prea moala nici prea faramicioasa, dar am fiert putin cam mult siropul si ciocolata a iesit exact ca cea care se gasea pe vremuri in comert, doar putin mai inchisa la culoare; gustul insa e identic.

3.Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.

4.Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inia o pauzam frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.

5.Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

 

 

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut eu aseara dupa reteta postata de Sheherezada, dar mi-a iesit moale... Credeti ca poate fi o problema cu laptele praf (Raraul)? Intreb asta pentru ca am mai facut o data tot cu acest lapte praf si tot moale mi-a iesit (o reteta pe care o mai facusem de n ori, din copilarie, si intotdeauna imi iesea bine).

 

Vreau sa spun insa ca a iesit ff buna la gust [pup]

 

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

 

Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica
Am facut eu aseara dupa reteta postata de Sheherezada, dar mi-a iesit moale... Credeti ca poate fi o problema cu laptele praf (Raraul)? Intreb asta pentru ca am mai facut o data tot cu acest lapte praf si tot moale mi-a iesit (o reteta pe care o mai facusem de n ori, din copilarie, si intotdeauna imi iesea bine).Vreau sa spun insa ca a iesit ff buna la gust [pup]"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. ClarkMami de [cavaler] Denis (17.06.2006)
align="right" id="quote2">Buna fetelor.Ciocolata de casa este desertul meu preferat.Am incercat ani la rand diverse retete si am reusit sa o gasesc pe cea pe gustul meu.Vis-a-vis de ce spuneai de lapte praf,eu numai raraul folosesc si nu am avut niciodata probleme.Postez si eu reteta mea si astept pareri daca o incercati : 1 cutie lapte praf raraul1 pachet de unt300 gr zahar 120-150 ml apa1 lingura de cacao (eu pun cacao dupa ochi,nemasurata ca nu imi place sa iasa neagra)esente (esenta rom,vanilie,nuca de cocos,alune,nuci,etc.)Pe un ziar se cerne laptele praf cu cacaoa ,apoi pregatesti tava,pui folie (stretch) ca sa nu se lipeasca cioco de tava si treci la treaba.Intr-o oala,tigaie,ceaun pui apa cu zaharul si le pui pe foc,ca sa faci siropul pentru ciocolata.Acum sa explic cum sa fac eu siropul sa nu iasa cioco nici foarte moale,nici foarte tare : intr-o farfurie mica pui apa rece.Cand zaharul cu apa incep sa fiarba incepi sa verifici cu o lingura pe care o bagi in sirop si pui cate un strop in apa rece.Daca siropul se imprastie in apa rece inseamna ca nu e gata.Este gata atunci cand ramane sub forma de biluta.Nu e foarte greu.Cand siropul e gata pun pachetul de unt peste , las la foc mic in continuare pana se topeste tot untul.Cand totul e topit si incepe iar sa bulbuceasca,inchid focul si bag laptele praf cu cacaoa .Dupa ce ai omogenizat totul poti sa pui aromele pe care le doresti si le preferi.Trebuie sa fii putin rapida ca ciocolata se intareste foarte repede.Bagi totul in tava,pui folie deasupra si dai la rece.graviduta fericita [gravi] 9+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...