Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui buburuza
Fetelor, cam pe la cate luni ii pot da fetitei mele si zeama de la carnea fiarta, adica sa-i prepar practic o ciorbita? Iar carnea de vita cam pe la cate luni ati dat-o bebeilor vostri?
La 5 luni jumate, fi-mea a facut o enterocolita urata. Am ajuns cu ea la Urgenta si acolo m-au certat ca ii dadeam cereale, ca masa de baza, de 2 ori/zi, la sfatul pediatrei. Imediat dupa tratament, medicul care a facut-o bine, mi-a zis asa "Tie mama-ta tot cereale ti-a dat?"..."Pai, nu..."..."E, atunci, nici tu nu-i da copilului!...Fa mancare, ciorba acrita cu bors, cu lamaie, ce faci tu acolo si da-i si copilului. Incet, incet...azi una, poimaine alta...pune-i si un praf de sare, sa aibe gust, cat iei intre degete...si-o sa vezi diferenta". Am vazut!...Rupea fi-mea cu mancarea![pofta] Acu' a crescut si-a inceput sa faca figuri...[bang] Carnea de vitel nici in zi de azi n-o mananca, oricat o fierb/inabus, tot n-o rontaie. Si-atunci, i-o toc marunt-marunt si-o amestec in castronel cu legume...si tot ii mai ramane printre dinti. Cu exceptia pestelui, eu toata carnea o dau mai intai in cateva clocote, arunc prima apa, apoi pun iar la fiert.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu puneam un praf de sare, tot la sfatul pediatrei. Legumele si carnea fierbeau in cratita mare cu ff putina sare si inainte sa dreg ciorba pt noi scoteam portia pt copii. Cand se face cantitate mai mare, ciorba are gust mai bun. Carnea de vitel nici azi nu o mananca baietii mei (au 9 si 6 ani). Singura varianta e tocata. De fapt carnea tocata e preferata lor (cred ca tot le e lene sa mestece[:D]). Cand erau bb-i aruncam si eu prima apa si nu puneam puiul cu piele la fiert. Anya
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aici mi s-a spus asa: dupa 6 luni poate manca, in mare, cam ce mancam si noi. Evident, fara sare, si nu miere pana la 1 an. Eu am inceput pe la 6 luni si jumatate cu pui, apoi vita i-am dat (fiarta bine si pasata) pe la vreo 7 luni-7 luni jumate. Cantitate mica la inceput, apoi mai mult. Daca fierb carnea, o fierb la foc foarte mic si iau toata spuma, dar cel mai des arunc prima apa si o pastrez pe a doua.Sincera sa fiu acum ne-am adaptat bucatareala, rar facem ceva numai pentru noi, ca nu avem timp. Cand gatim o tocana, de exemplu, o facem pe toata intr-o oala mare, apoi scoatem 2-3 portii pentru pitic, apoi pe a noastra o saram, piperam, etc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...