Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Probleme cu mancarea, la dublu!

Recommended Posts

Buna, am doi baietei minunati energici, zglobii mereu si fara pofta de mancare.Iesim la joaca relativ, cand vremea ne permite, dar compensam cu vizitele la bunica la curte, aproape zilnic.Problema este ca nu le este foame decat rar, poate la pranz tarziu, pe la 15.00.In rest, micul dejun un chin, cina la fel.Cel mic nu vrea mic dejun, cel mare vrea dar cu chiu cu vai.La pranz ceva mai bine, dar numai ctaeva feluri de mancare:supa, pui, pireu si din cand in cand sarmale de la bunica.Seara alt chin.Intre mese fara dulciuri, poate fructe incerc doar apa sa le dau.Cel mare are fobii alimentare,chiar vomita de la ardei gatiti, masline, albus de ou, ciuperci( am probleme cand mancam pizza) inainte nu suporta nici cascavalul.

Intrebare: Ce se intampla daca le dau de mancare doar de 2 ori pe zi?Nic asa cu taraita de 3 ori pe zi, cu tam tam pentru 3 guri de mancare si foame niciodata.

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Iubirea este ceea ce ramane dupa ce nu mai esti indragostit.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mai cunoastem,...al meu e la fel..inca de cand s-a nascut...inca are zile cand nu vrea nimik-nimik..nici lapte nu mananca bine...asa e el...habar n-am ce e de facut..analize i-am facut..i-au iesit ff rau ..am mers la o gramada de medici..am incercat N siropuri de pofta de mancare..luam de 3 luni zilnic supliment de fier..degeaba...Ma alatur mamicilor disperate!!![q]

NU vrea ardei gatiti, atunci de ce i-ai da? Nu vrea ciuperci, idem. Da-le ceea ce crezi ca au nevoie din ce suporta sa manance. Stiu cum e, fiindca cel putin cei mari sunt foarte refractari la majoritatea mancarurilor "noi". Si la micul dejun si cina, poti gasi variante care sa le convina. La noi problema a fost si este micul dejun. Acum, inainte de a pleca la gradi beau o cacao. La gradinita la gustare le pun un sandwich cu cascaval. In vacanta dupa cacao luau o pauza mare, apoi mancau niste fructe si urma pranzul. La pranz le dau ceea ce stiu ca mananca. Mai nou mananca si seara de 2 ori in cantitati mici (pe la 5 si pe la 7).

Pararea mea ar fi sa-i lasi sa ceara mancare cand si ce vor. Poate mananca putin si pentru ei o masa, e ceea ce tu nu consideri masa. Cel mic mai bea lapte? Daca da, atunci laptele este el insusi "hrana" (al meu cel mic daca e prea ostenit mai sare pranzul, bea laptele si se culca).

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

draga mea,

iti spun din experienta mea cu un strumf super mofturos.

in perioadele de maxima mofturosenie i-am dat exact ce a vrut el, dupa care am reintrodus treptat alimentele pe care le refuzase pana atunci.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Acum ca a venit primavara-vara, copiii pot sta afara mult; 2-3 ore dimineata si inca macar pe atita seara.

Statul afara nu inseamna plimbat in carut sau stat pe banca sau zacut in scrinciob cit mama "face vint", inseamna jocuri, fugareala, agitatie.

Mese: 3 pe zi. NIMIC intre mese. NIMIC pina la urmatoarea masa.

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Desigur, daca motivele medicale ale inapetentei au fost excluse...

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/id="size1">

http://pisigri.blogspot.com/id="size1">

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Ai incercat si sa renunti la mese astea fixe: dimineata, prinz si seara? Ai putea de exemplu sa le pregatesti ce stii ca le place, in portii mici si sa fie la indemina lor peste tot unde merg. Sa le spui doar: aveti pe masa sau in frigider cutare si cutare lucru, cind va este foame, serviti-va. Chestii sanatoase, dar nu neaparat asezati la masa... E ideal sa fie o disciplina a meselor, dar daca nu se poate, cel mai bine este sa nu intervii prea mult, obligindu-i sa manince sau facind din asta o tragedie. Sint copii carora le place sa manince putin si des, variat sau doar doua-trei feluri de mincare, observa-i, lasa-i un pic in ritmul lor si pune-le la indemina ceea ce le place, fara sa insisti, imbiindu-i doar... Si, eventual, ca sa fii sigura, fa-le din cind in cind niste analize sa vezi daca stau bine cu fierul si alte cele. Daca nu au lipsuri, daca sint energici, tonici, voiosi si nu dau semne de oboseala sau alte semne ingrijoratoare, lasa-i asa cum sint, vor creste si isi vor schimba si gusturile si obiceiurile. Vitamine doar daca au lipsuri...

Corneliaid="Comic Sans MS">id="green">

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

id="size1">
id="right">id="green">

Eu am doi baieti. Cel mare (acum are 9 ani) a mancat intotdeauna bine si trebuie sa spun uneori "STOP". E inalt si zdravan dar daca l-as lasa in legea lui probabil ca s-ar ingrasa. Face mult sport si arde [:D]. Cel de-al doilea (acum are 6 ani) a fost genul slabut, miaunel, alergat cu lingurita prin casa doar doar mai manca si el ceva. Chinuiala cu vitamine, cu bunici rabdatori sa-i bage in gura...Anul trecut am hotarat ca e destul de mara sa faca un sport si dupa o incercare esuata (nu a vrut karate ca faratele mai mare) a aratat incliatie catre inot. Spre toamna, din inot de placere/invatare de 3 ori pe sapt. a fost cooptat in echipa de performanta si are antrenamente zilnic. Acum vine acasa si primul lucru pe care il zice este: Mi-e foame!! Ceea ce va dorim si dumneavoastra [:D]

Daca Andreas e sanatos (faceti niste analiza sa nu aiba ceva carente de fier, calciu...) eu zic sa se apuce serios de un sport. Vine vara, e mai usor de dus/adus...

Anya

Nelia, imi pare rau dar nu pot fi de acord cu tine.

Ciugulitul este un obicei extrem de prost, daunator pe termen lung, iar obisnuintele culinare se formeaza, stim cu totii, in copilarie.

Mincatul asta aiurea tulbura o digestie normala, duce la supraponderabilitate, imprima in subconstient ca e ok sa maninci de oboseala/nervi/plictiseala. Mincarea nu mai este mestecata cum trebuie...

Mi se pare mult mai corect sa li se dea sa manince ce le place, sa li se dea sa aleaga intre mai multe alimente/feluri de mincare sanatoase, sa fie incurajati sa consume fructe si salate si legume. Nu moare nimeni ca nu le plac ardeii gatiti si ciupercile...scoteti-le din meniu deocamdata !

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/id="size1">

http://pisigri.blogspot.com/id="size1">

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Nelia, imi pare rau dar nu pot fi de acord cu tine.Ciugulitul este un obicei extrem de prost, daunator pe termen lung, iar obisnuintele culinare se formeaza, stim cu totii, in copilarie. Mincatul asta aiurea tulbura o digestie normala, duce la ingrasare, imprima in subconstient ca e ok sa maninci de oboseala/nervi/plictiseala. Mincarea nu mai este mestecata cum trebuie...Mi se pare mult mai corect sa li se dea sa manince ce le place, sa li se dea sa aleaga intre mai multe alimente/feluri de mincare sanatoase, sa fie incurajati sa consume fructe si salate si legume. Nu moare nimeni ca nu le plac ardeii gatiti si ciupercile...scoteti-le din meniu deocamdata !______________________________http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/id="size1">http://pisigri.blogspot.com/id="size1">Mami de Ilinca (5.03.2009)
align="right" id="quote2">______________________________http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/id="size1">http://pisigri.blogspot.com/id="size1">Mami de Ilinca (5.03.2009)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...