Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !


Recommended Posts

  • Administrators
Dragii nostri, Se apropie cu pasi repezi si Sf. Pasti, iar bucataresele cu siguranta deja se gandesc ce vor prepara pentru cei dragi. Acum aveti ocazia sa ne spuneti retetele voastre preferate si sa va inscrieti automat in [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171279&whichpage=1"]CONCURSUL Retete sanatoase pentru copii sanatosi editia 2-a AICI[/url] si sa castigati premii minunate! Important: pentru concurs nu trebuie decat sa postati la acest topic maxim 3 retete pentru Paste si sa trimiteti poza (daca dispuneti) la adresa andraf@desprecopii.com Va dorim succes si asteptam sa ne incantati cu retetele voastre! [dc]
Va doresc o zi buna ! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Anda, daca imi permiti o mica sugestie : titlul subiectului ar trebui sa aiba cuvantul "paste" scris cu "P". pe mine m-a dezorientat un pic, am crezut ca este vorba despre retete cu paste (fainoase). multumesc. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am corectat eu, am avut aceeasi certitudine si ma si gandeam "whaw fur retete de paste" [:)] [url="http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/"]Ce nu stiu romanii despre aurul lor![/url] [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.romleas.ro/legi/juridic.html"]Pagina legislativa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators
mersi marius [:)] Haideti - START concurs retete sanatoase si delicioase pentru Sf Paste [paste]
Va doresc o zi buna ! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cornuri cu branza ALUAT: 2 cani de apa o cana cu zahar drojdie cat o nuca un pic de ulei caldut 3 oua 1 plic zahar vanilat o esenta de rom coaja rasa de lamaie 1 kg de faina mac UMPLUTURA: o jumatate kg de branza 3 oua 4 linguri de zahar 2 plicuri zahar vanilat o lingurita esenta rom coaja rasa de lamaie Drojdia se pune intr-o cana de apa si se amesteca bine,iar cealalta cana de apa se amesteca cu zaharul si se pune un pic pe foc pana se topeste.Intr-un castron se pune jumatate de kg de faina si se pune peste ea apa cu drojdia si apa cu zaharul topit.Apoi se pun celelalte ouale,romul lamaia si treptat se pune si restul de faina.Se framanta bine si se pune si uleiul caldut.Se framanta bine si se lasa la dospit.Apoi pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.Dupa ce s-a dospit coca o intindem si o taiem in patratele pe care le umplem cu branza preparata se mai lasa 15 minute sa mai creasca apoi se unge cu ou si punem si macul.Se baga la cuptor. bobocel_07
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DROB DIN FICAT, CARNE DE PUI SI CIUPERCI Pentru compozitia de drob: 1kg ficatei de pui 1kg pulpe superioare de pui dezosate 500g ciuperci 2 cepe uscate medii 1 ardei gras rosu mare 4 oua mari 1 legatura mare de patrunjel verde Sare o lingurita, condimente Ulei pentru calit si tapetat tava Pentru uns drobul deasupra: 1 ou 1 lingura iaurt 1 lingura de ulei Mod de preparare: Curatam si spalam bine ficateii, dupa care ii punem la scurs. Spalam carnita de pui si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Luam o cratita, punem carnita de pui in ea, adaugam apa cat sa o acopere bine, saram si lasam la fiert 15-20 minute. Dupa 15-20 minute, adaugam si ficatul, peste carnita de pui si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Atentie, nu punem ficatul la fiert odata cu canea, pentru ca ficatul are un timp de fierbere mai scurt, iar daca il lungim, se va intarii. Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin. Intre timp, curatam ceapa uscata, si o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Ciupercile le curatam le spalam bine, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete. Spalam bine legatura de patrunjel, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.am o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit. Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam. Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Mixam ficatul, carnea de pui si ceapa uscata calita pana obtinem aproape o pasta. Puneti pasta obtinuta intr-un castron, adaugati peste ciupercile calite, ardeiul calit si patrunjelul, condimentati cu sare si condimente dupa gust si amestecati totul pana se omogenizeaza. In compozitia rezultata, adaugati cele 4 oua batute in prealabil si amestecati din nou pana obtineti o compozitie omogena de drob. Ungem 2 tavi de chec cu ulei si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri. Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-30 minute, in cuptorul preincalzit. Intre timp, pregatim compozitia cu care ungem drobul. Punem intr-un bol un ou, 1 lingura de ulei, 1 lingura iaurt si amestecam totul pana la omogenizare. Dupa 25-30 minute, scoatem drobul din cuptor si il ungem cu compozitia preparata mai inainte, folosindu-ne de o pensula, dupa care introducem drobul din nou in cuptor la foc mai iute si il lasam pentru inca 10 minute, pana prinde o crusta rumenie la suprafata. Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet in tava, nu il scoateti cat este cald din tava pentru ca riscati sa se imprastie. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui bobocel_07
Cornuri cu branza ALUAT: 2 cani de apa o cana cu zahar drojdie cat o nuca un pic de ulei caldut 3 oua 1 plic zahar vanilat o esenta de rom coaja rasa de lamaie 1 kg de faina mac UMPLUTURA: 3 oua 4 linguri de zahar 2 plicuri zahar vanilat o lingurita esenta rom coaja rasa de lamaie Drojdia se pune intr-o cana de apa si se amesteca bine,iar cealalta cana de apa se amesteca cu zaharul si se pune un pic pe foc pana se topeste.Intr-un castron se pune jumatate de kg de faina si se pune peste ea apa cu drojdia si apa cu zaharul topit.Apoi se pun celelalte ouale,romul lamaia si treptat se pune si restul de faina.Se framanta bine si se pune si uleiul caldut.Se framanta bine si se lasa la dospit.Apoi pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.Dupa ce s-a dospit coca o intindem si o taiem in patratele pe care le umplem cu branza preparata se mai lasa 15 minute sa mai creasca apoi se unge cu ou si punem si macul.Se baga la cuptor. bobocel_07
Scz, daca sunt cornuri cu branza, cata branza trebuie sa punem?? [flo] - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Sorina [mamica] Mamica fericita [9cer] a ingerasului RAZVAN - IONUT [bonjovi] (11 MAI 2009) http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Jambonul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste! Pulpa de porc dezosata (cu grasime si sorici) se leaga ca o papusa cu o retea de sfoara (ca o plasa); se tine la sare si apoi se afuma usor si indelung. Inainte de consum, se fierbe incet, se pun boabe de piper si ienibahar, foi de dafin si vin. Se tine la frigider si se taie felii subtiri, se serveste ca aperitiv cu drob, oua, ceapa verde si ridichi. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cotoletta de miel alla Villeroy Ingrediente -6 cotolete -50gr prosciutto cotto -50 gr champignon - pesmet -ulei de masline -patrunjel -25gr faina -125ml lapte -50 gr unt - 10 ciuperci deshidratate -piper, sare - 1 ceapa verde -2 oua Se rumenesc cotoletele in tigaie cu un pic de ulei dupa care se racesc. Se pune pe foc intro cratita untul cu ceapa verde si prosciutto cotto maruntit, patrunjelul , se adauga ciupercile champignon si ciupercile deshidratate (lasate la inmuiat prima 5 min ), se adauga laptele, faina si se amesteca compozitia pana cand devine omogena, se lasa la foc pana se ingroasa. Aceasta compozitie se pune peste cotolete avand grija sa fie cat mai aderenta , dupa care acestea se dau prin ou batut si pesmet, se rumenesc bine intro tigaie cu ulei cald . https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/29Marzo2012FotoGiuliAlghero?authkey=Gv1sRgCKuUlbT8oIC6Nw [avion]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators
Nu uitati: puteti castiga cu cea mai buna reteta de Paste unul din aceste premii: [img]http://www.desprecopii.com/Images/Upload/robot2.jpg[/img] [img]http://www.desprecopii.com/Images/Upload/robot11.jpg[/img] Va asteptam in continuare cu retetele voastre cele mai bune! [dc]
Va doresc o zi buna ! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...