Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum ne invatam copii sa salute ?

Recommended Posts

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui zambitoare
Cu obisnuitul "Buna" ?sau mai ceremonios "Sarut-mana" ? "ceau",etc ...? Si in mod particular formula de salut in functie de relatia cu persoana respectiva : -parinte,ruda ,prieteni,persoane in varsta ... cum obisnuieste copilul/copii d-voastra ?
align="right" id="quote2">Dar Buna ziua ce are?
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Citat:
citat din mesajul lui zambitoare
Cu obisnuitul "Buna" ?sau mai ceremonios "Sarut-mana" ? "ceau",etc ...? Si in mod particular formula de salut in functie de relatia cu persoana respectiva : -parinte,ruda ,prieteni,persoane in varsta ... cum obisnuieste copilul/copii d-voastra ?
align="right" id="quote2">Dar Buna ziua ce are?
align="right" id="quote2">E perfect OK :-) stiu doar ca in anumite parti ale tarii de exemplu in Ardeal ,copii folosesc mai des 'Sarut-mana' decat Buna / Buna ziua,cel putin fata de rudenii /persoane in varsta

Exemplu personal ,te vede pe tine salutand si raspunzand la salut si va face la fel. Sau ii propui sa o salutati impreuna pe X ,Y ,Z. E o greseala sa ceri copilului in fata unui adult sa salute (Spune-i Buna la dna educatoare! ) Copiilor ,in general , le place sa salute dar nu trebuie fortati ,poate sunt persoane pe care nu le agreaza.

de ce sa-i indesi in cap copilului 100 forme de salut, una si cea mai ok mi se pare suficienta, are timp sa le invete pe restul...Buna ziua! eu asa salut si asa m-a copiat si piticul iar la plecare PA si nimeni nu se simte ofensat sau altceva.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Prin exemplul personal. Nu i-am zis niciodata "cum spui?" si nu am pus-o sa salute. Dupa 5 ani a inceput si ea sa zica buna ziua cand ma auzea pe mine, pa, multumesc... Acum nu zice decat daca e concentrata la altceva.

SI salutam cu buna ziua (pe toata lumea), nu cu sarut- mana!

J si Carla (05.02.2006)

Culinare

Al meu pana acum vreo cateva sapt nu vroia sa salute. Daca il intrebam dc nu saluta, imi raspunea "SUNT O MALE FIDULA" (sunt o mare figura), iar acum saluta singur dupa cum ma aude pe mn, sau spune singur BUNAAA, EU SUNT AVAN ONUT (eu sunt Razvan Ionut)

Si nu l-am fortat niciodata.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sorina [mamica] Mamica fericita [9cer] a ingerasului RAZVAN - IONUTid="size3"> [bonjovi] (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

aici lumea se saluta peste tot - in bloc, la magazin, in lift, etc. Finn a inceput sa salute din proprie initiativa acum vreo 2 luni. In general spune Dobry den - buna ziua - si ahoy sau pa-pa la plecare. Iar daca i se vorbeste in engleza spune ba-bye si hi. eu nu l/am invatat, singur a inceput. oricum nu m/as fi stresat sa/l invat sa salute la 2 ani.

Finn Constantine 15.10.2009 si [gravi] 35+ [baietel] Euan Tudor

Si fiica mea are aproape 2 ani si spune din prorpie initiativa Muna=Buna (deoarece ne-a vazut pe noi ca salutam in orice conditii si pe oricine..la plecare la serviciu mami si tati spun pa, Buna cand intra in casa la fel inclusiv ei etc).

Chiar ii place sa se joace isi pune o geanta pe mana (ca mami), vine la bucatarie si zice: Muna! (buna) si Pa! si pleaca inapoi in dormitor.

Este un exercitiu excelent.

De asemenea, cand ii dai ceva spune Munath=multumesc, asta pentru ca noi am multumit in jurul ei ca dementii pentru orice :-)), inclusiv ei, nesubliniindu-i ei asta, insa laudand-o cand a facut din prorpie initativa.

Deci puterea exemplului...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...