Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum pot sa intarc copilul fara sa o traumatizez?

Recommended Posts

Buna, Am o fetita de 1an si 7 luni care inca suge foarte des. M-am hotarat sa o intarc, dar nu stiu cum sa procedez pt ca este foarte, foarte, foarte, foarte atasata de san si daca refuz sa ii dau cand cere face crize de plans pe care nu le pot potolii in nici un alt fel decat la san [q]. Problema mea nu este neaparat faptul ca suge, ci faptul ca nu adoarme nici ziua si nici noaptea decat cu sanul si se trezeste de foarte multe ori noaptea si nu se linisteste decat la san. Am ajuns deja sa fiu foarte nervoasa si foarte obosita din cauza somnului intrerupt de nenumarate ori. Va rog, daca a mai avut cineva astfel de probleme, sau ma poate ajuta cu ceva sfaturi!!!! Vreau sa o intarc, dar nu vreau sa o traumatizez prin chestia asta.[bang]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Felicitari pt ca ai alaptat asa de mult [flo]. De la doi ani eu am inceput sa ii dau si lapte de vaca din biberon iar la 2 ani si 10 luni s-a intarcat singura. A fost un proces de durata dar nedureros. S-a intamplat firesc pt ca si-a pierdut interesul fata de tzitzi. Sper sa reusesti sa o intarci fara sa suferiti niciuna dintre voi. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Buna. La primul copil, am inceput sa ii dau biberon 1-2 ori pe zi, timp de 1 saptamana. Urmatoarea 2-3 ori pe zi si am continuat asa pana a renuntat de tot la alaptat. A durat aprox 2 luni tot procesul, noaptea se trezea in continuare sa suga dar i-am dat biberon. Ajuta daca ziua tu esti plecata si altcineva sa ii dea sticluta, daca te vede sunt sanse mari sa vrea san si sa refuze biberonul. Acum, la al doilea am vrut sa fac la fel, dar nu merge, el nu vrea sa bea din biberon, nici din canuta, nimic, chiar si 8 ore cat sunt eu plecata. Eu vreau sa renunt la alaptat dar nu am inca formula magica care sa mearga la el,fara sa il stresez, mai caut. Mult succes. Mami fericita de [bonjovi] si [baietel]

Kular,va scadea interesul dar incet.Dupa cum ti-am spus la noi a durat 10 luni, dar eu am fost si relaxata si nu am avut un target in care sa o intarc. A fost mai usor si pt ca de la 2 ani am dat-o la gradinita, eu am inceput serviciul,asa ca am ramas doar cu suptul de dimineata si de seara. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

buna Imi cer scuze daca postez la subietul tau Kular dar am aceiasi problema cu piticul meu si nu vad necesar sa mai deschid si eu inca un subiect pe aceasta tema.[flo] Bun......sa incep prin a spune ca baietelul meu saptamana viitoare va implini 2 anisori si este inca alaptat [:)].Nu mai suge foarte des,doar noaptea o singura data si atunci doar un pic.Ziua de cate ori isi aduce aminte(si suntem in casa , pentru ca a inceput sa ii fie rusine sa mai ceara afara )si in special la somnul de pranz. Am fost "sfatuita" sa il las la bunici 2-3 zile dar pe mine nu ma lasa inima sa il stiu ca plange dupa mine , el fiind foarte atasat de mine.Am incercat cu biberonul si nu l-a incantat , laptele il bea din cana normala si oricat de mult lapte ar bea tot vine la mine sa ii mai dau si un pic de "tzitzi" [:D].Nu vreau sa il intarc brusc vreau ca trecerea asta sa o fac lin , fara nici un fel de traumatism DAR nu stiu cum .[bang] Zi buna sa aveti !

la fetitza mea perioadele cu supt ff des intre 1 si 2 ani au avut ca motiv diverse probleme - si ea era f atasata si orice stres il rezolva la san. Am avut ei su perioade in care mi-a fost f greu - dar au trecut. A mea s-a intarcat singura la 3 ani. Ce a fuctionat la varsta fetitzei tale era sa o trimit la bunici cate 2-3 ore pe zi - se mai detasa de san avand si alte ocupatii. Dar dc nu ai posibilitatea asta... nu stiu zau ce sa zic... A mea nici acum nu bea lapte de vaca simplu - nu-i place gustul. mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor

O sugestie, incercati cu formula! Este cel mai indicat substituent al laptelui matern. Exista formula pana la 3 ani. Marele avantaj este faptul ca este imbunantatit cu multe minerale si vitamine. Intregul necesar al organismului. Pana la 3 ani este o perioada in care alimentatia copilului oscileaza din punctul de vedere al echilibrului de vitamine, minerale, proteine etc, deoarece acum i se formeaza orarul de mese - scade numarul treptat, orele de masa se tot modifica pana la 2 ani, acum se formeaza obiceiurile copilului privind alimentatia, gusturile se dezvolta etc. Formula ii asigura tot necesarul, nu mai este nevoie sa apelati la multivitamine si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pentru lapte de vaca sau capra are timp de la 3 ani in sus, cand intregul organism, sistem imunitar si alimentia sunt mult mai stabile. La aceastavarsta, oricum laptele matern nu mai are aceleasi prorpietati, iar tzitzi este mai mult un refugiu, ii confera copilului senzatia de siguranta, il linisteste. Drept urmare ultima masa inlocuita trebuie sa fie cea de seara, iar targetul ar trebui sa fie alaptatul la san o data pe zi - seara. In rest formula, mancarica normala. Foarte bune sunt biberoanele si tetinele ortodontice de Nuk, datorita tetinei care seamana mult cu sanul.

Citat:
citat din mesajul lui Sara_Maria
O sugestie, incercati cu formula! Este cel mai indicat substituent al laptelui matern. Exista formula pana la 3 ani. Marele avantaj este faptul ca este imbunantatit cu multe minerale si vitamine. Intregul necesar al organismului. Pana la 3 ani este o perioada in care alimentatia copilului oscileaza din punctul de vedere al echilibrului de vitamine, minerale, proteine etc, deoarece acum i se formeaza orarul de mese - scade numarul treptat, orele de masa se tot modifica pana la 2 ani, acum se formeaza obiceiurile copilului privind alimentatia, gusturile se dezvolta etc. Formula ii asigura tot necesarul, nu mai este nevoie sa apelati la multivitamine si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pentru lapte de vaca sau capra are timp de la 3 ani in sus, cand intregul organism, sistem imunitar si alimentia sunt mult mai stabile. La aceastavarsta, oricum laptele matern nu mai are aceleasi prorpietati, iar tzitzi este mai mult un refugiu, ii confera copilului senzatia de siguranta, il linisteste. Drept urmare ultima masa inlocuita trebuie sa fie cea de seara, iar targetul ar trebui sa fie alaptatul la san o data pe zi - seara. In rest formula, mancarica normala. Foarte bune sunt biberoanele si tetinele ortodontice de Nuk, datorita tetinei care seamana mult cu sanul.
Eu nu stiu cum poti recita asemenea "anomalii", ca sa ma exprim cat de cat gratios...faci reclama? Macar spune la ce marca:))) "Exista formula pana la 3 ani"- normal ca exista, sa scoata producatorii bani cat mai multi. Si nu-ti dai seama ce erori de rationament faci? Promovezi formula pana la 3 ani- deoarece este "cel mai indicat substituent al laptelui matern". Pai e clar, inseamna ca un copil are nevoie de lapte matern pana la 3 ani, altfel de ce ar bea "cel mai indicat substituent"?:))) Si dupa aceea spui ca oricum laptele matern nu mai are aceleasi proprietati (bine ca are "substituentul":))) si ca e "doar refugiu". Pe asta de unde o stii? Ai 2 posibilitati:1) ai alaptat 3 ani si ti-ai dat seama ca al tau copil suge doar de "refugiu"; 2) ai fost alaptata 3 ani si-ti amintesti ca laptele matern nu mai era bun, dar il foloseai drept refugiu. Deci care e varianta corecta?[:D] I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...