Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Surse de calciu in alimentatie

Recommended Posts

Buna ziua dragi mamici. Avem 1 an si 11 luni si de aproximativ 1 luna refuzam cu indarjire laptele din biberon sau canita. Are totusi o portie de lapte cu cereale zilnic, un iaurt mic, o felie de cascaval pe care o mananca intre mese, fructe. Ce alte alimente sunt bogate in calciu si cum se asociaza ele? Si care ar fi proportiile acestor alimente care ar trebui consumate zilnic? Multumesc.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Alimente care contin calciu (in afara de lactate) sunt susanul, macul, urzicile,varza alba, brocoli, spanacul, cerealele integrale, apa minerala cu continut ridicat de calciu. Pe astea le-am gasit in linkul de mai jos (in germana): http://www.grussendorf-bacher.com/calciumgehalt.php In rest parca mai auzisem de migdale, da nu-s foarte sigura. Sa stii ca la consumul de lactate nu stati chiar atit de rau; in Germania se recomanda 300 g lapte sau iaurt + 20 g brinza pe zi. Cantitatile imense de lapte recomandate in Ro sunt depasite dupa parerea mea si a ghidurilor de alimentatie pentru copii de aici. Sunt curioasa ce sfaturi mai primesti, nici pustoaica mea nu prea se mai da in vint dupa lapte, mai nou nici dupa iaurt. Ma gindesc sa incerc sa o pacalesc cu susan amestecat in cereale (aici se gasesc un fel de "napolitane" din susan care mie imi plac mult, da pe ea nu am reusit s-o conving cu ele). "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) Edit: migdale, alune de padure, amarant : intre 200-250 mg / 100g

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Susanul e o buna sursa de calciu. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
De acord ! Am corectat si eu in textul meu "Sesam" = susan; ieri m-a cam luat valul scrisului si am folosit denumirea germana [:I] "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009)

Daca mananca branza e excelent, poti sa ii razuiesti branza in mancare. La 1 an si 11 luni ii mai poti da supa sau ciorba (fara prea multa sare si nu foarte acra, evident) cu un pic de smantana. E posibil si sa inceapa sa bea lapte din nou, sa fie doar o faza. Alte alimeste care au calciu sunt, cum s-a mai spus, susanul (daca nu e alergica), broccoli, ouale (1 ou are 30mg de calciu), portocalele si sardinele la conserva (eu nu i-am dat inca baietelului meu de 14 luni, dar daca nu ar manca lactate cred ca i-as da una sau doua sardine pe saptamana, pasate cu furculita si intinse pe paine eventual).

Citat:
citat din mesajul lui Cafea
Daca mananca branza e excelent, poti sa ii razuiesti branza in mancare. La 1 an si 11 luni ii mai poti da supa sau ciorba (fara prea multa sare si nu foarte acra, evident) cu un pic de smantana. E posibil si sa inceapa sa bea lapte din nou, sa fie doar o faza. Alte alimeste care au calciu sunt, cum s-a mai spus, susanul (daca nu e alergica), broccoli, ouale (1 ou are 30mg de calciu), portocalele si sardinele la conserva (eu nu i-am dat inca baietelului meu de 14 luni, dar daca nu ar manca lactate cred ca i-as da una sau doua sardine pe saptamana, pasate cu furculita si intinse pe paine eventual).
Merci de informatie ! E din cauza oaselor de peste continute, ma gindesc [:)] ?!?...oricum fiica-mi ii place mult, chiar mincam cam o data pe saptamina pasta de peste, da nu stiam de calciu. Si ideea cu razuitul de brinza e buna; in general brinza contine mult mai mult calciu decit laptele (in linkul posta de mine chiar daca e in germana, se inteleg cred denumirile de brinzeturi si se vede ca parmezanul conduce). "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009)

Daca citesti in engleza, aici ai un articol fff complet despre calciu, surse, cum se asimileaza, necesarul zlnic pe virste etc. [url]http://whfoods.org/genpage.php?tname=nutrient&dbid=45[/url] Ma gasiti aici: http://aloneinholyland.blogspot.com/ https://twitter.com/#!/Ramona2006 http://pinterest.com/ramona_lazar/

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...