Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

arpacas


Recommended Posts

Saluti,

 

Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum [:I]

Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat.

Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie?

 

Va multumesc frumos. [flo]

 

"You don' t have a soul.

You ARE a Soul.

You have a body" - C. S. Lewisid="size1">

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
Saluti,Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum [:I]Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat. Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie? Va multumesc frumos. [flo]"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewisid="size1">
align="right" id="quote2">eu mai pun cite o lingura cu arpacas in ciorba. cred ca o las sa fiarba cam 30-40 min. sunt si eu curioasa ce retzete vei primii.michelle
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Arpacas cu ciuperci

 

 

Seara se spala arpacasul in mai multe ape si se lasa la inmuiat.

A doua zi ,punem arpacasul la fiert timp de 40 min minim la foc foarte mic. Este gata cand a inflorit si se sfarma usor intre degete. La final, daca nu a absorbit toata apa se va scurge de surplusul de apa.

In timp ce fierbe arpacasul, tocam marunt o ceapa medie si o inabusim intr-o lingura de ulei de masline pana devinde translucida. Adaugam telina data prin razatoarea mare si amestecam in tigaie. Dupa vreo 3-4 minute turnam un pahar de vin alb si invartim in continuu pana se evapora tot alcoolul si se incorporeaza vinul. Se ia tigaia de pe foc si se rastoarna combinatia intr-o cratita.

In alta tigaie se topeste o lingura de unt si se calesc ciupercile pana cand se inmoaie. Cand sunt gata ciupercile, se rastoarna peste telina din cratita.Se incorporeaza arpacasul strecurat.Se asezoneaza dupa gust cu sare,piper.

Se orneaza cu patrunjel taiat marunt.Se serveste ca garnitura la friptura sau simplu.

 

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sheherezada, multumesc, am sa fac reteta ta cit de curind [flo]

 

Intrucit, nu gasisem nici o reteta, am inventat una [:D] si nu a iesi rea deloc; ba, din contra, as spune:

1. Am fiert arpacasul cu sare, piper, chili

2. Separat am facut o omleta (din aceea ca o clatita) din 2 oua, o lingura smintina, usturoi, sare, piper si patrunjel tocat.

3. Cind a fost fiert arpacasul, l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus intr-un alt vas; am adaugat omleta taiata bucati mici si porumb din conserva + putin ulei masline + muuult patrunjel verde.

 

"You don' t have a soul.

You ARE a Soul.

You have a body" - C. S. Lewisid="size1">

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...