Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Scoala dorita, sau cea de circumscriptie?

Recommended Posts

Buna, Ajutat-ma va rog cu o parere. As vrea sa-mi inscriu baietelul in clasa pregatitoare la alta scoala (mai bine cotata d.p.d.v al rezultatelor scolare) decat cea de care apartinem. Acest lucru presupune sa-mi asum riscul ca revenind in etapa a 3-a la scoala de circumscriptie, aceasta sa nu mai aiba locuri. Si uite-asa ajungem in etapa a 4-a cine stie pe la ce scoala. Nu stiu ce sa fac: Sa merg la scoala de care apartin, chiar daca nu-mi doresc acest lucru? Sau sa imi incerc norocul in etapa a doua, cu riscurile de rigoare? Preizez ca nu ne incadram la niciunul dintre criteriile generale de departajare, nici la cele specifice scolii si nici vreo "pila" nu avem. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc din suflet pt orice sfat.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Danutz@
Buna, Ajutat-ma va rog cu o parere. As vrea sa-mi inscriu baietelul la alta scoala (mai bine cotata d.p.d.v al rezultatelor scolare) decat cea de care apartinem. Acest lucru presupune sa-mi asum riscul ca revenind in etapa a 3-a la scoala de circumscriptie, aceasta sa nu mai aiba locuri. Si uite-asa ajungem in etapa a 4-a cine stie pe la ce scoala. Nu stiu ce sa fac: Sa merg la scoala de care apartin, chiar daca nu-mi doresc acest lucru? Sau sa imi incerc norocul in etapa a doua, cu riscurile de rigoare? Preizez ca nu ne incadram la niciunul dintre criteriile generale de departajare, nici la cele specifice scolii si nici vreo "pila" nu avem. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc din suflet pt orice sfat.
Inscrie-l in etapa a II-a la scoala dorita fara emotii, fiindca locul de la scoala de circumscriptie iti este pastrat si in etapa a III-a de inscrieri. Citeste metodologiile de pe siteul inspectoratului si o sa te lamuresti ca nu ai de ce sa iti fie teama sa iti incerci norocul in etapa II acolo unde vrei.

Locul nu iti este pastrat. Dar te poti intoarce la scoala de circumscriptie si sunt obligati sa te primeasca chiar daca s-au ocupat toate locurile in etapa I si a II-a, ajungandu-se pana la a se suplimenta clasele. Nu iti poate pastra locul pentru ca ar insemna sa-i refuze pe cei care vin in etapa a II-a si tu sa fii primita la scoala cealalta, caz in care scoala ramane cu un loc neocupat.

Iti multumesc Matahut pentru raspuns. Nu stiam sigur daca scoala de circumscriptie pastreaza locurile. Credeam ca asta e la alegerea scolii. Pe o hartie primita de la gradinita scria ca in etapa a 3-a se revine la scoala de circumscriptie pe locurile ramase libere... Acum am vazut ca pe site-ul inspectoratului nu e acea specificare "pe locurile ramase libere ". Multumesc pentru lamuriri.

Citat:
citat din mesajul lui claujro
Locul nu iti este pastrat. Dar te poti intoarce la scoala de circumscriptie si sunt obligati sa te primeasca chiar daca s-au ocupat toate locurile in etapa I si a II-a, ajungandu-se pana la a se suplimenta clasele. Nu iti poate pastra locul pentru ca ar insemna sa-i refuze pe cei care vin in etapa a II-a si tu sa fii primita la scoala cealalta, caz in care scoala ramane cu un loc neocupat.
Chiar ma gandeam cum se va proceda. Ca e practic imposibil sa nimeresti sa ai si locuri pentru etapa a II-a, sa iti ramana si pentru eventualii intorsi in etapa a III-a. Scrie pe undeva oficial ca asa trebuie procedat? Mi-e teama sa nu fie un criteriu de refuz in etapa a II-a, adica sa nu ne zica ca nu ne primesc ca trebuie sa-si patreze o marja de atatea locuri pentru etapa a III-a, asa ca sa ne trimita la plimbare. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]

Citat:
citat din mesajul lui eugcem
http://scoala197.scoli.edu.ro/doc/ANEXA_metodologie.pdf Aici explica cum se stabileste numarul de locuri libere la scoala.
Nu stiu cum se face ca in exemplul de mai sus le raman tot timpul locuri libere dup atoate etapele de inscriere. Din start ei nu prea stiu cati copii au in circumscriptie - nu cred ca exista date reale, copilul meu e luat in evidenta ca este la gradi dar pe vecina nu a intrebat-o nimeni de copil si luni incep inscrierile. Daca ei zic ca au 41 de copii -aloca 50 locuri si la inscriere, in prima etapa vin 60 ..exemplul lor nu mai este valabil.

In mod normal in prima etapa sunt inscrisi copiii care au fost si recenzati, fie la domiciliu sau ai caror parinti au fost la scoala si s-au inscris pe listele lor. La noi asa au anuntat la scara, au lasat un afis de unde reiesea ca daca nu esti pe lista degeaba stai in circumscriptie. Sper totusi ca planul de invatamant a fost cerut si aprobat pe baza istoricului si nu a numarului din circumscriptie recenzat asa cum reiese din exemplul postat. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...