Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

[q]Buna mamici sunt extrem de stresata si suparata..de 1 luna de zile am inceput serviciul iar copilasul meu (1 an si 9 luni) a ramas in grija soacrei mele..Astazi ea mi-a zis ca trebuie sa mergem cu el la medic pt ca pare intarziat..exact asa s-a exprimat[q][q][bang]..Intr-adevar el nu raspunde deloc cand il strigam pe nume (recunosc ca eu il alint in diverse moduri si nu i-am prea zis pe nume pana la varsta asta..asa ca daca nu mi-a raspuns cand i-am zis pe nume nu m-am ingrijorat punand asta pe seama faptului ca nu stie)..Daca ii ceri obiecte nu aduce pt ca nu prea stie semnificatia cuvintelor..nu vorbeste mai nimik..decat apa zice cand ii este sete si te duce in bucatarie la bidon sa ii dai, la fel face si cand vrea ceva de mancare, stie unde sa mearga si te ia cu el si se miorlaie ca sa ii dai...Vreau sa va intreb la ce fel de medic ar trebui sa ma adresez pt a vedea daca e in regula copilul meu?? Credeti-ma ca acum tre sa merg la munca si sunt facuta praf..nu-mi revin..ma chinui sa nu izbucnesc in plans..n-as vrea sa ii dau soacrei satisfactie..[q][q]Revin diseara cu alte amanunte!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna,

nici nu stiu ce sa iti spun, insa mi se pare cel putin rautacioasa exprimarea soacrei tale...

in alta ordine de idei, vreau sa iti spun ca, baietelul prietenei mele nu a vorbit pana la varsta de aproape 3 ani, facea exact ca si baiatul tau: iti arata ce vrea, se miauna pana intelegeai...si e un copil perfect normal...acum merge la gradi si a inceput sa vorbeasca tot mai corect si tot mai mult pe zi ce trece...

din punctul tau de vedere, totul este ok cu copilul? instinctul tau de mama ce iti spune?

nu pune la suflet si nu te intrista...cred ca te agiti fara a fi nevoie...

cu calm toate se pot rezolva[flo]id="purple">

giulia si alex-raoul (22.09.2002)

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Oana, la varsta asta nu stiu ce sa-ti spun,pt ca copii sunt dezvoltati f diferit....cel mai bine,ar fi sa-l vada un pediatru sau medicul lui de familie....si apoi sa-ti dea trimitere la neuropsihiatru infantil...si acolo iti va spune exact cum stau lucrurile...in primul rand,nu intra in panica..Nu-i vorba ca-i dai satisfactie soacrei sau nu...conteaza ca strumful sa fie bine..intradevar...poate nu si-a gasit cuvintele potrivite sa-ti spuna ce o ingrijoreaza!Sanatate!

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
[q]Buna mamici sunt extrem de stresata si suparata..de 1 luna de zile am inceput serviciul iar copilasul meu (1 an si 9 luni) a ramas in grija soacrei mele..Astazi ea mi-a zis ca trebuie sa mergem cu el la medic pt ca pare intarziat..exact asa s-a exprimat[q][q][bang]..Intr-adevar el nu raspunde deloc cand il strigam pe nume (recunosc ca eu il alint in diverse moduri si nu i-am prea zis pe nume pana la varsta asta..asa ca daca nu mi-a raspuns cand i-am zis pe nume nu m-am ingrijorat punand asta pe seama faptului ca nu stie)..Daca ii ceri obiecte nu aduce pt ca nu prea stie semnificatia cuvintelor..nu vorbeste mai nimik..decat apa zice cand ii este sete si te duce in bucatarie la bidon sa ii dai, la fel face si cand vrea ceva de mancare, stie unde sa mearga si te ia cu el si se miorlaie ca sa ii dai...Vreau sa va intreb la ce fel de medic ar trebui sa ma adresez pt a vedea daca e in regula copilul meu?? Credeti-ma ca acum tre sa merg la munca si sunt facuta praf..nu-mi revin..ma chinui sa nu izbucnesc in plans..n-as vrea sa ii dau soacrei satisfactie..[q][q]Revin diseara cu alte amanunte!
align="right" id="quote2">La medicul de familie al copilului la inceput. Si nu pune la inima, poate ca ea vrea sa ajute, e doar fiul fiului ei. [pup] Daca ai net la serviciu, poate poti cauta cam ce poti cere unui copil de varsta asta si sa-l urmaresti o perioada pana ajungi la medic. Poate e doar rasfatat. [flo]Alexandra Maria 14.12.2007

Oana in primul rand nu te lasa cuprinsa de ganduri rele,si nu lua comentariul soacrei ca pe unul rautacios,poate nu a stiut sa-si arate ingrijorarea cum trebuie.

Ma gandesc ca ei i s-a parut asa comparandu'l cu alti copii.

Baietelul meu are 1 an si 10 luni si cand mergem la tara bunica mea(strabunica copilului)il compara mereu cu fetita unor vecini care stie o gramada de cuvinte,si le zice foarte corect,iar Sebi doar de o luna a inceput sa rupa cateva,si pe alea le zice foarte aiurea(caraghios)de nu intelegi mai nimic,de ex el zice intruna "tacan",si ce crezi ca inseamna?ketchup[:D],ne-am dat seama ca a zis cand a pus mana pe el.

Stiu cum e sa stai cu inima cat un purice,si decat sa ai n nopti nedormite si tot atatea ganduri mai bine mergeti la medic,te linistesti si va vedeti de viata linistiti in continuare[flo]

Crisid="red">[hippi],mami de id="teal">Sebi,copil poznasid="blue">[copil],din 14.05.2010id="teal">id="Comic Sans MS">

id="size2">

In general baieteii vorbesc si se fac intelesi mai tarziu decat fetitele. In schimb alearga toata ziua. Marea majoritate a baieteilor la varste mici (chiar si in scoala primara) sunt mai inapoiati ca fetitele. Sunt si eu mama de baieti [:D]. Eu zic ca dac aspune cateva cuvinte, arata ce vrea - e ok - dar pt ca nu sunt Mama Omida cel mai bine e sa mergi la pediatru si sa consulte copilul.

Si bunicul meu (strabunicul copiilor) era disperat ca nu vorbesc si ca tb sa-i duc la medic. Mama mea (medic radioterapeut) descoperise ca unul din copiii mei are ADHD (n-are - e la scoal asi e ok [:D]) iar soacra-mea descoperise rahitism (nici din asta nu avea). Nu cred ca soacra s-a exprimat in cel mai fericit mod. Probabil compara cu vre-o fetita, cu ce mai tine minte de la stiu eu cine...Ca sa o linistesti si pe ea si pe tine, mergi la medic.

Anya

Pentru linistea ta vorbeste cu medicul de familie si te poate indrepta pe drumul corect.

Si eu eram foarte ingrijorata pentru ca la varsta lui nu vorbeste, nici macar mama( doar cand este foarte suparat).

Am vorbit cu o cunostinta care se ocupa de copilasii cu probleme si mi-a pus cateva intrebari de baza, de unde a reiesit ca-i doar puturos.Vreau sa-l duc sa-i faca o mica evaluare.

Ca sfaturi primite de la ea: vorbit foarte mult cu el, dar sa ai si feedback, fara radio, fara Tv.

Si eu am injurat-o de multe ori pe mama soacra, dar totusi ,nu cred ca-ti vrea raul.

id="Tahoma">Mami cu [cavaler]Andrei Ionut

Copii se dezvolta diferit, fiecare are ritmul lui. Cunosc copii (de varsta fiului meu), care pana la 2 ani abia spuneau cateva cuvinte (apa, papa, mama) si acum la 6 -7 ani sunt perfect sanatosi, nu mai e nici o diferenta intre ei si un copil care "turuia" la nici 2 ani. Mamele copiilor de care povestesc au avut aceleasi temeri ca si tine, ca si tine au fost intrebate de persoane din familie, binevoitoare, daca nu cumva copilul are o problema.

Pentru linistea ta, mergi la medicul pediatru si te va indruma mai departe, daca va considera ca e necesar.

Eu iti doresc multa rabdare cu soacra, pentru ca astfel de discutii sunt inerente cand il lasi pe cel mic zilnic 9-10 ore cu ea [flo].

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...