lemia50 Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Am si eu o intrebare catre gospodinele pricepute de la acest forum.Am primi trei somoni proaspeti,destul de mari, pe care i-am portionat si pus la congelator. Mi-au ramas capetele,cozile si spinarile(destul de de zdravene si carnoase).Ce pot face din ele?Ati auzit de ciorba din somon ??!! Multumesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators desprecopii Publicat Februarie 13, 2012 Administrators Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 wow, ce cadou frumos! Pofta mare! Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.roid="purple"> | Blogul meuid="teal">id="navy"> | DC pe Facebookid="navy"> id="Georgia">id="size1"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sheherezada Postat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2012 Ciorba de somon Este o ciorba care imi place foarte tare. Daca iti place pestele, o poti pregati. Are un gust deosebit. Ingrediente 2 capete de somon 4 bucati sira de somon 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare uscata 1 morcov mare 2 ardei grasi 1 bucata pastarnac 6 rosii mari coapte sau 450 ml rosii in bulion 1 l bors de casa 2 linguri orez 1 legatura leustean 4 linguri ulei sare Mai intai se scot urechile de la capetele de somon si se portioneaza sira spinarii. Se curata,spala si toca legumele cubulete apoi se calesc in ulei. Se calesc pana se inmoaie putin ,apoi se adauga 3-4 litri de apa.Dupa cca 30 minute se adauga rosiile taiate cubulete (fara pielita sau seminte) si orezul. Dupa alte 10 minute se potriveste de sare si piper si se adauga pestele.Se lasa 10-15 minute la fiert si se adauga borsul fiert separat.La final se pune leusteanul taiat marunt. Se mananca fierbinte cu ardei iute. Ciorba traditionala de somon (din tarile nordice): se taie o ceapa marunt si doi morcovi cubulete nu prea mici. Se pun la fiert impreuna cu niste tacamuri de somon si cind morcovii sunt semi-fierti se scoate pestele si se adauga cartofi taiati cubulete, somon taiat cubulete si carnea desprinsa de pe tacamuri in completare. La sfarsit se adauga smantana, sare, piper, marar proaspat. 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." Poze Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Shehe...dar nu e grasa ciorba de somon????? Eu stiu ca somonul e un peste gras,foarte gras chiar! Dana handarbeit Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Citat:citat din mesajul lui andacosShehe...dar nu e grasa ciorba de somon?????Eu stiu ca somonul e un peste gras,foarte gras chiar!Danahandarbeitalign="right" id="quote2">Dar e untura de peste, bogata in omega3, grasimi bune si vitamine pretioase, printre care si vit.A si D. Face enorm de mult iarna. [flo] pid="red">uid="purple">rid="blue"> sid="maroon">i id="teal"> sid="green">iid="purple">mid="navy">pid="red">lid="orange">uid="limegreen">...id="Georgia">id="size2"> Hobbyid="Book Antiqua"> calator de profesieid="Book Antiqua"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Da' tot gras este! Uite eu is crescuta pe malul Dunarii insa nu-mi place ciorba de peste! Eu as fierbe ce i.-a ramas Lemiei si as desosa si as face ceva salate cu carnea scoasa! Dana handarbeit Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sheherezada Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Ba da e grasa nu e indicata pentru cei care tin diete (deci nici pentru mine!), da al meu sot pofteste tot lucruri interzise....Si m-am cam saturat sa stau si sa privesc.Ca de vreo zece ani eu sunt doar cu privitul...si altii cu mancatul. 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." Poze Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Pe aici supa de somon se face cu curry, lapte de cocos sau sofran ca si condimente. Sunt multe retete aduse din Asia care sunt foarte gustoase. Facultativ se pun si creveti, dau un gust delicios. Grasimea de peste nu e ca alta grasime. Nu contine grasimi "rele", desi nu e recomandata in dieta. Insa are atatea proprietati benefice incat zau ca merita mancata. pid="red">uid="purple">rid="blue"> sid="maroon">i id="teal"> sid="green">iid="purple">mid="navy">pid="red">lid="orange">uid="limegreen">...id="Georgia"> id="size2"> Hobbyid="Book Antiqua"> calator de profesieid="Book Antiqua"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Publicat Februarie 13, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2012 Dana, somonul nu are gust de crap . pid="red">uid="purple">rid="blue"> sid="maroon">i id="teal"> sid="green">iid="purple">mid="navy">pid="red">lid="orange">uid="limegreen">...id="Georgia"> id="size2"> Hobbyid="Book Antiqua"> calator de profesieid="Book Antiqua"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Februarie 14, 2012 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2012 e delicioasa ciorba de somon. eu pun somonul aproape la sfirsit. il las la fiert doar 10 min. grija mare la oase, mai ales daca sutn copii. eu pun bucati cat mai mari ca sa nu tai oasele si asa le pot scoate mai usor. cand copilul era mai mmic il fierbeam separat si strecuram zeama si alegeam cu f. grija carnea care i-o puneam lui. mai recent imi place sa adaug si crevetzi la ciorba de peste. eu o dreg cu lamaie. michelle Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.