Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -5

Recommended Posts

<<<Topic precedent
Citat:
citat din mesajul lui ramiris
Ca o concluzie: daca esti prim ministru demisionar, profesor universitar poti scrie linistit "Doamna Presedinta".Pe vremea mea la admiterea la drept se dadea gramatica limbii romane, Boc o fi fost admis cu derogare?
align="right" id="quote2">Din pura curiozitate m-am uitat in dexonline si figureaza:PRESEDINTE, -A, presedinti, -te, s. m. si f. 1. Persoana care conduce un organ de stat, o institutie, o organizatie de stat, o asociatie; persoana care prezideaza o adunare, o dezbatere, o comisie etc.; prezident. 2. Denumire oficiala data sefului de stat al unor republici. – Din fr. président, lat. praesidens, -ntis (dupa sedea). Dupa logica si eu credeam ca e Doamna Presedinte, insa definitia de mai sus cu sursa DEX'98 spune ca se poate si presedinta.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 442
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Citat:
citat din mesajul lui corap
cu durere in suflet [:D] aduc la cunostinta publicului ca presedinta (cu diacriticele necesare) e o forma absolut corecta. [asia]edit: fac precizarea absolut necesara ca atunci cand se dadea romana la admitere la facultate de drept, forma "presedinta" nu era corecta.
align="right" id="quote2">Lol, asta inseamna ca cel care ii scrie discursurile o fi la zi cu gramatica ...

Citat:
cu durere in suflet [:D] aduc la cunostinta publicului ca presedinta (cu diacriticele necesare) e o forma absolut corecta. [asia]edit: fac precizarea absolut necesara ca atunci cand se dadea romana la admitere la facultate de drept, forma "presedinta" nu era corecta.
align="right" id="quote2">Multumesc pentru informatie si mai ales pentru precizare.Eu am terminat liceul in '89 si "pe vremea mea" nu era corecta forma respectiva. Ca sa ma leg de titlul extrem de inspirat al topicului mie presedinta imi suna fix la fel ca "doctora".Probabil ca si "succesuri" va fi acceptat in curand.

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Citat:
align="right" id="quote2">Lol, asta inseamna ca cel care ii scrie discursurile o fi la zi cu gramatica ...
align="right" id="quote2">Era demisia, ma gandesc ca si-a scris-o singurel...

Citat:
citat din mesajul lui ramiris
Citat:
citat din mesajul lui Lali
Citat:
align="right" id="quote2">Era demisia, ma gandesc ca si-a scris-o singurel...
align="right" id="quote2">Atunci inseamna ca el e la curent cu gramatica.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

apropos de nu se zice.. ia uitati aici

cica titlu de articol

Atlantic & Benefactor Records: cea mai mare donatie facuta vreodata Universitatii din Oxford si soarta umanioarelor

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11680860-atlantic-benefactor-records-jazz-soul-recordings-studiile-umaniste.htm?cfsyn

umanior/umanioare este cuvant romanesc. si daca da cum se traduce? [:D]

in acelasi articol ////

''Mica Ertegün (aristocrata emigranta în USA, de origini românesti, cunoscuta si cu numele de Ioana Maria Banu), vaduva magnatului fondator al Atlantic Records Ahmet Ertegün, a donat 26 de milioane de lire sterline ''

tanti are mai multe origini [:D]

s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

-------------------------------------------

Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...