Lexie_88 Publicat Martie 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 19, 2012 Bebelusul meu, la 2 luni, cand il pun pe burta nu incearca sa-si ridice capul, sau sa si-l intoarca dintr-o parte in alta. Primele dati cand l-am pus, a incercat de vreo doua ori...dar acum doar sta. Eventual isi ia avant sa incerce sa se intoarca de pe burta pe spate. In pozitile verticala, isi tine relativ bine capul. Isi intinde mainile si picioarele, isi deschide pumnii, gangureste, rade, loveste jucariile zornaitoare, ia jucariile in mana daca i le punem noi. Ar trebui sa ma ingrijorez pentru ca, stand pe burta, nu face nimic? Mami de bebe Sebi - 21.01.2012 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Martie 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 19, 2012 Eu stiam ca e recomandat de la 3 luni sa-i pui pe burta. Eu n-am pus-o pe a mea pana la 3 luni (ma rog, minus cateva zile, probabil) si nici atunci nu-i placea, se enerva groaznic si plangea, capatzana nu si-o putea ridica...pe moment am fost cam intrigata, caci eu aveam clasica poza la 3 luni pe burta si stateam cu gatul batz, capul ridicat...dar nah, am acceptat ritmul fetei si nu am mai intors-o pe burta daca nu-i placea. Abia la 3 luni jumate sau chiar ceva mai mult a inceput sa stea pe burta si sa-si tina capul ridicat (desi la inceput obosea destul de repede[:)]) Asa ca ce sa faca bietii pe burta la 2 luni, eu zic ca n-are absolut nimic, ai asteptari prea mari de la un bebe asa mic[:)] I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lexie_88 Publicat Martie 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 19, 2012 Multumesc Ilinca pentru raspuns. Eu m-am panicat pentru ca citisem pe internet ca, in luna a doua, un copil pus pe burta ar trebui sa-si ridice deja capul. Si incepusem sa-mi fac deja n+1 scenarii. Mami de bebe Sebi - 21.01.2012 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Martie 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 19, 2012 Citat:citat din mesajul lui Lexie_88Multumesc Ilinca pentru raspuns. Eu m-am panicat pentru ca citisem pe internet ca, in luna a doua, un copil pus pe burta ar trebui sa-si ridice deja capul. Si incepusem sa-mi fac deja n+1 scenarii.Mami de bebe Sebi - 21.01.2012align="right" id="quote2">Oooo, in niciun caz, nu te mai panica, nu stiu unde ai putut citi asa ceva da' vorba aia, pe internet sunt si lucruri bune da' si multe prostii...De ex. la odiseea noastra, aproape toti copilasii au inceput sa-si tina capul ridicat din pozitia pe burta la 3 luni, ba unii, cum ti-am zis de fiica-mea, mai spre 4 luni. Si crede-ma ca acum e un copil de aproape 3 ani cu o super-energie si foarte acrobata[pk]I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramonika Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 n-ai de ce sa-ti faci griji. altii isi tin capul si la 4 luni. fiica-mea dupa 7 luni a putut sta in fundulet, iar de mers a mers la 1 an si 4 luni [alcool] de toti se panicasera in jurul nostru, doar noi eram relaxati acum e bine mersi, face de toate si e si desteapta si frumoasa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 Lexie, tu o pui pe burta in pat? In pat ii e mai greu sa se ridice, ca patul e moale. Pune-o pe covor si sa vezi atunci :). La 3 luni pediatrul face testul asta la copil. Acasa Maya nu se ridica si pace. Ei, cand a pus-o pediatrul, pe masa lui de consultatie, wow, ce s-a mai ridicat cum nu o vazusem niciodata. ____________________________id="blue"> Vicky si Printzesoneid="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 Citat:citat din mesajul lui mcocaLexie, tu o pui pe burta in pat? In pat ii e mai greu sa se ridice, ca patul e moale. Pune-o pe covor si sa vezi atunci :).La 3 luni pediatrul face testul asta la copil. Acasa Maya nu se ridica si pace. Ei, cand a pus-o pediatrul, pe masa lui de consultatie, wow, ce s-a mai ridicat cum nu o vazusem niciodata.____________________________id="blue">Vicky si Printzesoneid="blue">align="right" id="quote2">La 3 luni, dar al ei are 2 luni.I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blue_flower Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 Citat:citat din mesajul lui Ilinca_M.Eu stiam ca e recomandat de la 3 luni sa-i pui pe burta. Eu n-am pus-o pe a mea pana la 3 luni (ma rog, minus cateva zile, probabil) si nici atunci nu-i placea, se enerva groaznic si plangea, capatzana nu si-o putea ridica...pe moment am fost cam intrigata, caci eu aveam clasica poza la 3 luni pe burta si stateam cu gatul batz, capul ridicat...dar nah, am acceptat ritmul fetei si nu am mai intors-o pe burta daca nu-i placea.Abia la 3 luni jumate sau chiar ceva mai mult a inceput sa stea pe burta si sa-si tina capul ridicat (desi la inceput obosea destul de repede[:)])Asa ca ce sa faca bietii pe burta la 2 luni, eu zic ca n-are absolut nimic, ai asteptari prea mari de la un bebe asa mic[:)]I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.align="right" id="quote2">Nu contrazic ceea ce stii tu, dar copilul meu a stat pe burta din primele zile de viata, in maternitate l-au pus prima data...apoi acasa nu a mai vrut sa stea pe spate.Nu exista o interdictie sau un anume termen de la care poti sau nu sa pui copilul pe burta. Noi am intrebat in mod special si pediatrul si ortopedul daca e ok ca el vrea sa doarma exclusiv pe burta si ni s-a zis din ambele parti ca daca asa vrea el, sa il lasam in pace.Inca adoarme pe burta, chiar daca acum se mai intoarce si pe spate in timpul somnului. Acum are 2 ani, iar pana la 1an si 6 luni niciodata nu l-am vazut pe spate. Daca incercam sa il intorc, se trezea, se enerva, se intorcea singur pe burta....Copiii sunt diferiti, fiecare cu ritmul lui, dar interdictie de a-l pune pe burta nu exista.Da, copilul meu si-a intors capul singur dupa vreo 2 saptamani de viata, pe burta fiind, de aceea nu mi-a fost teama sa il las asa, l-am urmarit si l-am vazut cum intoarce capul, facea pauza la mijloc, se proptea in frunte, dar apoi intorcea capul.....dar nu cred ca Lexie ar trebui sa se ingrijoreze.Fiecare copil cu ritmul lui. de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 Pai unde am zis eu ca e interzis sa-l pui pe burta? Ziceam ca "e recomandat" sa-l pui de la 3 luni, nu ca "e interzis" sa-l pui inainte. Normal ca poti sa-l pui, numai sa nu ai asteptari de la acel copil de 1 luna, 2, sa-si si ridice capul sau eventual sa faca vreo 5 flotari[:D] Daca-l pui pe burta si el se simte comod, nu vad de ce sa nu-l pui, mai ales daca-l supraveghezi sa nu pice in nas si sa nu se mai poata ridica, sufocandu-se. A mea se enerva daca o puneam, asa ca am renuntat. Ideea principala era alta: e de ingrijorat ca un copil de 2 luni nu ridica capul din pozitia "pe burta"? Raspunsul cred ca e unanim: nu! Nu? Mai ales cata vreme "In pozitile verticala, isi tine relativ bine capul. Isi intinde mainile si picioarele, isi deschide pumnii, gangureste, rade, loveste jucariile zornaitoare, ia jucariile in mana daca i le punem noi."- am incheiat citatul din Lexie[pk] I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sara_Maria Publicat Martie 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2012 Lexie 88, fiica-mea la 3 luni statea intinsa pe mine la 45 grd si incerca sa se ridice in fundulet. Drept dovada la aproape 4 luni statea in fundulet, insa pusa pe burtica daca isi ridica capul 2 cm. Pediatrul a consultat-o si a zis ca e perfect normala de fiecare data (de altfel eu nici nu m-am agitat prea tare cu statul asta pe buritca) si drept dovada acum alearga de nu o mai poti opri. Niciodata nu i-a placut sa stea pe burtica... si la 7-8 luni daca o puneam plangea. Mama ma tot pistona sa o pun ca isi formeaza muschii spetelui si o va ajuta sa se ridice in picioare si sa inceapa sa merga, imi explica ca nu are exercitiu... PROSTII babesti! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.