Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete cu ciuperci si retete cu masline :)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu fac palarii de champinion, curatate, presarate cu un pic de sare si piper, puse in tava la coptor, pe o foaie de copt, cu cate un cubulet de cascaval pe fiecare.

 


Am marfa la bazar umanitar DC id="red">

 

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

 

'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu le prepar in felul urmator :

cumpar ciuperci cu "palaria" mai mare

le rup coditele, le spal FARA sa cojesc palaria ciupercii

coditele le tai marunt, cubulete

toc o ceapa mica si cativa catei de usturoi, pun la calit ceapa+usturoiul tocat, apoi cubuletele de ciuperci. cand zeama a scazut aproape de tot, adaug verdeata tocata marunt si putina pasta de tomate. adaug sare si piper dupa gust.

intr-o tava pun putin ulei, palariutele de ciuperci cu fata in sus, mai presar un pic de sare pe ele, iar in scobitura palariutei pun cu lingurita, din amestecul preparat mai sus. dupa gust, se pot adauga si cubulete de cascaval sau se poate presara cascaval ras, DUPA ce au fost scoase de la cuptor.

uneori, pentru un gust/aroma mai bun/a, adaug in tava o jumatate de pahar de vin alb, dulce

tava se lasa la cuptor aprox 30 min, la foc mediu. depinde si de cuptor, acum [:D]. eu prefer sa-l incing bine inainte, se scurteaza timpul de preparare

 

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

 

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ciuperci sautee(sau sote)

 

calesc un pic ceapa taiata feliute cu 1-2 graunti usturoi (presati)

adaug 1 ardei feliutze, ciupercile...poti aduga si dovlecel subtzire,feliutze.

sare, piper, boia dulce.

in 10 min sunt gata.

daca vrei cu un pic de sos poti sa adaugi faina(cu apa).

optional marar sau patrunjel sau parmesan ras.

 

michelle

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciupercile imi plac asa:

 

500 g ciuperci champignon

100 ml de ulei (ulei de masline)

1 catel de usturoi

2 legaturi de patrunjel

sare dupa gust

piper

 

Ciupercile se taie in felii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare apoi adauga un catel de usturoi zdrobit.

Se adauga ciupercile si se acopera cu un capac, amestecand din cand in cand.Dupa aprox zece minute, atunci cand ciupercile au inceput sa-si lase apa, se adauga sare si piper dupa gust.Se adauga legaturile de patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc fara capac.

Facultativ se poate adauga suc de rosii.

 

Iepure cu ciuperci

 

1 kg de iepure

400 gr de ciuperci

1 pumn de ciuperci uscate

1/2 ceapa

2 pahare de vin alb

100 ml de supa

cateva ace de rozmarin

60 ml de ulei (ulei de masline)

amidon de cartofi pentru a ingrosa sosul

piper proaspat macinat dupa gust

 

Se curata bine carnea de iepure ,se taie in bucati regulate si se pun la marinat, intr-un castron, la rece pt o ora, cu un pahar de vin alb + rozmarin 2-3 frunze salvie .

Ciupercile se taie fasii si se pun la inmuiat in apa calda.

Intr-o tigaie adanca se caleste o ceapa pana devine un pic maro apoi se adauga bucatile de carne de iepure, se intorc pe toate partile dupa care se adauga ciupercile stoarse bine, urmeaza vinul alb, salvie, rozmarin , supa de legume si setin maxim 1 h pe foc.Pt a ingrosa sosul se adauga o lingura de amidon din cartofi

La sfarsit se adauga piper proaspat macinat.

 

 

 

 

 

,,Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii. " Necunoscut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pate de masline verzi sau negre:

 

300 g masline (pulpa) verzi/negre in saramura

100 ml de ulei de masline extravirgin

1 catel de usturoi

sare

ardei iute

Se spala maslinele cu jet de apa si se usuca. Se mixeaza cu ajutorul unui blender maslinele+ulei+usturoi+sare+ardei pana se obtine o pasta.Se poate pastra in frigider cel mult o saptamana.

Acest pate merge cu paine prajita/bruschette.

 

 

,,Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii. " Necunoscut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...