nadaflorilor Publicat Februarie 7, 2013 Raport Distribuie Publicat Februarie 7, 2013 care e legatura intre clasamentele facute de nu stiu ce producatori de cosmeticale cu igiena noului nascut?! am nascut in anglia in 2011 si mi s-a spus ca noul nascut nu are nevoie de sapun, sampon, lotiuni, sfatul a fost sa spal copilul cu apa fiarta si racita si sa las sampoanele si alte farafastacuri pentru mai tarziu, mi s-a spus si ca baia zilnica nu e obligatorie atata timp cat copilul este linistit si isi face treburile lui de copil corespunzator cu varsta...cand s-o tara si tavali prin tarana e alta poveste...dar ce strat de murdarie are noul nascut cat sa il frecam zi de zi sa-l facem sa straluceasca?! si uleiul de masaj l-am folosit dupa o luna si jumatate desi am spalat copila de cel mult 2 ori pe saptamana (adica bagat la muiat in cadita) acum la 1 an si 2 luni nu e "neobisnuita cu baia", nu mi-a plans niciodata la baie si sper sa nu se schimbe foarte curand (e posibil si asta), face fata fara lacrimi si tipete si la samponat si la limpezit capsorul si la utilizarea dusului Nina,mami de, [fetita] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmickey Publicat Februarie 9, 2013 Raport Distribuie Publicat Februarie 9, 2013 facem baita zilnic, plus ritualul masajului care abia il asteapta fetita mea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magda550 Postat Martie 13, 2013 Raport Distribuie Postat Martie 13, 2013 Cand era mai micuta ii faceam zilnic, acum m-am lenevit. Cam o data la doua zile ii facem baita cu totul, la fundulet mai des, normal. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rosanita Postat Aprilie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2013 Cum au scris si alte mamici inaintea mea, parerile medicilor sunt impartite...unii spun ca e obligatoriu baita zilnica, altii ca la 2-3 zile e recomandata.Eu imbaiez bebelusa cam la 2-3 zile, insa o spal zilnic, uneori si de mai multe ori pe zi, pe fata, manute, si la fundulet.Insa acum, cand vine vara, o voi imbaia zilnic, de fapt o las sa se balaceasca ca sa se racoreasca :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmen_76 Postat Mai 14, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 14, 2013 in fiecare seara baita, pe cap o zi da una nu, de kk la chiuveta Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emilia.m Postat Mai 19, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 19, 2013 Mi se pare obligatoriu sa speli copilul zilnic. Transpira, regurgiteaza, face pipi si caca, e luat in brate deci se lipeste de pielea adultilor, e scos afara deci ajunge in contact cu praf si microbi, cum sa nu-l speli? Eu acum ca vine vara o sa-i fac fetitei mele oricate dusuri e nevoie sa nu aiba bubite si iritatii de la caldura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andruta1 Postat Mai 20, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2013 baita le fac zilnic; de cand au mai crescut, nu-i mai spal in fiecare zi pe cap, doar la cateva zile, dar pe corp, zilnic. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hellie Postat Mai 20, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2013 (editat) Citind prin thread-ul asta am inteles cumva partial cum ajungem sa mirosim prin tramvaie si metrouri. Si nu ma refer doar la tramvaiele din Romania...chiar deloc.Deci indiferent de cate pareri ar avea unii "medici", sau sustinatoare de curente bio etc, rasa umana se spala zilnic. De la 0 luni pana la moarte. Ca de aceea s-a inventat apa calda...de aceea suntem in secolul 21. Subscriu total la ce zicea Emilia mai sus...pai bebelul regurgiteaza si el, scapa partzuri, transpira si el ca are acolo un minim de glande sebacee, face un pipi, kk, intra in contact cu diversi adulti, suge si da pe el, se dragaleste cu mami lui piele pe piele, iese in parc cu carutul si se mai atinge un praf de el dupa ce poate a transpirat un picutz...cum adica sa nu il spal zilnic?!?!?!?!?! Cat despre copilul peste un an, acolo e si mai si necesar dar absolut necesar dusul zilnic. Oameni buni, haideti sa ne obisnuim copiii sa traiasca sanatos...si prima dovada de viata sanatoasa e I G I E N A....I G I E NA... P.S. stiti cum imi suna mie "scuza" asta cu pielea care secreta uleiuri/ grasimi benefice?! Ca si faza cu vaginul care cica se auto-curata prin diverse secretii?! Si acum ce fac?! Ma bazez pe vagin ca se curata el singurel si deci il spal asa mai o data la 2-3 zile?!?!?!?!??!?!! Editat de Mai 20, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ANNITTA_A Postat Mai 23, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2013 Buna! Bebelusul meu are 2 luni si pana acum i-am facut baitza in fiecare zi cu exceptia duminicii si o sa continui tot asa pana trece de 3 luni deoarece i se aduna foarte multe "scamute " intre degetele si la gat, plus ca fiind mic e si predispus la iritatii. Dupa ce trece de 3 luni, o sa-i fac baitza o data la 2 zile, iar pe timp de vara, un "dusulet" mic, zilnic, nu strica. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rosanita Postat Mai 24, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 24, 2013 Parerile medicale sunt impartite - unii, de generatie veche, recomanda baia zilnica, altii o data la 2-3 zile.Eu am ales varianta a doua pentru baia generala, o spal pe tot corpul la 2-3 zile, iar la par o data pe saptamana.O spal pe Teodora pe manute cu sapun pentru bebelusi de cateva ori pe zi, si la fundulet cel putin o data, pe fata dupa fiecare masa, etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.