buburuza Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Pana acum o preparam din lapte Fulga albastru, 250 ml cu 2 pastile pisate de calciu, insa de o vreme nu mai imi iese deloc, nu stiu ce se intampla. eu fierb laptele, iar apoi adaug pastilele in timp ce fierbe laptele si amestec. cred ca gresesc pe undeva, ma ajutati? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackgirl0 Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Cum preparam noi branza: lapte gras de la tarani (sursa sigura), il pun la fiert cu tot caimacul (face branza mai buna si este extrem de sanatos pt copil, care are nevoie de grasimi pt dezvoltarea creierului). Cand ajunge la punctul de fierbere, storc o lamaie intreaga. Amestec continuu pe foc mic, dupa care strecor branza in sita. Din 500 ml lapte fac o portie de branza. Branza facuta asa este mai dulce, cea cu tableta de calciu mi s-a parut bleah! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
violeta69 Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 buburuza si noi tot cam la fel ca blackgirl o preparam, iese mai putin innecacioasa 1 litru de lapte proaspat(nu iese bine cu cel la tetra pak, uneori nu iese deloc, daca ai avea o sursa sigura de la tara ar fi si mai bine) se pune la fiert si cand este pe punctul de fierbere se adauga un pahar de iaurt(200 ml) si zeama strecurata de la o lamaie, amesteci usor pe foc mic pana se separa branzica de zer. Se pune la scurs in tifon si gata. Poti micsora/mari cantitatile in functie de necesitati . Alaturi de SONIA[floare3] si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA[floare3] si nu in ultimul rand donu'Bodo[floare3] Vioid="purple"> , mamica lui MIHNEAid="blue"> [avion] viitor "descoperitor" de infinit __________________________________________________ Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte. Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni. Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri. Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai. Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.id="size2"> Mahatma Gandhi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Raza de soare Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Este una dintre retetele care m-a amuzat si mirat cat de simplu se poate face. Asadar: pui la fiert lapte cu 3,5% grasime (iese branzica mai grasa). Cand incepe sa fiarba, reduci focul si adaugi zeama de la o lamaie, apoi amesteci incet cateva minute. Strecori si...branzica e gata! 1. Eu puneam 0,5 l sau 1 l, in functie de cate portii aveam nevoie. La 0,5 l iti iese cam o cescuta mica, la 1 l, un castronel. 2. Pentru a avea mai multa zeama de lamaie, poti da lamaia in cateva clocote, separat, in apa. 3. Branzica o poti da ca atare sau cu mar copt/banana sau chiar cu mamaliguta. Eu niciodata nu i-am facut fetitei, cand era bebelus, alta reteta, doar asta. Si unde mai pui ca e si bio. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Citat:citat din mesajul lui Raza de soareEste una dintre retetele care m-a amuzat si mirat cat de simplu se poate face.Asadar: pui la fiert lapte cu 3,5% grasime (iese branzica mai grasa). Cand incepe sa fiarba, reduci focul si adaugi zeama de la o lamaie, apoi amesteci incet cateva minute. Strecori si...branzica e gata!1. Eu puneam 0,5 l sau 1 l, in functie de cate portii aveam nevoie. La 0,5 l iti iese cam o cescuta mica, la 1 l, un castronel.2. Pentru a avea mai multa zeama de lamaie, poti da lamaia in cateva clocote, separat, in apa.3. Branzica o poti da ca atare sau cu mar copt/banana sau chiar cu mamaliguta.Eu niciodata nu i-am facut fetitei, cand era bebelus, alta reteta, doar asta. Si unde mai pui ca e si bio. align="right" id="quote2">Bio este daca ingredientele sunt bio!Branzica de casa si eu am preparat-o fara calciu lactic. Cu iaurt si/sau lamaie.mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Ce e gresit in mesajul meu, Raza de soare, de l-ai dezaprobat? (Incepe sa ma amuze faza asta cu dezaprobatul mesajelor ... )id="size2">id="size1"> mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Raza de soare Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Citat:citat din mesajul lui theo_2004Ce e gresit in mesajul meu, Raza de soare, de l-ai dezaprobat?align="right" id="quote2">Ai tinut neaparat sa-mi atragi atentia ce e bio si ce nu, iar mie nu mi-a placut acest lucru. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Publicat Iulie 5, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2012 Citat:citat din mesajul lui Raza de soareCitat:citat din mesajul lui theo_2004Ce e gresit in mesajul meu, Raza de soare, de l-ai dezaprobat?align="right" id="quote2">Ai tinut neaparat sa-mi atragi atentia ce e bio si ce nu, iar mie nu mi-a placut acest lucru.align="right" id="quote2">Aaaa ... mda ... inteligenta miscare! [:-@]mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diuta_20 Postat Iulie 7, 2012 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2012 Fetelor,cate controverse pentro o branzica!Eu faceam si cu lapte la cutie,si cu lapte de la tarani.Oricum,iese bine.Cel cu calciu lactic e recomandat de unii medici,fiind o sursa mai bogata in calciu.Eu puneam pastilele la inceput,odata cu laptele,fierbeau impreuna, iar cand dadea clocot era gata branzica.Daca nu iti iese pune putin mai putin lapte! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baby1320 Publicat Iulie 7, 2012 Raport Distribuie Publicat Iulie 7, 2012 - 500 ml lapte UHT (de prefereat sa fie varianta "rosie" respectiv mai grasa) - 4 pastile de calciu lactic Se pune laptele pe foc si se infierbanta. Eu nu il las foarte mult. Se adauga pastilele de Ca Lactic pisate foarte bine, se amesteca si in cca 3 minute se separa deja zer. Pun toata treaba asta intr-o sita si o las la scurs 5 minute. Cam atat ____________________________ Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010 ____________________________ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.