Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Imunitate atat de scazuta????

Recommended Posts

Buna ziua! Am o fetita de 3 ani. Acum cateva zile am fost internata cu ea in spital. A avut pneumonie obstructiva si nu mai stiu cum. De la 2 ani, cand a mers prima oara in colectivitate, tot prin spilale ne petrecem timpul...[bang] Spre exemplu, la inceputul lunii noiembrie a mers o saptamana la gradinita, apoi a facut pneumonie la ambii plamani. A stat acasa pana pe 15 ianuarie, a mers 3 zile, apoi cu tratament fiindca era racita. Acum 2 saptamani am dus-o luni, miercuri febra mare, joi ne-am internat in spital (cu raluri la plamani). Sambata asta iar temperatura mare. Spre fericirea mea, acum nu mai are. Ma sperie atatea antibiotice, hidrocortizon etc. medicamente. Acum ia si Singulair. Ce sa fac??? De unde o imunitate atat de scazuta??? Toata iarna (din toamna) i-am dat medicamente de crestere a imunitatii si vitamine. Ati intalnit o situatie similara??? Mihaela, mama Karlei si Mariei, printesele mele
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna. Imi pare rau de problemele pe care le aveti. Da, fiul meu a fost un caz similar. La 1,8 ani l-am dus la cresa si din momentul acela a inceput "distractia": laringite oribile una dupa alta, antibiotic, dexa, hidrocortizon... branula era ceva obisnuit la noi [bang]. A fost chinuitor si a durat mult, pana cand am luat hotararea de a-l trata altfel decat protocolul spitalului, anul trecut in vara. In fine, intrarea in colectivitate lasa amprente urate asupra unor copii, pe de alta parte nu prea ai cum sa eviti. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate sa intrerupi o perioada gradinita, sa incerci niste "scheme" de imunizare la sfatul medicului (gen Septilin, Bronchovaxom si altele, Vit. C, propolis etc). Eu am aflat (destul de tarziu) ca Dexa si cortizonul scad imunitatea drastic [bang]. Sanatate si numai bine va doresc.
Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)

Concret a fost asa: prietena mea buna a mers la dr. Stanciu la Bucuresti, pt. o problema similara cu a noastra: laringita recurenta. Si dr. Stanciu a sfatuit-o sa trateze copilul acasa, cu aerosoli cu adrenalina (chiar si dexametazona) si multa rabdare si incredere. Acel dr. s-a inchinat la propriu auzind despre protocolul din orasul nostru [bang]. In fine, eu am hotarat ca asa voi face si eu, oricum Razvan facuse un nr. de cca 30 de laringite pana in momentul acela. Si asa am facut: la prima laringita (este vorba despre laringita acuta subglotica cu insuficienta respiratorie) am inceput sa-i fac aerosoli (nebulizari) de 3 x/zi, i-am dat prednison si a mers, chiar a functionat. Sigur, a mai si crescut intre timp, mananca mai multe fructe... deci rexistenta lui a crescut.
Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)

Da. Fata mea cea mare; inceputul imbolnavirilor a coincis nu cu intrarea in colectivitate ci cu vaccinarea MMRV ( vaccin combinat ror cu varicela care a fost retras de pe piata)tot asa din infectie in infectie antibiotice peste antibiotice, cel mai urit a fost cind la pneumonie a facut 105 F febra (era in spital)credeam ca nu mai scapa! din fericire in ultimul timp racelile sint mai "usoare" fara febra dar le tratez homeopat de fiecare data; sa bat in lemn!

Parerea mea este ca trebuie mai multa miscare, mai mult aer curat, mai multe fructe si legume, mai putine medicamente. Administrand medicamente multe si mai ales antibiotice sau cortizoni intri intr-un cerc vicios din care greu iesi. Organismului ii este greu sa lupte singur. Verificati existenta unui pneumococ rezistent la antibioticele uzuale in nas sau gat. Multa sanatate ii doresc copilei. Te iubim, printesa Victoria!!!

ca o mare consumatoare de cortizon de cand ma stiu, va spun cu mana pe inima si pe toata experienta mea ca prefer sa iau orice altceva.in urma tratamentului imunitatea mea e praf d efiecare data. secretiile nazale cauzate d erinita se suprainfecteaza si urmeaza peneumonie. asa ca, de ani buni, nu mai folosesc decat hemisuccinat si doar in cazuri extreme,cand nu am de ales. este medicamentul care scade cel mai tare imunitatea. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Si fetita mea tot la fel a patit cind a intrat in colectivitate. Cred ca sint multe mame care-ti vor spune acelasi lucru, din pacate. Maya mea a intrat la gradi la 3 ani si dupa n boli si spital si n investigatii am retras-o de la gradi in anul respectriv, am zis ca e musai sa-si revina putin dupa atacul virusilor si bacteriilor. La 4 ani am dus-o ia la gradi si tot asa ne-am "distrat", in sa ceva mai putin. Acum are 5 ani si 9 luni, e la gradi inca (din toamna merge la scoala) si inca se mai imbolnaveste, dar mai putin. Luna trecuta a fost bolnava toata luna, cred ca dupa iarna organismul lor e mai slabit. In fine, imunizarea ia timp. Iti trebuie putere infinita si rabdare. Un doctor bun. Ii poti ajuta organismul sa lupte, intarindu-l cu ecginacea, propolis, gemo-preparate, siropuri, sint multe. Trebuie sa te axezi pe produsele care vezi ca sint bune ptr ea si sa continui, sa fii consecventa. Ia timp. Mayei ii fac tratamente din astea de la 3 ani si abia acum incep sa se vada rezultatele. Mai tirziu o vei da la un sport si asta iar o va ajuta. Invat-o reguli de igiena, tu stii cum sint ei la gradi, iau unul de la altul. Multe legume si fructe proaspete, vitamine, si inca o data....multa rabdare. Poti cauta un homeopat bun, merge si acupunctura. Multa sanatate si ai sa vezi ca incet-incet, lucrurile vor intra pe un fagas normal. Tine minte, nu exista tratamente minune, insa daca esti consecventa si nu renunti la un tratament alternativ doar ptr ca nu vezi rezultatele imediat vei vedea ca va fi OK. Ma gasiti aici: http://aloneinholyland.blogspot.com/ https://twitter.com/#!/Ramona2006 http://pinterest.com/ramona_lazar/

Cred ca toate mamele de pui intrati in colectiv iti vor confirma regula ca la inceput copilul sta mai mult bolnav acasa, cu mici "excursii" pe la gradi de unde aduce noi virusi. [bang] Eu recunosc ca baiatul meu are un sistem imunitar puternic, pentru ca el ia virusii (si nu pot sa-ti spun ce frumuseti exotice aduce el p-acasa de la colegi cand vin din vacante, care de pe alt colt de lume si ce gripe porcine si alte alea alea testaram noi in timp [bang][bang][bang]). Dar orice virus respirator mi-a luat, in maxim 3 zile e ca nou, doar rotavirusii il pun jos mai mult. Si in alea 3 zile ... e cu febra dar tot activ si jucaus si plin de energie, iti dai seama doar cand pui mana pe el si-l simti cum arde ca e de fapt bolnav. Dar pentru a-i tine imunitatea sus de cum incepe toamna si pana se termina primavara ii dau tinctura de echinaceea (15-20 picaturi intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi pe stomacul gol), si dupa iaurtul de seara frec miere cu scortisoara praf si lamaie si o papa si pe aia. Eu sincer cred ca il ajuta, asa cum il ajuta si faptul ca micul dejun la el e compus doar din fructe si ca se joaca pe afara cel putin 3 ore pe zi. [url="http://viperisme.blogspot.com/"] Eu [/url]

In aceasi situatie suntem si noi. Fetita mea e in primul an de colectivitate si pot numara pe degetele de la o mana de cate ori a fost la gradinita pana acuma. Pana in ianuarie am fost cu luna si antibioticul pentru ca-mi facea infesctii respiratorii care se terminau cu febra mare si pneumonie. Mergea cateva zile la gradi, o luna statea acasa sa se refaca. Am auzit si eu ca asa e in primul an, sper ca de la toamna sa se mai remedieze un pic situatia. Raluca, mami de [zana] Diana si [cavaler] Andrei

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...