Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ce iaurtel si ce peste de la sapte luni?

Recommended Posts

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

A trecut ceva vreme la noi de la diversificare dar mie 7 luni mi se pare cam devreme pentru peste si somnul foarte gras. De gatit in prima faza il faceam la abur pe pat de legume, pe aragaz nu la cuptor; pe morcov, dovlecel, brocoli, adaugam putina apa iar deasupra puneam fileul de peste. Puneam capacul si lasam asa pana se facea. Eu faceam pangasius, atunci era in mare voga intre timp nu mai cumpar pangasius. Iesea gustos. Oricum as recomanda un peste mai slab decat somnul, pastrav sau dorada de exemplu. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]
Distribuie pe alte site-uri

Iaurt: initial l-am facut in casa, pana pe la 9 luni cand am trecut pe cel de cumparat. Luam Olympus, din cel cu 5% grasime. Apoi copilul pe la 2 ani s-a indragostit de Danone Cremosso simplu si pe ala suntem si acum. Peste: mi-a fost teama sa-i dau peste mai ales ca era vara cand venise timpul pentru introducerea lui, dar al meu copil si l-a introdus singura pe la 1 an, hamsie prajita, cu lamaie [:I]. N-aveam timp sa dezosez si sa curat pestisorii la cat de repede si-i indesa in bot. Nu recomand, evident, dar asta m-a scapat pe mine de teama de a-i da peste. Apoi s-a indragosit de macrou si desi mancam si alte tipuri de peste asta a ramas preferatul, facut la cuptor, cu sos de lamaie si marar. Mie totusi 7 luni mi se pare devreme pentru peste, mai ales ca e vara (dupa cum vezi inca n-am scapat de teama vis-a-vis de peste-vara), dar as incerca cu ceva filet de peste slab, merluciu, pastrav, facut rasol la aburi alaturi de legume dulci si servit cu cateva picaturi de lamaie, dar asta depinde daca puiul tau iubeste lamaia.
Monica si [pis] Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none"

iaurt i-am dat de la 9 luni de la covalact din lapte de capra .... eu pun in iaurt cereale, fructe stafide cu scortisoara ... Peste nu i-am dat pana acum, eu nu i-as da peste congelat, daca gasesti ceva proaspat ( sa iei pestele viu din magazin ), cred ca pastravul e mai ok nu e foarte gras. Mami de Luca Florian ( 23.05.2011 )

Buburuza mie mi-a recomandat pediatru sa introduc pestele dupa 11 luuni, sa fie proaspat si cu carne alba. Eu am luat salau, pastrav sau cod alb proaspat, toate fileuri fiindca mi-a fost frica sa nu imi scape vreun os. Initial l-am fiert si apoi amestecat cu legume diverse sau la cuptor pe pat de legume. La iaurt am testat mai multe - Napolact, Covalact, Olympusul grecesc, Tnuva. Pot sa iti spun ca mare succes au avut cele cremoase care aveau un pic de smantana si nu cele acrisoare.Oricum le poti ajusta cu diverse combinatii de fructe - banana, pere, caise, zmeura sau cereale sau dupa un an cu un pic de miere.

E mult prea mic pentru peste. Pestele se introduce dupa 10 luni jumatate - 11. Iaurt eu ii dau de la Zuzu sau Muller. In orice caz, numai iaurt natural (fara arome, coloranti, fructe si alte prostii). Ma uit intotdeauna sa nu contina lapte praf. ____________________________ Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010 ____________________________

• 2 weeks later...
Am incercat sa-i dau iaurt de casa, dar nu i-a placut, asa ca a mancat cu placere Covalact. Simplu sau cu cereale, asta pe la 7-8 luni. Peste, dupa 9-10 luni, i-am dat pastrav. Aburit sau fiert, amestecat in piureul de legume. Apoi a mancat caras prajit cu lamaie, nu dovedeam 3 adulti sa curatam de oase. Si acum mananca peste cu placere, dar nu fiert. Cel mai des fac la cuptor si gratar, dar mancam si prajit. Pofta mare! [:)] Andreea si [url="https://picasaweb.google.com/AndreeaTzui"]Cezara[/url](2.06.2009) [url="http://inbucatariamea.wordpress.com/"]In bucataria mea[/url]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...